#Book Sacrifice Tag

Kwante had mij getagd om deze aparte en emotionele #BookSacrificeTag te doen. Ben je benieuwd welke boeken Kwante heeft opgeofferd? Klik dan hier om naar de blog Kwante in Wonderland te gaan!

Ik las de tag en dacht echt HELL NO!! Ik wil echt geen boeken opofferen! Welke boekenliefhebber wil dat nu wel? Maar in sommige situaties moet je wel. Benieuwd welke boeken ik op offerde?

Eerste scenario: We beginnen met een Zombie Apocalyps! Laten we zeggen dat je in een boekhandel bent rustig aan het rondsnuffelen tot opeens BAM! Zombie aanval! Een aankondiging komt binnen via NL Alert en geeft aan dat het leger heeft ontdekt dat de enige manier om de zombies te vermoorden ‘over-hyped’ boeken zijn. WElk boek, waarvan iedereen zegt dat het is geweldig maar jij toch echt minder vind, smijt ji richting de zombies om ze uit te schakelen?

Terwijl ik hard probeer te denken welk boek ik over-hyped vind duik ik weg achter de eerste beste grote boekenkast. Maar natuurlijk komen de zombies net gezellig in de boekenwinkel neuzen. Blijkbaar zijn ze net zo’n boekenliefhebbers als jij en ik. Of weten ze eenmaal dat lezers een grotere fantasie hebben en willen onze hersenen eten om heerlijk te kunnen dromen over de werelden wat wij gelezen hebben. IEEEUW. Maar goed, over-hyped boeken lees ik niet echt, denk ik zo, want als er een boek maar in de aandacht blijft en ik heb er al mijn twijfels over valt dit meestal ook niet in de smaak bij mij.

Ik denk dat Deel 1 van Lord of the Rings mijn over-hyped boek gaat zijn wat ik direct naar die zombies gooi. Ik ben erin begonnen maar het boek trok mij totaal niet, sorry voor de massale liefhebbers, maar ik vond het saai, zo saai dat 1001004001249144ik het niet uitgelezen heb. Een poging om mee te genieten met de liefde voor de boeken heb ik de films gekeken, maar ook deze vielen mij zo tegen en waren zooo saai dat ik het niet snap wat er zo geweldig aan is. Ja Orlando Bloom speelt er een rol in en zijn blonde lange lokken misstaan hem niet maar, daar heb je niets aan als je de boeken leest, dus weg ermee. Als eerste munitie, Hoppa!!


Tweede scenario: Je verliet net de meest dure en exclusieve haar salon met een mega fantastisch haar kapsel voor een mega exclusief boekgala… BOEM! Bliksem, Hagel, Hoosbuien. Welk boek offer jij op als een soort van paraplu om jezelf beschermen?

9200000007377036

De gave mag proberen om op een magische en miraculeuze wijze mijn kapsel te redden van deze verschrikkelijk getimede plensbui! In het vervolg zou je verwachten dat er een stukje meer magie en toverspreuken aan te pas zouden komen maar helaas is dat niet waar en het verhaal is ook niet zo bijster spannend. Luchtig boek voor tussendoor oftewel tussen mijn kapsel en regen in!


Derde scenario: Je zit tijdens een lezing op school te luisteren hoe een leraar maar door blijft zagen over hoe de klassiekers van vroeger de wereld veranderden. Je valt bijna in slaap en wordt er zo moe van dat je de neiging krijgt hem met een klassieker om zijn klassieke oren te slaan! Dan besluit je het gewoon te doen,deze klassieker is toch niets aan! Welke klassieker heb jij in je handen?

c5e408a0-f82f-012f-e1b5-00505694738dKlassiekers zijn vaak geen boeken die aan mij besteed zijn. Al ligt het natuurlijk eraan welke boeken je er onder verstaat. Onder klassiekers versta ik de boeken van William Shakespeare, Hamlet en Romeo & Juliet. Hoezeer de schrijfwijze romantisch wordt genoemd door vele, vind ik er geen bal aan! Ik zie mijn leraar dan ook langdradige verhalen over die tijd en die man aandragen. Vreselijk! Prima dat andere het mooi vinden, aan mij is het niet besteed. En als die man niet snel zijn mond houd kan hij in de volgende les vertellen dat hij echt geraakt is door de verhalen van onze William, op zijn bulles wel te verstaan 😉


Vierde scenario Je hangt lekker bij de bibliotheek en opeens BAM. De opwarming van de aarde bereikt een hoogtepunt en ontploft en de buitenwereld wordt een bevroren woestenij. Je bent opgesloten en de enige kans om te overleven is om een boek te verbranden voor de warmte.Wat is het boek dat je als eerste opoffert, je minst favoriete boek in je leven? Bij welk boek heb je niet volledig spijt van het verbranden er van?

Het fijne is dat je in een bieb bent als het gebeurd. Ik bedoel er staan

17607045-Verdronken-Rachel-Ward

genoeg kookboeken waar ik het alleen al spaans benauwd van krijg als ik de recepten zie, dus als ik het daar al zo warm van krijg moet het vuurtje lekker branden denk ik zo.

Maar als ik een boek moet kiezen wat ik in mijn kast heb staan word het wat lastig denk ik. Zo’n slecht boek heb ik nl nog niet gelezen. Mijn vriend daar in tegen heeft een tijdje terug het boek Verdronken van Rachel Ward gelezen en dat scheen niet echt een toppertje te zijn. Al na een aantal pagina’s kom je erachter wat er gebeurd is, wie wat gedaan heeft en de rest van het boek wordt er alleen maar gefilosofeerd over hoe nu verder te leven met deze wetenschap. Dat noem ik geen spannende en adembenemende thriller, ik hoop dan ook dat mijn biebvuurtje het boek met gemak verslind.


Vijfde scenario: Je staat op het punt op te gaanop het podium voor een interview met je favoriete beroemd auteur als je je realiseert dat je nog een stuk kauwgom in je mond hebt. Je hebt je meest favoriete boekenseries bij je want die lees je graag voordat je een podium opgaat om tot rust te komen en je realiseert je dat je de laatste bladzijde van het laatste boek uit de serie er uit zult moeten scheuren om van je kauwgom af te komen. Welk boek kies jij?

9200000030602710Neeeeee!! arm boek!! Ik zou mijn kauwgom heel netjes aan de binnenkant van mijn tandjes plakken, zodat ik gewoon doorkletsen kan of doorslikken. Maar als het echt, echt niet kan, en volgens de tag kan ik niets anders dan kiezen dan moet het maar. Mijn lievelingsserie is The Mortal Instruments van Cassandra Clare. Het laatste boek van deze serie is de Stad van Hemelse Vlammen. Het voordeel van deze serie is dat de andere boeken van de reeks achterin beschreven staan, dus moet er echt een pagina uit, mis ik niets van mijn geweldig verhaal, alleen het advies om de andere boeken eens te bekijken of het dankwoord, wat ik zo goed als nooit lees eigenlijk.

Welke boeken zou jij opofferen?

Ik tag:

Veel plezier met deze tag, leuk als je mij in jou post tagged!

Liefs Daniëlle