Thriller

Recensie: De Poppenspeler – Stuart MacBride

9200000022091753

 

Auteur: Stuart MacBride
Titel: De Poppenspeler
Andere boeken auteur:
Steenkoud, Dertien
Uitgever:
Van Holkema & Warendorf | 2014
Genres:
Thriller, Fantasy
Aantal pagina’s:
 432
ISBN:
9789000336500
Uitgave:
Paperback

 

 

Beschrijving
Acht jaar geleden vermoordde De Poppenspeler vier vrouwen. Drie andere vrouwen liet hij in kritieke toestand aan hun lot over. Ieder met een open buikwond, ieder met een plastic pop vastgenaaid aan hun ingewanden. Daarna verdween hij spoorloos.

Rechercheur Ash Henderson heeft betere tijden gekend. Zijn gezin is verwoest, zijn carrière is aan gort en een gewetenloze crimineel probeert hem voor de rest van zijn leven de bak in te krijgen. Dan wordt er op de vuilnisbelt van Oldcastle een lijk met een plastic pop in de buikholte aangetroffen. Dr. Alice McDonald weet het politiekorps ervan te overtuigen dat Ash de juiste man is om De

Poppenspeler te pakken. Ash wordt vrijgelaten voor de duur van deze ene zaak. En dat is misschien precies genoeg tijd voor wraak…

Recensie
Het verhaal begint in de gevangenis waar Ash voor de zoveelste keer compleet word doorgelaten door een paar andere criminelen. Zijn gezondheid gaat steeds sneller achteruit en alles begint hem steeds minder te interesseren.

Tijdens zijn evaluatiegesprek ziet hij de kans dat hij wordt vrij gelaten dan ook erg somber in. Totdat hij Dr. Alice McDonald hoort vragen om zijn vrijlating voor een speciale zaak. De Poppenspeler zou weer hebben toegeslagen. Er is namelijk weer een lijk opgedoken met een plastic pop in haar buikholte vastgenaaid. Een paar jaar geleden had Ash hem bijna te pakken. Dat moment zal hij nooit meer vergeten. Bijna had hij hem te grazen, maar ondanks alle moeite, al zijn doorzettingsvermogen, is hij weten te ontsnappen. Ash heeft het zichzelf nooit vergeven.

Terwijl Dr.Alice McDonald er alles aan doet om de vrijlating van Ash te realiseren, denkt Ash aan heel iets anders. Hij zou namelijk dolgraag wraak willen nemen op de persoon die verantwoordelijk is voor zijn opsluiting in de gevangenis. Dat gaat natuurlijk niet zo simpel wanneer hij constant door Dr. Alice McDonald in de gaten word gehouden.

Wanneer ze beginnen met het onderzoek naar de Poppenspeler, besluiten Ash en Alice alle oude dossiers eens na te pluizen. Misschien hebben ze iets over het hoofd gezien? Alice probeert dan ook heel nauwkeurig alles na te lopen wat er al aan onderzoek naar de Poppenspeler is geweest. Dit blijkt echter lastiger dan gedacht. Er blijken namelijk heel wat bewijs stukken te zijn verdwenen. Op een gegeven moment kunnen ze zelfs het lijk dat in het mortuarium lag niet meer vinden. Hoe moeten ze op deze manier ooit deze case oplossen?

Ondertussen wordt Ash regelmatig lastig gevallen door de criminelen die hem ook in de gevangenis lastig vielen. Ze laten hem maar al te duidelijk weten dat hij moet oppassen, want ze houden hem in de gaten.

Lukt het Ash en Alice om de zaak van de Poppenspeler voor eens en voor altijd op te lossen? En krijgt Ash zijn kans om wraak te nemen?

Het begin van het verhaal leest rommelig. Ik had moeite om in het verhaal te komen omdat het een wirwar van gevoelens waren. Het verhaal begint al vrij snel met de mishandelingen van de andere criminelen tegen Ash en de reden waarom lees je pas een stukje verder op. Het boek werkt heel erg naar de meest spannende momenten op het einde toe. Hoewel de gebeurtenissen rondom de Poppenspeler erg luguber zijn en ook zo worden beschreven, merk je niets van de spanning of angst wat zijn slachtoffers zouden hebben gevoeld. Dit vond ik persoonlijk erg jammer. Het verhaal werd daardoor pas spannend op het moment dat ze dichter bij de dader begonnen te komen en een tweetal personen verdwenen waren. Ook vond ik de relatie tussen Ash en Alice erg verwarrend. Het ene moment is Alice een volwassen en intelligente vrouw, en op het ander moment komt ze op mij over als een erg jong en onervaren persoon. Dit maakte de gesprekken tussen Ash en Alice erg apart. Ik twijfelde steeds of er meer tussen de twee speelde dan alleen maar collega’s, waar het soms ook op een vader, dochter relatie leek.

Al met al vond ik het een redelijk leuk boek ook al kwamen er meer detective elementen in voor dan thriller wat ik toch enigszins teleurstellend vond.


Recensie: In Mijn Bloed – Milou van der Will

inmijnbloed

Auteur: Milou van der Will
Titel: In Mijn Bloed
Andere boeken auteur: Breekijzer
Uitgever:
The House of Crime | 2014
Genres:
Thriller, Literatuur
Aantal pagina’s:

ISBN:
9789044344639
Uitgave:
Paperback
Beschrijving
Journaliste Benthe Berg wordt geconfronteerd met hartverscheurend nieuws. Haar dochtertje Céline is één van de kinderen die door pedofiel Rick V. zijn misbruikt. De dader komt weg met een lage straf en iedereen in het kleine Noord-Hollandse dorp Ringerdam blijft bovendien heilig in zijn onschuld geloven.

Benthe vind het vonnis zo onrechtvaardig dat ze in haar wanhoop besluit om wraak te nemen, Voor Céline. In alle stilte bereidt ze een aanslag op Rick V. voor. Op de dag dat hij vrijkomt, zal ze hem liquideren.

Recensie
Benthe is samen met haar man Raoul van de grote stad Amsterdam verhuist naar een klein bescheiden dorpje waar haar vader woont. Ze vind een rustig dorpje een betere omgeving voor haar dochtertje Céline om op te groeien dan de drukke stad.
De mensen in het dorpje zijn erg vriendelijke, voornamelijk tegen de mensen die er zijn opgegroeid. Mensen van buitenaf krijgen als ze geluk hebben een vriendelijke groet maar daar blijft het helaas dan bij.

Gelukkig is Benthe voor haar werk voornamelijk buiten het dorp waardoor ze zich hier niet echt mee bezig hoeft te houden.

Benthe is een misdaadjournaliste die wel houdt van een uitdaging. Ze doet onderzoek naar moordenaars en verkrachters en publiceert daarna haar verhaal in de krant “De Vrije Pers”. Momenteel is ze bezig met een verhaal over Stefan van W. Hij vermoordt graag prostituees waarna hij een bladzijde die hij uit een kinderboek heeft gescheurd, achterlaat.
Hij heeft besloten zijn verhaal te vertellen omdat hij het gevoel heeft dat hij binnenkort gepakt wordt. Hij wil dat de mensen zijn verhaal horen.
Ondanks de gevaarlijke situatie waarin Benthe zich begeeft pikt ze hem op om koffie te gaan drinken en zijn verhaal vast te leggen. In het begin gaat het interview best stroef, maar wanneer hij eenmaal begint met praten beseft Benthe dat ze een mooi verhaal te pakken heeft. Hij heeft echter een eis. Hij wil niets over zijn vrouw en kinderen lezen.

Terwijl Benthe haar verhaal ter klaar maakt voor publicatie twijfelt ze of ze de informatie over zijn gezin met de lezers deelt. Ze besluit dat het geen kwaad kan, aangezien hij toch opgepakt zal worden. Maar of dit de juiste keuze was?

Ondertussen wordt Benthe geïnformeerd over een mogelijk groot verhaal rondom een pedofiel die zich in Ringerdam bezig houdt, genaamd Rick V. Omdat Benthe uit het dorp komt besluit zij het onderzoek voor het artikel te verrichten. Ze vind algauw uit wie Rick V. is. Hij blijkt zelfs te werken op de school van Céline. Terwijl ze zich verder verdiept in het onderzoek word ze uitgenodigd om voor een gesprekje naar het plaatselijke politiebureau te komen. Ze denkt dat de politie meer informatie over haar heeft voor haar verhaal, maar daar aangekomen blijkt het veel meer te betekenen. De politie heeft namelijk een foto van Céline aangetroffen op de computer van Rick V.
Dit kan ze niet geloven, haar Céline, ze is pas 5. Benthe is meer vastberaden dan ooit, ze zal de informatie vinden om hem te laten veroordelen. Hoe meer ze graaft in de familie van Rick V. hoe gevaarlijker het voor haar wordt. Ze wordt bedreigt via de mail en zelfs aangevallen in haar eigen huis. Maar heeft dit wel met Rick V. te maken? Wanneer ze boodschappen gaat doen treft ze een groep dorpsbewoners aan die meteen beginnen te smoezen zodra ze haar zien. Zodra Benthe erop reageert loopt het volledig uit de hand. De dorpsbewoners vinden haar een schande voor het dorp. De winkeleigenaar zet haar zelfs de winkel uit en verzoekt haar om zich een tijdje niet meer te laten zien.

Benthe heeft er helemaal genoeg van. Wat denken die mensen wel niet! ondertussen hebben de andere ouders van slachtoffers besloten geen aangifte te doen, ze denken dat dat beter is voor hun kind. De meeste verhuizen, weg van Ringerdam. Doordat er niet genoeg aangiftes zijn tegen Rick V. komt hij er met een veel te milde straf vanaf. Benthe kan het niet meer aanzien en besluit het heft in eigen handen te nemen en Rick voor eens en voor altijd uit de weg te ruimen. Dan kan hij tenminste niemand meer iets aan doen.

Ze onderzoekt welke route ze het beste kan nemen van haar huis naar dat van Rick en via welke weg ze het beste terug naar huis kan. Ook moet ze nagaan hoe ze hem gaat vermoorden. Na grondig onderzoek en na flink oefenen waagt Benthe het erop. Vandaag is de dag. Ze sluipt geheel in het zwart naar het huis van Rick V. Helemaal strak van de zenuwen maar zeker van haar besluit wacht ze op de auto waarmee hij thuis gebracht word. En dan voor ze er erg in heeft ligt er iemand in een plas bloed, een hele grote plas bloed. Wat is er precies gebeurd?

Toen ik las waar “In mijn bloed” over ging, sprak dit mij erg aan. Een moeder die wraak wilt nemen op de pedofiel die haar dochter misbruikte. Ik wilde graag lezen hoe zij dat zou gaan doen.
Terwijl Benthe worstelt om aan informatie te komen keert het dorp zich tegen haar. Het meest emotionele stuk vond ik de confrontatie met haar dorpsbewoners. Ik had daadwerkelijk een brok in mijn keel. Ik kon mij zo goed in denken hoe eenzaam en onbegrepen ze zich op dat moment moest hebben gevoeld. Hierdoor zat ik nog meer in het verhaal dan dat ik van voren al zat. Een enorm spannend boek met de nodige emotie en een verrassend einde. Een echte aanrader!


Recensie: Sluit Mijn Ogen – Sophie McKenzie

9200000022117984

Beschrijving
Acht jaar geleden verloor Geniver Loxley haar dochter Beth tijdens de geboorte. Sinds die dag worstelt Gen met haar eigen leven. Terwijl haar echtgenoot Art hun leven probeert voort te zetten en aan zijn carrière en inkomsten werkt, kan zij Beth nog steeds niet loslaten. Totdat op een dag alles verandert…
Een onbekende vrouw staat op hun stoep en beweert dat Beth nog in leven is. Dat is krankzinnig. Waarom zou iemand dat verzinnen? Maar het zaadje voor hoop is geplant bij Gen. Ondanks de waarschuwingen van haar echtgenoot en vrienden en hun bezorgdheid voor haar welzijn, gaat Gen op zoek. Ze kan haar ogen niet meer voor de waarheid sluiten. Totdat haar hoop in angst en paranoia omslaat. Wie kan ze nog vertrouwen? Waarom ontmoedigt Art haar de dood van hun dochter te onderzoeken? Om haar, zoals hij zegt, voor nog meer pijn te behoeden? Of is er meer aan de hand?

Recensie
In het begin van het verhaal wordt je compleet in de wereld van Geniver gezogen. Je voelt de spanning, de onrust en de verwarring heel goed met haar mee.
Iedere keer als je denkt iets wijzer te worden, duiken er weer andere vragen op.
Terwijl Gen zoekt probeert ze hulp te zoeken bij haar man Art en haar beste vriendin Hen, maar die verklaren haar voor gek. Zij vinden dat ze Beth moet loslaten, dat ze daarom al die rare verhalen geloofd en dat hulp moet zoeken bij een therapeut.
Doordat haar vrienden en familie haar niet willen geloven en Art overal een logische verklaring voor lijkt te hebben begint ze heel erg aan zich zelf te twijfelen. Is ze misschien echt gek aan het worden? Als ze er dan ook nog eens achterkomt dat Hen en Art haar situatie achter haar rug om bespreken maakt ze de keuze om iedereen buiten te sluiten.
Ze besluit dat als ze een antwoord wilt het zelf moet gaan halen en er is niemand die haar nu nog tegenhoud.

Ik vond het een spannende en vooral zenuwslopende thriller. Ik heb het boek dan ook in anderhalve dag uitgelezen want ik kon hem gewoon niet wegleggen. Omdat Gen zoveel hints en tips vind die je weer een andere kant uitwijzen wil je verder lezen om te zien of ze op het goede spoor zit. Alle opties maken het verhaal zo onvoorspelbaar wat bijdraagt aan de spanning van het verhaal.
Ook heeft het verhaal geen typisch einde. Het einde is zo verrassend en zelfs angstaanjagend dat je na het verhaal echt blijft zitten met een: Owjeej, gevoel.

Een echte aanrader dus voor de thriller liefhebber!


Recensie: Stilte van de Hel – Deel 1 – Cody McFayden

Deel 1

Deel 1
Beschrijving
Smoky Barrett is een jonge, maar ervaren FBI-agente die de leiding heeft over CASMIRC, een speciale eenheid die zich bezighoudt met onderzoek naar seriemoordenaars. Zij is tijdelijk met verlof nadat haar man en dochtertje zijn vermoord door de man achter wie zij aanzat. Met behulp van een psychiater probeert Smoky dit trauma te verwerken, maar zij heeft nog een lange weg te gaan. Dan wordt het ontzielde lichaam gevonden van Annie, Smoky’s beste vriendin van vroeger. Smoky neemt de moordzaak op zich en ontfermd zich tegelijkertijd over Annies tienjarige dochter Bonnie. Wanneer de moordenaar contact met Smoky opneemt wordt de zaak nog persoonlijker. Hij beweert de afstammeling te zijn van Jack the Ripper en daagt Smoky uit hem tegen te houden voordat er nog meer doden vallen.

Recensie
In het begin was het even wennen aan de manier van lezen. Dit vond ik voornamelijk omdat je meteen een gedachte of een telefoon gesprek las, maar nog niet het idee had, van wie deze gedachte of het gesprek nu afkwam. Maar dat veranderd al gauw en al snel kan je je helemaal verplaatsen in Smoky. en haar teamleden. Doordat ieder persoon in het boek een eigen identiteit heeft herken je meteen aan de manier van praten over wie je op dat moment aan het lezen bent. Het verhaal wordt heel goed opgebouwd en zo goed beschreven dat het net lijkt of je zelf deelneemt. Het is erg lastig om het boek weg te leggen.


Recensie: Het Gezicht van de Dood – Deel 2 – Cody McFayden

deel 2

Deel 2
Beschrijving
‘Ik wil met Smoky Barrett spreken of ik maak mezelf van kant.’
Het meisje is zestien jaar oud. Ze heet Sarah, bevindt zich op de plaats delict van een gruwelijke, drievoudige moord en houdt een pistool tegen haar hoofd gedrukt. Ze beweert tegenover de politie dat ‘de Vreemdeling’ haar adoptiegezin heeft vermoord. Dat hij haar al haar hele leven achtervolgt en iedereen vermoord van wie ze houdt. En dat niemand haar gelooft. En dat klopt, niemand gelooft haar. Tot nu toe. Special agent Smoky Barrett heeft de leiding over CASMIRC, een speciale FBI-eenheid die zich bezighoudt met het opsporen van seriemoordenaars. Het team is door haar persoonlijk samengesteld uit de beste specialisten uit de misdaadbestrijding. Ze zijn net zo geobsedeerd en vasthoudend als de psychopaten op wie zij jacht maken. En deze zaak zal het uiterste van hen vergen. Want een nieuwe, wrede, dubbele moord toont aan dat deze seriemoordenaar op een missie is en verdergaat dan welke moordenaar ook.

Recensie
Ook dit tweede boek is zó spanend. De rillingen gaan vanzelf over je lijf lopen naarmate je het boek steeds verder leest. Het sleurt je meteen mee in een zenuwslopend onderzoek waarvan je de uitkomst niet anders te weten kan komen dan door het boek helemaal uit te lezen.


Recensie: In het Duister – Deel 3 – Cody McFayden

deel 3

Deel 3
Beschrijving
Geheimen. Ze zijn verweven met alles wat we doen, met alles wat we zijn. Het geloof noemt ze zonden, en zegt dat het onze zonden zijn die voorkomen dat we naar de hemel gaan. Ze kunnen zowel groot als klein zijn. We kunnen ons eran vastklampen alsof ze van puur goud zijn. Iedereen heeft ze. Een leugen, een minnaar lang geleden, een stil en duister verlangen… Iedere vrouw heeft wel een geheim dat ze aan niemand durft te vertellen. Niemand weet dat beter dan FBI-agente Smoky Barrett. Maar wat probeerde de jonge vrouw te verbergen die hoog in de lucht in een passagiersvliegtuig werd vermoord? En wat is de betekenis van het kruis dat in haar lichaam werd achtergelaten? Smoky en haar team openen de jacht op een seriemoordenaar die de diepste geheimen van zijn slachtoffers gebruikt om hen te vermoorden.

Recensie
Ook dit boek is heel spannend om te lezen, soms misschien wat minder omdat er enkele malen over God gesproken en verwezen wordt. Wat mij persoonlijk niet trekt. Maar doordat er niet meer over het geloof vertelt wordt dan nodig is tijdens deze zaak , blijft het een boeiend.


Recensie: Tijd om te Sterven – Deel 4 – Cody McFayden

deel 4

Deel 4
Beschrijving
‘Je zult je wel afvragen waarom je hier bent, nummer 35,’ mompelt hij. ‘Maak je geen zorgen, het is niet omdat je een van de regels hebt overtreden. Je bent een voorbeeldige eenheid geweest.’

Eenheid. Nummer 35. Het bewaren van vlees.

‘Je bent hier omdat ik je wil vragen een besluit te nemen. Ik ga je vragen om te kiezen wie ik zal verminken en vrijlaten. Jou of nummer 36?’

‘Wie is nummer 36?’

‘De andere jonge agent die ik hier na jou heb gebracht.’

Hij noemt zichzelf Dali en biedt zijn diensten aan mannen aan die van hun ‘lastige’ echtgenotes af willen. Voor een aanzienlijk geldbedrag zorgt hij ervoor dat de vrouwen spoorloos verdwijnen. Zijn aanpak is uiterst zakelijk – nauwkeurig, emotieloos, zonder enige mores – waardoor hij vrijwel geen aanwijzingen achterlaat. Sterker nog, Smoky en haar team hebben zelfs geen weet van Dali’s praktijken totdat hij een van zijn slachtoffers ‘aflevert’ op de stoep van de FBI. Maar waarom heeft deze vrouw het mogen overleven? En waarom wordt de FBI op het spoor van Dali gezet? Het zijn een paar van de vele raadsels die Smoky moet ontrafelen in haar jacht op een psychopaat die een spel speelt met regels die hijzelf geschreven heeft.

Recensie
Cody heeft ook met dit boek goed werk geleverd. Het is een erg spannende en verrassende thriller waarbij je je helemaal kan inleven in Smoky en haar teamleden. Het verhaal is zo goed geschreven dat je gewoon moet weten hoe het verder gaat. Ook dit boek bevat onverwachte wendigen, die de spanning er goed in weten te houden.
Een aanrader voor iedere thrillerfan, die graag een gruwelijk spannende thriller wil lezen!

Helaas is dit het laatste boek dat Cody Mcfadyen over Smoky geschreven heeft. Hij heeft wel nog een 5de boek uitgebracht, maar deze gaat niet over Smoky en is helaas alleen nog maar in het Duits te krijgen. Wel heeft Cody naar alle positieve reacties belooft dat boek 6 weer over Smoky zou gaan.
Kan nu al niet wachten tot het zover is!!


Recensie: Mannen die vrouwen haten – Deel 1 – De Millennium Trilogie – Stieg Larsson

mannen die vrouwen haatte 1

Deel 1

Beschrijving:
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort.

Recensie:
Journalist Mikael Blomkvist is veroordeeld wegens smaad. Terwijl hij zijn spullen inpakt op de redactie van zijn blad MIllennium wordt hij gevraagd om voor een grootindustrieel, Hendrik Vanger te komen werken.
Hij word ingehuurd om een familiekroniek te schijven, maar op de achtergrond dient hij eigenlijk uit te vinden wat er met zijn veertig jaar geleden verdwenen nichtje Harriet is gebeurd. Alhoewel Mikael de kans klein acht dat hij de zaak kan oplossen, gaat hij toch op onderzoek uit.
Hij komt erachter dat de familie Vanger een familie is vol met aparte figuren. Wanneer hij dan ook steeds dichter bij de waarheid komt stuit hij keer op keer op nieuwe gruwelijke en verbazingwekkende problemen.

Ik vond het heel erg lastig om in het verhaal te komen, ik heb dan ook een aantal bladzijdes doorgebladerd om verder te gaan lezen wanneer Mikael zijn taakomschrijving krijgt van Hendrik Vanger. Vanaf dat moment sprak het verhaal mij erg aan en heb ik het nauwelijks weg kunnen leggen. De onvoorspelbaarheid en de karakters van het verhaal zorgen ervoor dat je echt aan het denken gezet word over wat er nu precies is gebeurd.

Een lastig in te komen boek, maar naar eenmaal doorzetten het lezen zeer zeker waard!

Recensie: De vrouw die met vuur speelde – Deel 2 – De Millennium Trilogie – Stieg Larsson

de vrouw die met vuur speelde 2

Deel 2

Beschrijving:
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos en ze is een computerhacker van wereldklasse.

Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeth’s onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden…

Recensie:
Blomkvist wordt door journalist Dag Svensson, in aanraking gebracht met het verhaal over sekshandel, waarbij diverse belangrijke mensen, zoals politiemensen en ambtenaren van de geheime dienst betrokken lijken. Svenssons vriendin Mia Berger staat op het punt op dit haar verhaal uit te brengen. Blomkvist is zeer geïnteresseerd in het verhaal en wil graag samen met Dag een speciale uitgave van het blad aan dit onderwerp te wijden.

Tijdens de voorbereidingen van het onderzoek vinden er plotseling drie moorden plaats. Zowel de advocaat Bjurman, die Lisbeth Salanders curator was, als Svensson en Mia, zijn vriendin, worden koelbloedig vermoord. Alle aanwijzingen leiden ertoe dat Lisbeth Salander de moordenaar zou kunnen zijn. Haar vingerafdrukken zijn namelijk op het moordwapen aangetroffen. De politie en de pers zitten er meteen bovenop. Er wordt steeds informatie gelekt naar de pers die Lisbeth in een steeds slechter wordend daglicht plaatst. Hierdoor is ook de rest van Zweden overtuigt dat zij wel de moordenaar moet zijn, ze is immers hartstikke gestoord.

Blomkvist is echter overtuigd van Salanders onschuld in deze zaak en zet alles op alles om de waarheid boven water te krijgen.

Lisbeth zelf is onder gedoken en wanneer zij de deur uit gaat, vermomd zij zich zodat niemand haar herkent. Ze besluit zich verder stil te houden en volgt de krantenkoppen en het nieuws aandachtig.
Terwijl Mikael doorgaat met zijn onderzoek vraagt hij zich af waar Lisbeth zich bevind. De politie heeft haar namelijk niet, maar ze laat ook niets van haar horen. In een poging om contact met haar te zoeken vertelt Mikael de politie dat Dag bezig was met een verhaal over hackers. Dit word groots in het nieuws uitgezonden. Lisbeth heeft meteen door dat het niet klopt en dat Mikael dit doet om contact met haar te zoeken. Ze hackt dan ook gauw de laptop van Mikael en leest zo de documenten die hij voor haar heeft achter gelaten. Zelf twijfelt ze nog heel erg of ze Mikael wel kan vertrouwen en is dan ook voorzichtig in het geven van antwoorden. De informatie die Mikael met haar deelt zorgt ervoor dat Lisbeth zelf op onderzoek uitgaat om erachter te komen wat er precies is gebeurd. Kunnen ze haar vrijpleiten?

Dit tweede deel is vanaf het begin af aan al leuk om te lezen. Je leest hoe het met Lisbeth en Mikael is naar de Wennerström-affaire. Daarna wordt Mikael aangesproken voor een nieuw artikel en zijn de problemen veel groter en erger dan ze zich hadden kunnen bedenken. Door het eerste deel heb je meer inzicht gekregen in “wie” Lisbeth en Mikael zijn. Hierdoor kan je je steeds beter verplaatsen in de personages en betrekt het je steeds meer bij hun situatie, waar je met iedere bladzijde steeds meer over te weten komt.

Ik zelf vond deel 2 een stuk beter dan 1, een spannend, boeiend en verrassend boek!


Recensie: Gerechtigheid – Deel 3 – De Millennium Trilogie – Stieg Larsson

gerechtigheid 3

Deel 3

Beschrijving:
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos en ze is een computerhacker van wereldklasse.

Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?

Recensie:
Na de heftige gebeurtenissen van deel 2 beland Lisbeth in het ziekenhuis. Maar niet alleen zij ligt op deze afdeling, ook de persoon die voor een groot deel verantwoordelijk is voor haar toestand, Alexander Zalachenko, ligt op dezelfde afdeling. Dit vind ze maar niets, ze ligt alleen in een ziekenhuis kamer en door haar verwondingen kan ze niet uit haar bed komen.
Omdat ze verdacht wordt van moord mag niemand haar bezoeken., alleen haar artsen. Deze houden de politie op afstand tot ze genoeg opgeknapt is om verhoord te worden.

Ondertussen probeert Mikael Blomkvist zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen wat er nu precies gebeurd is. Hij komt er al gauw achter dat deze zaak zoveel groter is dan de Wennerström-affaire in deel 1.
Hij schakelt dan ook de hulp van zijn redactieleden in maar ook de voormalige baas van Lisbeth, Dragan Armanskij, van Milton Security.

Omdat Mikael ook Lisbeth’s kant van het verhaal nodig heeft, smokkelt hij een handlaptop het ziekenhuis in. Zo kan lisbeth contact houden met de buitenwereld en zichzelf voorbereiden op de rechtzaak.
Ze doet dit door haar autobiografie te schrijven. Deze wordt uiteindelijk gepubliceerd door Millennium op de 3de dag van haar rechtzaak, zodat de rest van de wereld weet wat er gaande is.

Dit derde deel vond ik een enorm spannend boek, de complotten, de berovingen en de tikkende klok zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel zit, hopende dat ze alles op tijd kunnen rond krijgen.
Wanneer er dan berovingen en nog meer moorden plaatsvinden en de hoofdspelers de moed bijna willen opgeven kan je je gewoon niet voorstellen wat de veiligheidsdienst allemaal doet om zijn eigen hachje te redden.


Recensie: Hasta La Vista – Judith Visser

9200000009921452

Beschrijving
Het is zomer en de zestienjarige Milla wil niets liever dan met haar vriendinnen op vakantie, maar haar ouders vinden haar nog te jong. Ze moet per se mee naar weer zo’n suf hotel in Spanje. Gelukkig mag haar beste vriendin Claire mee, dan wordt het misschien nog wel wat. De meiden vervelen zich stierlijk, totdat ze de negentienjarige Max leren kennen, die samen met een groep vrienden uitbundig aan het feesten is. Milla en Claire komen echter terecht in een gruwelijke nachtmerrie. Eenmaal terug in Nederland zint Milla op wraak…
Recensie
Milla heeft de ouders van haar beste vriendin Claire zover gekregen dat ze mee mag met haar en haar ouders naar Spanje. De ouders van Claire zijn altijd erg bezorgt, waardoor ze niet veel dingen mag. De ouders van Milla zijn wat soepeler. Claire is dan ook erg blij dat er een stuk minder streng op haar word gelet. Al helemaal nu ze op het strand zo’n leuke cutie van een jongen heeft leren kennen. Hij heet Max en komt uit Nederland. Daar woont Milla sinds een aantal jaar ook. Voorheen woonde ze net als Claire in London.
Bijna elke dag zien ze Max en zijn vrienden op het strand. Claire is helemaal weg van Max en stemt dan ook heel graag in wanneer hij haar uitnodigt voor een boottochtje. Maar dat ziet Milla niet zitten en ze besluiten dan ook om niet te gaan.
Wanneer Milla op Claire zit te wachten blijkt dat Claire er stiekem tussenuit is geglipt om alsnog naar het boottochtje te gaan. Net wanneer Milla zich zorgen begint te maken omdat het inmiddels wel erg laat is geworden komt Claire terug. Milla schrikt zich kapot zodra ze haar beste vriendin uit de lift ziet stappen.
Wat is er in hemelsnaam gebeurd?
Ik vond het een erg spannend verhaal. En stiekem ook een beetje eng. Dit boek had ik speciaal meegenomen op vakantie omdat ik toevallig ook naar Spanje ging. En laat ik nu net in dezelfde kamer zijn gaan slapen als Milla en Claire, nummer 506. Dat vond ik wel erg toevallig om te lezen.
Buiten dat vond ik het super van Milla dat ze voor haar vriendin opkomt en besluit op een hele gruwelijke manier wraak te nemen. Wanneer ze bijna haar hele wraakplan heeft uitgevoerd krijgt het verhaal een behoorlijk verrassende wending waarbij ik meteen met een gevoel van; OW NEE!!! Kwam te zitten. Net als Milla kon ik niet geloven dat er misschien wel heel iets anders was gebeurd.
Het verhaal bracht mij enorm van mijn stuk. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar het vervolg.


Recensie: Achter Gesloten Deuren – Ba Paris
5768b8e1b664d2-53463514

Auteur: Ba Paris
Titel: Achter Gesloten Deuren
Uitgever: Ambo Anthos | 2016
Genre: Thriller
Aantal pagina’s: 353
ISBN: 9789026336898
Uitgave: Paperback

Beschrijving
Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je wilt Grace beter leren kennen, maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen.
Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zicht afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.

Recensie
Grace heeft een zusje, Millie, zij heeft het syndroom van Down. Doordat haar ouders andere plannen hebben heeft zij Millie beloofd dat zij bij haar mag komen wonen zodra ze klaar is met school. Ze houdt namelijk zielsveel van haar zusje maar helaas zien niet alle mannen waarmee ze date het idee zitten. Dus lopen de relaties vaak al snel ten einde.

Wanneer ze Jack leert kennen en merkt dat hij ook helemaal weg is van Millie, kan haar dag niet meer stuk. Heeft ze eindelijk de juiste man gevonden?

Grace is druk bezig met eten voor het bezoek. Jack, haar echtgenoot, wil alles tip top in orde hebben. Grace zelf is ook redelijk perfectionistisch, vooral omdat ze Jack absoluut geen reden wil geven om teleurgesteld te zijn. Dat zou namelijk nare gevolgen hebben voor Grace.

In het begin van het verhaal merk je al de spanning die er heerst voor Grace. Er is geen seconde dat er niet op haar handelingen wordt gelet. Ze moet alles perfect doen en precies de juiste uitstraling hebben op haar gezicht. Je merkt al snel dat ze op haar tenen loopt en wanhopig alles goed probeert te doen.

Jack heeft behoorlijke narcistische trekjes en weet iedere situatie perfect naar zijn eigen hand te draaien. Hun huwelijk is dus alles behalve perfect, maar het blijkt zelfs nog erger te kunnen. Helemaal niets is wat het lijkt. Tijdens het lezen krijg je een heel ander kijkje achter de schermen van een ‘perfect koppel’.

Het boek is goed geschreven, je zit snel in het verhaal. Er wordt afwisselend verteld over het heden en het verleden, waardoor je langzaam meer inzicht krijgt over het leven van Jack en Grace en hoe het is gekomen tot waar het nu is.

Over het algemeen vond ik het een leuk boek, ik was erg nieuwsgierig wat er precies gaande was in het huwelijk van Jack en Grace. Hoe meer ik las hoe verbaasder ik werd.

Ondanks de gebeurtenissen in het boek vind ik het niet een echte thriller. Het verhaal is zeker goed maar ikzelf vond het niet akelig spannend. Doordat er veel gewisseld word tussen het heden en verleden weet je soms al hoe sommige dingen gaan uitpakken. Dit is niet storend maar neemt wel een beetje van de spanning weg voor mij. Verder vind ik het een goed boek om te lezen zodat je kan zien dat het perfecte leven niet altijd zo perfect is als het lijkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s