Young Adult

Recensie: Clockwork Angel, book one – The Infernal Devices Trilogy – Cassandra Clare

P1160323Auteur: Cassandra Clare
Naam Serie: The Infernal Devices (en), De Helse Creaties (nl)
Boeken in serie: Clockwork Angel 1, Clockwork Prince 2, Clockwork Princess 3.
Andere boeken auteur:
The Mortal Instruments (en), De Kronieken van de Onderwereld (nl)
Uitgever:
Walker Books | 2010 (en), Moon | 2015 (nl)
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
496 (en), 320 (nl)
ISBN:
9781406330342 (en)9789048826551 (nl)
Uitgave:
Paperback

Beschrijving
When sixteen-year-old Tessa Fray arrives in England during the reign of Queen Victoria, something terrifying is waiting for her in London’s Downworld, where vampiers, warlocks and other supernatural folk stalk the gaslit streets. Friendless and hunted, Tessa seeks refuge with the Shaduwhunters, a band of warriors dedicated to ridding the world of demons. Drwan ever deeper into their world, she finds herself fascinated by – and torn between – two best friends and quickly realizes that love may the most dangerous magic of all.

Recensie
Het verhaal begint met de 16 jarige Tessa Gray die na de dood van haar Tante naar haar broer, Nate, toe reist. Hij wil namelijk niet dat ze in New York in haar eentje blijft wonen en stuurt haar een ticket toe zodat ze bij hem kan intrekken.
Wanneer Tessa in Londen aankomt is Nate er niet. Hij heeft haar 2 dames met paard en wagen tegemoet gestuurd om haar op te halen. Eenmaal bij het huis aangekomen blijkt er helemaal niets waar te zijn van het verhaal dat de dames haar vertelden. Nate heeft ze helemaal niet gestuurt om haar van de trein af te halen. De 2 dames hebben Tessa om andere redenen mee naar huis genomen en beweren Nate gevangen te houden. Zolang zij netjes gehoorzaamt en doet wat zij zeggen zal haar broer niets overkomen.

Tessa weet niet wat ze moet denken. Wat willen deze vreselijke dames van haar? Wat hebben ze met Nate gedaan? Hoe langer ze in het huis verblijft hoe moeilijker dat ze het vind om de hoop hoog te houden. Stiekem schrijft ze brieven gericht aan Nate, die ze natuurlijk niet kan versturen, maar wel kracht uit kan putten. Wanneer dagen weken worden en de weken, maanden beginnen te worden. Bedenkt ze dat ze er alles aan wilt doen om weg te komen.

Ergens anders in Londen zijn 2 schaduwjagers bezig met een onderzoek naar een aantal vreemde gebeurtenissen. Nadat zij alle sporen hebben gevolgd belanden zij in het huis waar Tessa gevangen zit. Ze helpen haar te ontsnappen en brengen haar onder in het Instituut, de veilige thuishaven voor alle schaduwjagers.

Tessa wil de schaduwjagers graag helpen bij hun onderzoek naar de vreemde gebeurtenissen, maar alleen als zij beloven te helpen zoeken naar haar broer.

Deze zoektocht leidt tot een hoop onverwachte maar vooral erg spannende en vreemde situaties. Wat willen ze nou toch van Tessa?

Het begin van het verhaal is een beetje apart. Het is namelijk erg lastig te begrijpen wat de 2 dames gedaan willen krijgen van Tessa. Maar zodra je verder leest en meer over Tessa te weten komt is die verwarring al snel voorbij. Je beleeft het verhaal alsof je Tessa zelf bent. Ik vind de gevoelens en karakters erg goed beschreven. Dit zorgt meteen voor een lekker en goed doorlopend verhaal. Je krijgt precies genoeg informatie over schaduwjagers, demonen, vampieren en andere onderwereld wezens om jezelf beter te kunnen verdiepen in deze hele nieuwe wereld. Een heerlijk verhaal waarbij je je fantasie lekker op zijn vrije loop kan laten!


Recensie: Clockwork Prince, book two – The Infernal Devices Trilogy – Cassandra Clare

10389133_1559056817642890_764949864370367084_nAuteur: Cassandra Clare
Naam Serie: The Infernal Devices (en), De Helse Creaties (nl)
Boeken in serie: 
Clockwork Angel 1, Clockwork Prince 2, Clockwork Princess 3.
Andere boeken auteur:
The Mortal Instruments (en), De Kronieken van de Onderwereld (nl)
Uitgever:
Walker Books | 2012 (en), Moon | 2015 (nl)
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
 512 (en), 464 (nl)
ISBN:
9781406321333 (en), 9789048826933 (nl)
Uitgave:
Paperback


Beschrijving

In the magical underworld of Victorian London, Tessa Gray finds her heart drawn more and more to Jem, while her longing for Will, despite his dark moods, continues to unsettle her. But something is changing in Will- the wall he has built around himself is crumbling. Could finding the Magister free Will from his secrets and give Tessa the answers to who she is and what she is born to do? As their search for the truth leads the three friends into peril, Tessa’s heart is increasingly torn, especially when one of their own betrays them.

Recensie
Terwijl Tessa in het Instituut verblijft probeert ze de schaduwjagers zo goed mogelijk te helpen. Inmiddels weten ze dat De Magister zowel achter de schaduwjagers aanzit, maar ook achter Tessa. Maar wat wil hij van Tessa? Hoe meer Tessa te weten komt over de schaduwjagers en de wereld van demonen, weerwolven en vampiers, des te onzekerder ze wordt over wie of wat ze zelf is.
Ondertussen moet Charlotte zich verantwoorden tegenover De Raad. Zij twijfelen namelijk aan haar en vragen zich af of ze wel de juiste persoon is om het Instituut te leiden, naar aanleiding van een aanval van Mortmain. Terwijl Charlotte er alles aan doet om haar positie te behouden, probeert Will zelf achter de antwoorden te komen.
Wanneer hij de demon die hij verantwoordelijk acht voor de pijnen die hij met zich meedraagt eindelijk te pakken krijgt, blijkt dat hij al die jaren in een leugen heeft geloofd en dat Mortmain al een behoorlijke tijd bezig is met het tot stand brengen van zijn plan. De dreiging van de Klokwerkwezens wordt steeds groter. En wanneer ze horen dat hij ze met demonenenergie probeert te binden, beseffen ze dat dit wel eens een van de gevaarlijkste en laatste missies voor ze kan worden.
Dat blijkt wel wanneer Tessa erachter komt dat Mortmain, zelfs haar moeder erbij betrokken had. Haar moeder zou volgens hem een schaduwjager moeten zijn en hij liet een demon zich voordoen als haar vader. Zou dat haar unieke gave verklaren? Is zij daarom zo anders dan de rest?
Terwijl Will zich steeds meer afzondert, voelt Tessa zich steeds verder aangetrokken tot Jem. Maar is dat wel wat ze werkelijk wilt?

Deel 2 leest heerlijk verder waar deel 1 gebleven was. Daar waar het begin van deel 1 nogal wat lastig te volgen was had ik hier met het vervolg totaal geen probleem mee. Je beleeft heerlijk alle verhalen mee en valt van de ene verbazing in de andere. Zo wandel je voor je gevoel door het enorme Instituut waar je uiteindelijk een beetje de weg hebt leren te vinden en zo merk je hoe Tessa worstelt met haar gevoelens voor Jem en Will. Het boek is alles behalve een roman met een simpele driehoeksverhouding! Je kan niet stoppen met lezen, je wilt gewoon weten hoe het verder gaat.


Recensie: Clockwork Princess, book tree – The Infernal Devices Trilogy – Cassandra Clare

1013510_1559056820976223_4961330785605050853_nAuteur: Cassandra Clare
Naam Serie: The Infernal Devices (en), De Helse Creaties (nl)
Boeken in serie: Clockwork Angel 1, Clockwork Prince 2, Clockwork Princess 3.
Andere boeken auteur:
The Mortal Instruments (en), De Kronieken van de Onderwereld (nl)
Uitgever:
Margaret K. McElderry Books | 2013 (en), Moon | 2015 (nl)
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
 592 (en), 512 (nl)
ISBN:
9781442485419 (en), 9789048826957 (nl)
Uitgave:
Paperback

Beschrijving
Tessa Gray should be happy – aren’t all brides be happy? Yet as she prepares for her wedding , a net of shadows begins to tighten around the Shaduwhunters of the London Institute. A new demon appears, one linked by the blood and secrecy to Mortmain, the man who plans to use his army of pitiless automatons, the Infernal Devices, to destrou the Shadowhunters. Mortmain needs onlu ne last item to complete his plan. He needs Tessa. And Jem and Will, the boys who lay equel to claim to Tessa’s heart, will do anything to save her.

Recensie
Jem en Tessa zijn verloofd. Terwijl zij plannen maken voor hun huwelijk koopt Mortmain alle drugs in de stad op. Deze drugs heeft Jem nodig om te blijven leven. Doordat Mortmain alle drugs opkoopt is het steeds lastiger voor Will om aan deze drugs te komen. Dan doet Mortmain Tessa een aanbod: een volle doos drugs voor Jem, in ruil voor haar. Jem verbied Tessa de drugs te ruilen voor hem. Hij wilt de tijd die hij nog heeft met haar doorbrengen.
Tijdens een verrassingsaanval op het Instituut word Tessa alsnog ontvoerd door Mortmain. Terwijl hij haar gevangen houd verteld hij haar beetje bij beetje waarvoor ze daar is. Hij wil haar kracht gebruiken om zijn eigen vader weer te zien. Maar waarom? Wat wil hij zo graag aan zijn vader vragen? Mortmain belooft een doos drugs naar Jem toe te sturen als ze dit ene ding voor hem doet. Hij wil alleen maar praten. Met veel tegenzin veranderd Tessa in zijn vader. Wanneer ze ontdekt waar hij op dat moment op doelt, probeert ze terug te veranderen. Maar het personage van Mortmains vader is te sterk en ze verliest haar bewust zijn. Wanneer ze bij komt is Mortmain tevreden, hij heeft alles wat hij nodig heeft om zijn plan uit te voeren.
Ondertussen heeft Will de hulp van Magnes Bane ingeschakeld. Samen met Henry werken ze aan een portal om zo van de ene plek naar een andere plek te teleporteren. Als Will erachter komt waar Mortmain Tessa vasthoud, licht hij Charlotte direct in en gaat achter haar aan. Charlotte probeer t hulp te vragen aan de leden van De Raad, maar haar verhaal word niet geloofd. Samen met wat Stille Broeders staan ze er alleen voor. Ze zullen zich moeten voorbereiden op het ergste.
Wanneer ze zich hebben omgekleed in hun gevechtstenue en iedereen bewapend is verzamelen ze zich bij Henry’s uitvinding, De portal.
Terwijl ze niet weten wat er aan de andere kant van de Portal op hen wacht stappen ze erdoorheen om Mortmain voor eens en voor altijd te stoppen en hopelijk Tessa te redden. Gaat het ze lukken?

Het 3de en tegelijk het laatste deel van de trilogie is een echte page-turner. Alle onbeantwoorde vragen worden geleidelijk aan door het gehele boek beantwoord. De dingen die je dacht te weten blijken toch anders in elkaar te zitten dan dat je waarschijnlijk in eerste instantie dacht. Dit maakt het laatste deel zo ongelofelijk spannend! Het eindgevecht is dan ook een ware battle waar je je hart bij vast moet houden! Een adembenemend boek!


Recensie: De Ijzerkoning – Deel 1 – The Iron Fey – Julie Kagawa

11147584_1620591021489469_2827140056695350396_n

Auteur: Julie Kagawa
Naam serie: The Iron Fey
Boeken in serie: De Ijzerkoning 1, De Overtocht – Winter 1.5, De Ijzerprinses 2, De Ijzerkoninging 3, De Overtocht – Zomer 3.5, De Ijzerprins 4. (De Ijzerlegendes boekbundel 1.5/3.5/4.5)
Andere boeken auteur:
The Call of The Forgotten, Talon-Saga
Uitgever:
HarperCollins | 2015
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
 384
ISBN:
9789402706307
Uitgave:
Paperback

Beschrijving
Mijn naam is Meghan Chase.
Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem.
Wat gebeurt er allemaal?
Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm:
Meghan Chase, we komen je halen…
Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nooit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh?
En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niets van mij wil weten…
Hoe overleef ik een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Recensie
Samen met haar beste vriend Robin staat Meghan de dag voor haar verjaardag te wachten op de schoolbus. Meghan vraagt zich af of Robin wel aan haar verjaardag zal denken. Iedereen lijkt haar namelijk over het hoofd te zien. Haar stiefvader lijkt soms zelfs vergeten te zijn dat zij ook nog in het zelfde huis woont. Maar hopelijk veranderd dat snel. Morgen is ze jarig. Haar moeder heeft haar beloofd om samen haar proefrijbewijs te gaan halen. Dan kan ze er lekker op uit!

Wanneer ze door de populaire jongens en meisjes op school flink vernederd word verstopt ze zich de rest van de dag op de ziekenboeg op school. Wanneer de vreselijke dag er dan eindelijk op zit zorgt ze dat ze snel thuiskomt. Daar vind ze haar moeder bewusteloos op de grond. Verschrikt rent ze naar haar toe en schud voorzichtig aan haar. Gelukkig komt ze snel bij, ze zegt dat ze uitgeleden is en daarbij haar hoofd heeft gestoten.Wanneer haar stiefvader thuis komt staat hij erop om met Meghan’s moeder naar het ziekenhuis te gaan. Hij vind het maar niets dat ze buiten bewust zijn is geweest. Terwijl zij naar het ziekenhuis zijn vraagt haar broertje of ze wat te eten wilt maken. Als Meghan tegen hem zegt dat het nog te vroeg is voor het eten, word haar broertje ineens ontzettend kwaad. Zo kwaad dat hij Meghan begint aan te vallen en zomaar ineens in haar been bijt. Terwijl ze verschrikt probeert los te komen, komt Robin binnen. Het broertje van Meghan werpt één blik op hem en verdwijnt naar boven.

Meghan is helemaal in shock, waarom deed hij dat. Is alles oké met hem? Nadat Robin de wond heeft verzorgt, staat Meghan erop om bij haar broertje te gaan kijken of alles goed is. Ondanks Robin’s waarschuwingen om het niet te doen, gaat ze naar boven. Als ze de slaapkamerdeur open doet, lijkt de kamer leeg. Maar onder hebt bed komt er een akelig en vreemd geluid vandaan. Meghan gaat op haar knieën zitten en kijkt onder het bed. Kom er eens onder vandaan. Je liet mij schrikken. Is alles goed met je? Terwijl ze haar arm uitstrekt haalt haar broertje ineens uit. Van schrikt tuimelt ze naar achteren, regelrecht tegen Robin aan. Meghan snapt er niets van, waarom doet haar broertje zo. Dan zegt Robin ineens dat het haar broertje niet is. Hoe bedoelt hij dat dan? Glurend naar de kamer, beginnen de vreemde geluiden weer onder het bed uit te komen. Ik wil het weten, zegt ze tegen Robin. Wat is er met mijn broertje? Wanneer Robin nogmaals zegt dat dit haar broertje niet is, bekruipt haar een akelig gevoel. Dan vertelt Robin haar dat haar broertje is ontvoerd en is omgeruild met een wisselkind. Dat ding wat zich nu onder het bed voordoet als jou broertje. Hoe meer Robin vertelt over het faevolk wat dit doet, hoe meer het haar begint te duizelen. Haar broertje is waar? Maar waarom haar broertje? Uiteindelijk besluit ze om samen met Robin haar broertje te gaan redden in dit vreemde land, waar hij over verteld. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te gaan.

Zodra ze één stap het nieuwe en vreemde land heeft ingezet, worden ze achtervolgd, opgejaagd en gevangen genomen. Lukt het Meghan en haar beste vriend om haar broertje te redden?

Ik had veel goeds over the iron fey boeken gehoord en de beschrijving van het eerste boek maakte mij nieuwsgierig, dus ben ik het boek gaan lezen. Voor ik het in de gaten had, zat ik al 80 bladzijdes verder. Wat een heerlijk boek. Het leest heerlijk vlot en lekker weg. Alles wordt zo lekker makkelijk beschreven dat je totaal geen moeite hebt om het verhaal te begrijpen terwijl je kennis maakt met een hele nieuwe wereld genaamd, Nimmernimmer. Je leest helemaal mee met alle personages en ziet hoe zeer Meghan worstelt met de vreemde dingen die ze tegenkomt. Ben erg benieuwd naar het volgende deel.


Recensie: De Overtocht, Winter – Deel 1,5 – The Iron Fey – Julie Kagawa

de overtocht winterAuteur: Julie Kagawa
Naam serie: The Iron Fey
Boeken in serie: De Ijzerkoning 1, De Overtocht – Winter 1.5, De Ijzerprinses 2, De Ijzerkoninging 3, De Overtocht – Zomer 3.5, De Ijzerprins 4. (De Ijzerlegendes boekbundel 1.5/3.5/4.5)
Info: Dit boek is een e-book. Dit deel is uitgegeven in de verzamelbundel van De Ijzerlegendens
Andere boeken auteur:
The Call of The Forgotten, Talon-Saga
Uitgever:
HarperCollins | 2015
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
 –
ISBN:
9789034754660
Uitgave:
Paperback

Beschrijving
Nadat Meghan aan de dodelijke Ijzerfae is ontsnapt, moet ze haar belofte aan Ash inlossen. Voordat ze naar het ijzige Winterhof afreizen, wil ze nog één ding doen. Iets waarmee ze per ongeluk de aandacht trekt van een oeroud en levensgevaarlijk wezen. Of Meghan en Ash ooit aankomen in Het Winterrijk, lees je in De Overtocht – Winter

Recensie
Omdat dit best een kort verhaal is ga ik niet te veel  omschrijven/samenvatten. Ik ben bang dat ik dan te veel verklap omdat het juist zo kort is en hierboven al goed vermeld staat wat je kan verwachten.
Ik kan natuurlijk wel vertellen dat ik het een leuke aanvulling vind op het gewone verhaal. Je leert Ash net iets beter kennen, maar natuurlijk ook Meghan.

Kan je het gewone verhaal lezen zonder dit tussenverhaal?
Ja, dat kan. Wel wordt er in de loop van de verhaallijn in de boeken die nog gaan volgen, een keer verwezen naar het oeroude en levensgevaarlijke wezen, waarvan je door dit verhaaltje toch net iets meer weet. Daarbij zijn de verhalen van The Iron Fey gewoon leuk, dus waarom zou je hem eigenlijk niet lezen?

Dit tussendeel kan je vinden als e-book. Maar is ook terug te lezen in het boek Ijzerlegendes.


Recensie: De Ijzerprinses – Deel 2 – The Iron Fey – Julie Kagawa

ijzerprinses

Auteur: Julie Kagawa
Naam serie: The Iron Fey
Boeken in serie: De Ijzerkoning 1, De Overtocht – Winter 1.5, De Ijzerprinses 2, De Ijzerkoninging 3, De Overtocht – Zomer 3.5, De Ijzerprins 4. (De Ijzerlegendes boekbundel 1.5/3.5/4.5)
Andere boeken auteur:
The Call of The Forgotten, Talon-Saga
Uitgever:
HarperCollins | 2015
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
 384
ISBN:
9789402706406
Uitgave:
Paperback
Beschrijving
Mijn naam is Meghan Chase.
Ik ben mijn belofte aan Ash, de Winterprins, nagekomen en ben meegegaan naar het Winterhof. Hoe lang ik daar nu al zit? Geen idee. De tijd verloopt hier anders dan in de gewone wereld, en ik ben overgeleverd aan de grillen van de kille koningin Mab.

Ash heb ik sinds we aankwamen niet meer gezien, dus het ziet er naar uit dat hij me in de steek heeft gelaten. En ik maar denken dt hij van me hield…

Ondertussen dreigt er oorlog tussen het Zomerhof en het Winterhof na de verdwijning van de machtige Scepter van de Seizoenen. Ik ben de enige die weet dat de Scepter gestolen is en niemand wil me geloven. Sterker nog, alleen Ash en ik hebben de Ijzerfae ooit in levenden lijve gezien, dus hij is ook de enige die me zou kunnen helpen?

Ash, waar blijf je toch?

Als ik wil blijven leven, zal ik snel met bewijzen moeten komen, en dat terwijl ik al mijn pas ontdekte magie wel kwijt lijkt. Nu kan ik alleen nog vertrouwen op mijn eigen vindingrijkheid. Maar is dat genoeg?

Kan ik, een halfbloed fae, een oorlog voorkomen en Nimmernimmer van de ondergang redden?

Recensie
Het boek begint op het moment dat Meghan gedwongen als gast bij Mab, de Winterkoningin, moet verblijven. Ze mag in feite door het kasteel lopen maar dat lijkt haar niet erg slim. Overal lopen Winterfae, phoeka’s en kobolds rond. En die vinden het wel leuk om het de dochter van de Zomerkoning moeilijk te maken.

Tijdens de het feest waar de overdracht van de Scepter van de Seizoenen plaatsvind houd Meghan zich dan ook het liefste op de achtergrond. Sage, een broer van Ash en dus ook een Winterprins, roept haar apart om met haar te spreken. Maar juist op dat moment valt een klein groepje Ijzerfae binnen om de Scepter te stelen. Hoe hard Sage ook probeerd,het lukt hem uiteindelijk niet om te voorkomen dat de Scepter gestolen word. Zo snel als dat de Ijzerfae waren gekomen, verdwenen ze ook weer, al het bewijs van hun bestaan met zich meenemend. Mab, de Winterkoningin, gelooft Meghan opnieuw niet wanneer ze verteld over de Ijzerfae. Ze denkt dat het een list is van de Zomerfae en verklaart hen de oorlog. Meghan is ten einde raad. Dit mag toch niet gebeuren. Wanneer Ash hoort wat er is gebeurd met de Scepter van de Seizoenen, besluit hij nog eenmaal met Meghan naar het Ijzerrijk af te reizen om de Scepter terug te halen. Gaat ze dat lukken?

Ook het tweede deel van deze serie leest heerlijk weg. Alsof je midden in hun wereld bent beland. Het is dan ook heel gemakkelijk om je een voorstelling te maken van alle geuren en kleuren waaruit Nimmernimmer bestaat en de vernietigende kracht en grauwheid van het naderende Ijzerrijk te zien ontstaan. Wel vroeg ik mij af hoe het nu precies zit met het doen van beloftes en het maken van overeenkomsten. Meghan had Ash namelijk beloofd om mee te gaan naar het Winterhof. In deze twee boeken wordt er maar al te vaak misbruik gemaakt van mensen die snel beloftes doen en zitten er vaak addertjes onder het gras. Wanneer de Zomerkoning Meghan dan komt terug halen, wordt gezegd dat dit niet mag. Ze heeft namelijk zelf belooft te komen. Dit klopt natuurlijk. Maar in de belofte is niet opgenomen voor hoelang. Alleen dat ze na hun missie ermee naar toe moest. Ik heb nergens iets gelezen over een belofte dat ze ook moest blijven of geen poging zou kunnen doen om weg te gaan. Dit vind ik jammer. Want in de verhalen zijn de beloftes en overeenkomsten die aangegaan worden erg belangrijk. Ik vond het dan ook maar moeilijk te accepteren dat ze er dan gewoon maar bleef. Ondanks deze, voor mijn gevoel, verwarrende belofte, word het verhaal met iedere bladzijde spannender. Je merkt heel goed dat Meghan nog steeds lerende is over alles wat met Nimmernimmer te maken heeft. Ze groeit als het ware voor je ogen op. Hoewel ze nog vaak twijfelt lukt het haar al beter om zelf keuzes te maken. Hoe moeilijk deze ook zijn.

Ik kan dan ook niet wachten om met het volgende deel te beginnen.


De Ijzerkoningin – Deel 3 – The Iron Fey – Julie Kagawa

ijzerkoninging 3

Beschrijving
Mijn naam is Meghan Chase.

Ik dacht dat het voorbij was. Dat Ash en ik eindelijk samen konden zijn nu we allebei verbannen zijn uit Nimmernimmer. We hebben een hoge prijs moeten betalen, maar het was het waard. Alleen, is het wel echt voorbij? Hoef ik geen moeilijke keuzes meer te maken? Geen offers meer te brengen voor de mensen van wie ik hou?

Nou, niet dus!

De valse koning van het Ijzerrijk zit achter me aan. Hij is uit op mijn magische krachten. Krachten die ik niet begrijp of kan beheersen, maar die hem oppermachtig zullen maken.

Tegelijkertijd blijk ik de enige te zijn die hem kan tegenhouden. De enige die kan voorkomen dat het oprukkende ijzer heel Nimmernimmer vernietigt. Waarschijnlijk krijg ik er spijt van, maar dat zien we dan wel weer. Eerst maar eens leren hoe ik een zwaard moet vasthouden en hoe ik die magie onder de knie krijg.

Eén ding is zeker: het wordt erop of eronder. Voor mij, voor Ash, voor ons allemaal…

Recensie
Ash en Meghan zijn verbannen uit Nimmernimmer, maar in plaats van eindelijk samen te kunnen zijn, worden ze in de gewone wereld lastig gevallen door de Ijzerfae. Terwijl zij vluchten voor de Ijzerfae die achter hen aanzit word Nimmernimmer belaagt door de Ijzerkoning. De Ijzerkoning verovert beetje bij beetje steeds meer van Nimmernimmer voor zijn eigen volk. Wanneer het Zomerhof en het Winterhof merken dat ze samen sterker zijn proberen ze zich samen tegen de vijand te keren. Maar meer dan ze vertragen kunnen zij niet doen. Omdat Meghan niet ziek kan worden van ijzer hebben ze haar hulp nodig om de Ijzerkoning te verslaan.

Samen met Puck, Ash en Grimalkin reist ze af naar het IJzerrijk om de valse Ijzerkoning te verslaan.

Ik vond dit een erg spannend deel. De hele weg naar het Ijzerrijk is niet zo gemakkelijk als dat het lijkt en ze krijgen veel voor hun kiezen. Door alle delen heen heb ik meer kennis kunnen maken met Puck en Ash en heb ik Meghan echt zien groeien van bang en onzeker naar daadkrachtig en moedig.
Het einde van dit verhaal doet je meteen verlangen naar het volgende. Het kan zo toch niet afgelopen zijn?


Recensie: De Overtocht, Zomer – Deel 3,5 – The Iron Fey – Julie Kagawa

overtocht zomer

Beschrijving
In de Overtocht – Zomer is Puck de enige die Ash kan helpen om in het hol van de leeuw, het Zomerhof, te kunnen komen. Dat doet hij dus, maar of hij de neiging kan weerstaan om zijn rivaal een enorme streek te leveren, is nog maar de vraag.

Recensie
Ook in dit boek gaat de eeuwig durende rivaliteit tussen Ash en Puck voort wat soms best grappige maar soms ook gênante momenten op levert. Dat maakt dit deel natuurlijk extra leuk om te lezen. Ash heeft een opdracht gekregen en om deze uit te voeren moet hij naar het Zomerhof wat niet zo gemakkelijk is als dat hij had gehoopt. Ook dit is een leuk aanvullend deel op The Iron Fey serie en kan je aanschaffen als e-book of net als de Overtocht –Winter terugvinden in het boek De Ijzerlegendes.


Recensie: De Ijzerprins – Deel 4 – The Iron Fey – Julie Kagawa

9200000018277192

Beschrijving
Mijn naam, mijn ware naam, is Ashallayn’Darkmyr Tallyn.

Ik ben de enig overgebleven zoon van Mab, koningin van het Winterhof. En wat haar betreft, ben ik dood. Mijn verhaal begint, zoals zoveel verhalen, met een meisje…

Als Winterprins zag ik liefde altijd als een zwakte. Maar toen kwam Meghan, half meisje half fae, en dat veranderde alles. Ik werd verliefd op haar en beloofde dat ik haar ridder zou zijn. Een belofte waarvan ze me – om mijn leven te redden – ontsloeg toen Nimmernimmer bijna ten onder ging aan de Ijzerfae.

Nu is Meghan de Ijzerkoningin, heerseres van een rijk waar Zomer- en Winterfae niet kunnen overleven. Om bij haar te kunnen zijn, zal ik sterfelijk moeten worden. Dus ben ik nu, samen met Puck, met wie ik nog steeds een flinke appel te schillen heb, en die irritante cait Sith Grimalkin, die me ook al het bloed onder de nagels vandaan haalt, onderweg naar het Eind van de Wereld.

Daar zal ik de proeven moeten afleggen om mijn ziel te verdienen. Maar de prijs is hoog, en de keuzes die ik moet maken onmogelijk.

Zal ik Meghan ooit nog terugzien?

Recensie
Ash is vastbesloten. Hij zal sterfelijk worden om bij Meghan te kunnen zijn. Dat is zijn enigste manier om te kunnen overleven in het ijzerrijk zonder doodziek te worden en uiteindelijk dood te gaan. Maar voor hij aan zijn reis kan beginnen moet hij op zoek naar de kat genaamd Grimalkin. Hij zal hem hopelijk de goede kant uit kunnen sturen. Helaas is Grimalkin niet zo gemakkelijk te vinden. Terwijl hij door de gevaarlijkste delen van het Wyldwood loopt wordt hij vergezeld door Puck. Vroeger waren zij vrienden maar door het verlies van een dierbare zijn ze nu gezworen vijanden.

Toch is Ash een soort van blij dat hij mee gaat. Samen kunnen ze namelijk heel wat meer gevaren overmeesteren. En de weg die ze te gaan hebben voorspeld veel gevaar dus alle hulp is welkom.

Kan Ash het fae zijn opgeven om sterfelijk te worden?

Ik vond het heerlijk om dit aanvullende verhaal van Ash te lezen. Je leert zoveel meer over hem en begrijpt zijn hardheid een stuk beter.
Een super aanvulling op de trilogie die je echt lezen erbij lezen moet!


Recensie: De Verloren Prins – Deel 1 – The Call of The Forgotten – The Iron Fey – Julie Kagawa

9200000021947381

Beschrijving

Mijn naam is Ethan Chase.

En of ik ooit mijn achttiende verjaardag zal halen, is nog maar de vraag. Want ik zit dik in de problemen,

Toen ik nog maar een kleuter was, werd ik ontvoerd door de fae en meegenomen naar hun magische wereld vol vreemde en wrede wezens. Ik werd gered door Meghan, mijn zus, die nu koningin is van het Ijzerrijk. Sindsdien heb ik geprobeerd de fae te negeren en nóóit te laten merken dat ik ze kan zien, want hoe minder je opvalt, hoe veiliger het is.

Stom genoeg heb ik het verpest. Ik wist gewoon dat ik me niet had moeten bemoeien met de problemen van Todd, een halfphoeka, die zich de woede van de fae op de hals heeft gehaald. Nu kan ik me niet meer afzijdig houden – helemaal niet nu een groot en lang vergeten gevaar almaar dichterbij komt…

Maar wat pas echt stom is, is dat ik verliefd ben geworden op Kenzie, het mooiste meisje van school, waardoor zij nu ook groot gevaar loopt.

Recensie
Ethan is inmiddels een koppige tiener. Doordat hij als 4 jarige jongen ontvoerd is geworden door de fae kan hij ze nog altijd zien. De meeste kinderen verliezen “het zicht” zoals het wordt genoemd wanneer ze ouder worden.

Regelmatig word hij door ze lastig gevallen, achtervolgd en bedreigd. Doordat de meeste mensen de fae niet kunnen zien, raakt Ethan vaak in de problemen. Hij wordt als een onhandelbare crimineel bestempeld en is ook al een aantal keren van school gewisseld.

Ergens vind Ethan dat niet erg, want zolang hij geen vrienden heeft, kunnen de fae hem ook niet te grazen proberen te nemen door zijn vrienden pijn te doen.

Dus probeert hij iedereen op afstand te houden door zich als een botte eikel te gedragen. Maar hoe hard hij ook werkt om andere op afstand te houden, valt hij uiteindelijk als een blok voor een meisje op school. Net nu de fae achter hem aanzitten omdat hij een keertje een klasgenoot, Todd, heeft uit geholpen.

Kan hij ervoor zorgen dat ze hem, maar vooral haar met rust laten?

Ik was aangenaam verrast om te lezen dat dit verhaal over de wat oudere Ethan ging. Tijdens het lezen van de voorgaande verhalen over Meghan Chase vroeg ik mij soms af hoe het nu met hem zou zijn. Al snel blijkt dat Ethan het best moeilijk krijgt. Ik kreeg dan ook al gauw medelijden met hem en begreep waarom hij zo boos was op de fae. Ik kan dan ook niet wachten hoe het Ethan verder afgaat met de fae.


Recensie: De Duistere Fae – The Call of The Forgotten – The Iron Fey – Julie Kagawa

9789034754400.img

Beschrijving
Het enige wat ik wil, is een normaal leven.

Voor zover ‘normaal’ tenminste mogelijk is als je Ethan Chase heet, je zus koningin van het Ijzerrijk is en je voortdurend vreemde wezens ziet die niemand anders kan zien.

Alsof dat allemaal al niet moeilijk genoeg is, zorgt mijn neef Keirran weer eens voor problemen. Zijn mooie fae-vriendinnetje Annwyl is wanhopig. Keirran wordt vermist, en ze is bang dat hij bezig is met dingen die nooit meer ongedaan kunnen worden gemaakt.

Ik heb ontdekt dat Annwyl aan het ‘vervagen’ is en dat Keirran alles op het spel zet om haar te redden. Maar door de duistere krachten die hij oproept, brengt hij Nimmernimmer én de menselijke wereld in gevaar.

Eigenlijk wil ik er allemaal niets meer mee te maken hebben, maar Keirran blijft natuurlijk wel mijn neef, en ik kan hem niet zomaar in de steek laten. Alleen krijgt hij af en toe iets kils en duisters over zich waarmee hij me de rillingen bezorgt. En wat betekent dat akelige visioen van Keirran dat ik heb gehad?

Kan ik de juiste beslissing nemen of is het noodlot onafwendbaar?

Recensie
Ethan is erachter gekomen dat hij een neef heeft, Keirran. Keirran is de zoon van zijn zus Meghan. Het rare is dat hij precies van dezelfde leeftijd is als Ethan. Dat komt doordat de tijd in Nimmerimmer anders verloopt en Keirran daar is opgegroeid.

Ethan is net terug in de mensenwereld, wanneer de vriendin van Keirran, Annwyl, hem om hulp komt vragen. Keirran blijkt namelijk te zijn verdwenen. Hij is op zoek gegaan naar een oplossing om het vervagen van Annwyl tegen te gaan, en er is sindsdien niets meer van hem vernomen.

Annwyl is bang dat hij zich in allerlei gevaren heeft gestort om een oplossing te vinden. Terwijl ze proberen Keirran te vinden worden ze achter na gezeten door de vergeten fae. Ze willen dat Annwyl zich bij hen voegt om de balans tussen de vergeten wereld en de vergeten fae te herstellen.

Lukt het Ethan om Keirran te vinden en te voorkomen dat Annwyl vervaagt?

In dit deel verdiep je je steeds verder in het duistere gedeelte van Nimmernimmer. Je ontmoet nieuwe fae, planten en gebieden. Dat maakt dit deel erg leuk en spannend om te lezen, omdat je vele dingen nog niet kent en je dus vele verrassingen tegenkomt.

Het einde is ontzettend open. En dat vind ik zo vervelend! Vooral omdat ik niet meteen kan doorlezen in het volgende deel omdat deze momenteel nog vertaald moet worden. Helaas zit er niets anders op dan afwachten. Wat een spannend deel!


Recensie: Morgen wordt Vandaag – Ruth Knieper

morgenwordtvandaag
Auteur: Ruth Knieper
Titel: Morgen wordt Vandaag
Uitgever: Schrijverspunt | 2015
Genres:
Fantasy
Aantal pagina’s:
 330
ISBN:
9789462661028
Uitgave:
Paperback
Beschrijving
Sara woont in een internaat waar kinderen worden opgevoed, ver bij hun ouders vandaan. Tijdens een brand ontsnapt ze aan het strenge regime, maar als jongere mag je niet buiten het internaat zijn, dan word je verstoten. Met wat hulp lukt het Sara om een persoonsbewijs te krijgen en kan ze leven als 18-jarige in een voor haar vreemde maatschappij. In haar nieuwe woonplaats probeert ze geld bijeen te krijgen om haar droom te verwezenlijken; het vinden van haar broer. Maar hoe ver zal ze hiervoor moeten gaan en welke offers moet ze brengen? En gaat het haar ooit lukken om de dure zoektocht te betalen?
Sara leert steeds meer de echte harde wereld kennen die gericht is op werken en macht.

Recensie
Het verhaal begint met de 17 jarige Sara, die in een internaat woont. In dit internaat zijn ze ontzettend streng. Ze worden als het ware klaargestoomd voor de echte wereld. Maar Sara’s echte wereld is heel anders dan de wereld zoals wij die kennen. Overal loopt politie op straat en ze kunnen je ieder moment vragen om je te legitimeren. Kan je dat niet, wordt je verstoten en heb je geen goede toekomst. Sara besluit het zware leven in het internaat nog even vol te houden. Ze hoeft namelijk niet heel lang meer en dan is ze 18. Dan mag ze eindelijk weg. Zelfs als je je aan alle regels houdt, zijn er begeleiders die straf op leggen, gewoon omdat ze het kunnen. Het is er erg zwaar. Contact met andere is nauwelijks mogelijk. Alles wordt in de gaten gehouden. Maar Sara houdt vol. Zodra ze 18 is gaat ze op zoek naar Mark, haar broer.

Iedere avond schrijft ze een brief naar hem. Echt versturen kan ze het natuurlijk niet, want ze weet niet waar hij is, maar toch voelt het een beetje alsof ze het hem verteld. Wanneer ze na een lange nacht piekeren eindelijk in slaap valt breekt er paniek uit in de gang. Voorzichtig staat Sara op om te luisteren. Ze durft niet te gaan kijken. Als je op de gang komt nadat het licht uit is volgt straf. Maar wat moet ze dan doen. Even staat ze aan de grond genageld, moet ze gaan kijken? Ineens roept iemand BRAND!! En Sara schrikt, heeft ze dat goed gehoord? Voor ze daadwerkelijk in de gaten heeft wat er echt gaande is besluit ze om niet de gang op te gaan maar om uit het raam te klimmen.
Met niets anders dan haar pyjama aan en het kistje met de brieven aan Mark klimt ze het raam uit. Niemand lijkt haar te hebben opgemerkt. Ze zou zomaar kunnen weglopen en niemand die haar zou zien. Wacht eens even, niemand zou het dus merken als ik weg zou lopen? Herhaalt ze tegen zichzelf. En ze besluit zich om te draaien en door te lopen. Weg, heel ver weg van dit vervelende instituut, op zoek naar haar broer.

Na een hele lange tijd gelopen te hebben brengt ze de nacht in de open lucht door. Half verkrampt en met een knorrende maag loopt ze verder. Wanneer ze een dorpje bereikt hoopt ze dan ook dat ze snel ergens wat kan eten.

Gelukkig heeft ze een tijdelijk plekje als onderkomen gevonden. Terwijl ze bij komt van haar uitputtende tocht valt haar oog op de kranten verzameling. Ze is nieuwsgierig of er iets over de brand of misschien wel haar ontsnapping in staat. Ze snapt het dan ook niet wanneer ze leest dat het instituut is opgeheven. Het instituut bestaat niet meer? Wat is er dan met alle andere kinderen gebeurd? Zijn ze ergens anders heen gebracht?

Terwijl ze niet weet wat ze moet denken van het krantenartikel besluit ze op zoek te gaan naar een baan. Dat is de enigste manier om geld te verdienen om bij haar broer te komen. Maar gaat haar dit lukken? Nu dat ze in de echte wereld is, leek het instituut zoveel makkelijker.

Toen ik begon met lezen vond ik meteen dat Sara in zo’n rotte wereld leefde dat ik het knap vond dat ze de hoop op haar broer te vinden niet opgaf maar als kracht gebruikte om door te gaan. Het is mij alleen nog niet helemaal duidelijk wat De Partij is en wat zij precies doen. Het lijkt op een soort regering maar dan toch anders. Ik ben hier erg nieuwsgierig naar. Na haar ontsnapping valt je van de ene verbazing in de andere. Sara krijgt zoveel te voorduren en toch geeft ze niet op. Haar karakter is zo goed neergezet dat je je helemaal in haar kan inleven. Ik zag de politie gewoon door de straten lopen. En de angst op de gezichten van de mensen was gewoon voelbaar.
Ik baalde dan ook heel erg dat het boek een open einde heeft. Ik hoop maar dat er nog een volgend deel komt want ik wil ontzettend graag weten hoe het Sara verder afgaat in deze vreemde strenge wereld.


1001004008491235

Beschrijving
Wat als de persoon voor wie je voorbestemd bent nooit de jouwe kan worden?

Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniël Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen.
Daniël laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniël wanhopig geheim probeert te houden… ook al betekent het haar dood.

Recensie
Lucinda (Luce) is een 17 jarige meid die in haar leven al heel wat te verduren heeft gehad. Ze zag van jongs af aan al schaduwen en moest hiervoor bij psychiaters komen en zelfs antipsychotica nemen.

Tijdens een feestje op school is ze er samen met een vriend een uurtje tussenuit geknepen. Wat een romantisch moment was, liep uit in een drama. Er ontstaat een brand en de jongen waarmee ze had gespijbeld komt hierbij om.

Ze kan de politie niets vertellen over wat er gebeurd is. Ze begrijpt er helemaal niets van en is compleet in shock door wat er is gebeurd.
Door deze heftige gebeurtenis word ze naar een tuchtschool, Zwaard & Kruis, overgeplaatst.
De school bevalt Luce niet, overal hangen camera’s en ook moet ze haar mobieltje meteen inleveren. Ze vind het vreselijk dat ze geen contact kan opnemen met haar beste vriendin Callie en dat ze haar maar 1 keer per week 15 min mag bellen.

Gelukkig leert ze al gauw een meisje kennen, Arriane, die het wel leuk vind om Luce rond te leiden op school.
Terwijl Arriane honderduit zit te kletsen valt Luce oog op een jongen die het veld komt opgelopen. Zodra hij Luce ziet glimlacht hij na haar. Maar als Luce terug wilt glimlachen steekt hij ineens zijn middelvinger naar haar op en loopt weg. Luce snapt er niets van en is helemaal verbijsterd waarom de jongen dat deed. Ze kent hem niet eens.

Nadenkend over de rare situatie loopt ze half aanwezig de dagen door. Ze leert nog andere leerlingen kennen, een jongen, Cam, die heel aardig tegen haar is. Dit vind ze erg fijn en is dan ook graag bij hem in de buurt. En een meisje, Penn. Zij blijkt de dochter te zijn van de overleden directeur van de school. Ze is erg verlegen, maar wilt Luce graag helpen meer te weten te komen over de jongen die zo raar deed. Ze is er inmiddels wel achter kunnen komen dat hij Daniël heet, maar ze wil dolgraag meer van hem weten. Waarom geeft hij haar zo’n tegenstrijdige signalen? Het ene moment is hij best aardig en lijkt het alsof ze elkaar al jaren kennen en het andere moment maakt hij vervelende opmerkingen en lijkt niets liever te willen dan dat ze uit zijn buurt blijft.

Samen met Penn gaat ze naar de bibliotheek op school om een boek te zoeken waar misschien meer informatie over Daniël in staat. Terwijl Luce naar de boeken staat te kijken gaat Penn vragen aan Juffrouw Sophia, of het boek is uitgeleend.
Ineens wordt het helemaal zwart van de rook in de bibliotheek. Luce raakt in paniek, waar is Penn? en Juffrouw Sophia? De enigste die ze ziet is Todd. Ze pakt zijn hand en proberen samen een uitweg te vinden door de zwarte dikke rook. Bijna zijn ze buiten, als Todd ineens van Luce wordt losgerukt, door schaduwen. Ze draait zich vliegensvlug om maar wordt van de trap afgegooid naar buiten, waar ze haar bewust zijn verliest.
Wanneer ze bijkomt in het ziekenhuis hoort ze van Arriane dat Todd is overleden, zijn nek is gebroken.

Ze vind het verschrikkelijk, gelukkig hebben Penn en juffrouw Sophia de brand wel overleefd.
Tijdens de herdenking van Todd neemt Daniël haar apart en vraagt waarom ze niet weggaat van “Zwaard en Kruis” en Luce vertelt hem over de schaduwen, waardoor hij heel geschokt is.

Wanneer Luce en Penn voor een tweede maal op onderzoek uitgaan, gebruiken ze de computer in de bibliotheek. Terwijl ze hiermee bezig zijn, komt Daniël de bibliotheek binnen en Luce raakt met hem aan de praat. Dan komt Cam binnen. Deze geeft haar een cadeautje en kust haar, waardoor Daniël hem aanvliegt en ze beginnen te vechten.

Als er dan ook nog een vriendin van Luce bruut vermoord wordt snapt ze er helemaal niets meer van. Wat is er toch aan de hand, en waarom wil niemand haar ook maar iets vertellen?

Het verhaal wordt goed opgebouwd, steeds meer en meer krijg je iets te weten over Luce en hoe haar leven in elkaar steekt. Haar personage neemt je gemakkelijk mee in het onderzoek wat ze doet naar Daniël en de vreemde gebeurtenissen op school. Doordat er geen details aan jou, als lezer, worden verklapt, ontdek je alles tegelijk met Luce mee. Het is een boeiend verhaal met op het einde de meeste actie. Wat in dit verhaal helemaal niet storend is.


Recensie: Kwelling – Deel 2 – Fallen – Lauren Kate

kwelling

Deel 2

Beschrijving
Hel op aarde. Zo voelt het voor Luce om gescheiden te zijn van haar grote liefde Daniël. Het kostte eeuwen om elkaar te vinden en nu heeft hij haar weggestuurd zodat ze veilig is voor de schaduwen die een eind aan haar leven willen malen. Daniël verstopt Luce op een speciale school aan de ruige kust van Californië. Hier komt Luce steeds meer te weten over haar voorbije levens. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze begint te vermoeden dat Daniël haar niet alles heeft verteld. Hij houdt iets achter, iets gevaarlijks. Wat als Daniëls versie van de waarheid niet helemaal waar is? Wat als Luce eigenlijk is voorbestemd voor een ander?

Recensie
Luce is erachter gekomen dat ze Daniël, op wie ze verliefd is, heeft gekend in vorige levens. Steeds op haar 17de verjaardag stierf ze een tragische dood. Soms door een kus, soms door een kleine aanraking en soms door te veel informatie die Daniël haar verschafte over haarzelf.

Maar in dit leven lijkt alles anders. Ze is niet spontaan verbrand toen Daniël haar eindelijk kuste. Dit zorgt voor veel verwarring voor Daniël en de vrienden die ze heeft leren kennen op Zwaard & Kruis.

Terwijl de oorlog tussen engelen en demonen voort gezet word, stuurt Daniël, Luce naar een veiligere plek, de Kustschool. Hier leert ze nieuw vrienden kennen Shelby en Miles. Samen met hen gaat ze op zoek naar meer informatie over zichzelf in haar vorige levens.

Tijdens een les op school leert Luce meer over “Verkondigers”. Zo worden de schaduwen die Luce kan zien genoemd. De leraren laten de klas zien dat je door gebruik van verkondigers in het verleden kan kijken. Dat is precies wat Luce nodig heeft om meer te leren over haar vorige levens. Samen met Shelby zoekt ze regelmatig verschillende Verkondigers op om ze zo te vormen, waardoor ze stukken van haar vorige levens kan zien alsof het een soort film is.
Zal ze erachter komen wie ze was en is dat wie ze wel zijn wil?

Dit tweede deel is een leuk vervolg op Fallen. Je leert langzaam aan steeds meer over de relatie van Daniël en Luce. Ook kom je samen met Luce meer te weten over haar vorige levens en hoe zeer ze worstelt met de informatie. Dit boek maakt je zeer nieuwsgierig naar het derde deel.


Recensie: Extase – Deel 4 – Fallen – Lauren Kate

Extase-1

Deel 4

Beschrijving
WIE WINT HET GEVECHT OM LUCE? HET VERBAZINGWEKKENDE SLOT VAN DE FALLEN-SERIE.

De tijd dringt voor Luce en Daniël. Om te voorkomen dat Lucifer het verleden uitwist, moeten ze de plek vinden waar de engelen op aarde zijn gevallen. Donkere krachten achtervolgen hen en Daniël weet niet of hij het kan: blijven leven terwijl hij Luce steeds opnieuw moet verliezen.

Samen gaan Luce en Daniël een legendarisch gevecht aan. Grote offers worden gebracht. Harten worden vernietigd. En plotseling weet Luce wat er moet gebeuren: ze is voorbestemd om met iemand anders dan met Daniël samen te zijn. De vloek die op hen rust is altijd al alleen voor haar geweest en de liefde die ze opzijgeschoven heeft.Luce moet de belangrijkste keuze uit haar leven maken. Het lot van vriend en vijand ligt in haar handen…

Recensie
Lucifer wil de gebeurtenissen van de afgelopen duizende jaren terug draaien. Hij is van plan om terug te gaan in de tijd en zijn plan tijdens de Val van de engelen uit te voeren. De Val van de engelen duurt negen dagen lang. Luce en Daniël hebben daardoor negen dagen de tijd om de locatie van de Val te achterhalen om zo Lucifer te kunnen tegen houden. Maar zo makkelijk is het niet. Om de locatie van de Val te achterhalen hebben ze 3 voorwerpen nodig en niemand weet precies wat deze 3 voorwerpen zijn of hoe ze daar uiteindelijk de locatie mee moeten achterhalen.

Terwijl ze op zoek naar deze voorwerpen leert Luce steeds meer over haar vorige levens. Door de gebeurtenissen die Lucifer in gang zet zijn er geen verkondigers meer die haar met haar zoektocht kunnen helpen. Wanneer ze slaapt en op plekken komt waar ze al geweest schijnt te zijn, komen de herinneringen langzaam vanzelf boven. Zo leert ze steeds meer over zichzelf en wie ze in haar vorige levens was. Maar of dit genoeg is om erachter te komen wat ze precies moeten doen?

Dit 4de en laatste deel van de Fallen reeks is een van de spannendste uit de serie. Tijdens hun zoektocht worden ze opgejaagd, vastgehouden en aangevallen. Al deze gebeurtenissen maken het erg spannend en zorgen ervoor dat je verder wilt lezen. Echter vind ik het erg jammer dat er in de andere boeken steeds een beetje informatie over Cam wordt gegeven waar ik uit leidde dat er misschien meer tussen Cam en Luce speelde dan dat er tot nu toe was geweest. Maar hier wordt helaas niets over verteld in het laatste deel. Voor mij is het dus erg onduidelijk wat Cam’s motieven nou daadwerkelijk zijn om haar te helpen. Verder is er halverwege het boek een bepaald stuk waar Luce zegt dat ze steeds vergeet dat de engelen, demonen, verschoppelingen etc. elk van vroeger kenden en hierdoor dus ook hun namen weten. Ditzelfde stuk tekst word best snel weer herhaald in het boek en dat was niet nodig geweest.
Het verhaal begint verder erg goed en opbouwend en gaat niet te snel naar het einde toe. Ik zelf vond het zelfs te langzaam. Alle hints die Luce kreeg maakte mij al gauw duidelijk hoe het precies met Luce zat. Hierdoor vond ik alle hints en tips die nog kwamen overbodig en langdradig. Het grote moment van de Val en het tegenhouden van Lucifer ging met veel minder actie en spannende momenten gepaard als dat ik had gehoopt. Om eerlijk te zijn vond ik het een slechte “eind battle”. Het stukje verhaal na de “eind battle” was ondanks dat het voorspelbaar was wel weer leuk om te lezen.


Recensie: De Hongerspelen – Deel 1 – De Hongerspelen Trilogie – Suzanne Collins

hongerspelen 1

Deel 1

Beschrijving
Katniss Everdeen woont in het twaalfde en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgekozen… Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen.

Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut gewels, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus te staan: Hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Recensie
Vanaf het moment dat Katniss de plek van Prim in neemt in de Hongerspelen wordt ze door heel Panem gevolgd. Veel mensen hebben respect voor haar gekregen omdat ze met haar zusje heeft geruild. De mensen in haar district hopen dan ook heel hard voor haar dat zij degene zal zijn die het gaat overleven.
Zodra ze de plek ingenomen had van Prim werd ze meteen meegenomen voor de reis naar het Capitool. Waar een korte periode van training voor haar en Peeta, de jongen die geloot is geworden, zal plaatsvinden. Ze leren de basis dingen die ze nodig hebben om te overleven. Maar het allerbelangrijkste is dat ze bij het publiek in de smaak moeten vallen. Dan kunnen ze namelijk gesponsord worden met eten, medicatie en andere dingen die ze heel hard kunnen gebruiken in de arena. Lukt het Katniss om in leven te blijven?

De hongerspelen is een erg spannend boek waar je meegenomen wordt naar de levensstijl in een andere wereld. Je gaat tijdens het lezen erg meeleven met Katniss doordat de gevoelens en gedachtes goed beschreven worden. Door de verrassende wending aan het einde kon ik absoluut niet wachten om met het tweede deel te gaan beginnen.


Recensie: Vlammen – Deel 2 – De Hongerspelen Trilogie – Suzanne Collins

vlammen 2

Deel 2

Beschrijving
Katniss Everdeen heeft meer geluk gehad dan ze ooit had durven dromen. Samen met Peeta Mellark heeft ze de roemruchte Hongerspelen gewonnen, ook al schrijven de regels voor dat er maar één winnaar levend uit de arena komt. Sinds hun terugkeer naar District 12 wordt er gefluisterd over een opstand tegen het Capitool en door haar heldenrol in de arena is Katniss onbedoeld het boegbeeld van deze naderende revolutie geworden.

Als president Snow haar persoonlijk verantwoordelijk stelt voor het temperen van de onrust, raakt Katniss verstrikt in een angstaanjagend politiek web. Om iedereen van wie ze houdt te beschermen, moet ze de wereld ervan overtuigen dat haar gedeelde overwinning geen daad van rebellie maar van ware liefde voor Peeta was. Maar Katniss beseft niet alleen dat haar hart eigenlijk aan iemand anders toebehoort, ze begint ook te twijfelen of ze het vuur van de revolutie eigenlijk wel wil doven…

Recensie
Sinds dat Katniss de Hongerspelen heeft gewonnen woont ze met haar moeder en zusje in de Overwinnaarswijk in District 12. Dit is een soort van Villawijk met een paar enorme huizen, die speciaal voor eventuele winnaars zijn gebouwd. Het nieuwe huis van Katniss is dan ook bijna 10 keer zo groot als haar oude huis. Hoewel haar moeder en prim het huis prachtig vinden, geeft het Katniss een dubbel gevoel. Haar oude huis voelde namelijk wel aan als haar eigen thuis.

Katniss zoekt dan ook graag de vrijheid van de natuur op. En verdwijnt regelmatig achter de hekken van haar district om te gaan jagen of gewoon lekker alleen te zijn.

Ondertussen blijkt er in de rest van de districten verschillende opstanden uit te breken. Van kleine brandjes tot flinke gevechten. President Snow vindt dat het Katniss haar schuld is, omdat zei en Peeta samen een einde wilde maken aan hun leven tijdens de Hongerspelen. Hij verplicht haar tijdens de tourtocht door de districten te laten zien hoe stapelgek ze is op Peeta en dat ze liever dood was dan zonder hem te leven. Wanneer ze dit niet overtuigend doet, kan president Snow er niet voor zorgen dat de personen waar ze het meeste om geeft nog langer veilig zullen zijn. Maar tijdens de tour begint ze te twijfelen of ze de opstand wel nog wilt terug dringen…

Ook dit deel kun je niet meer wegleggen als je er eenmaal in begonnen bent. Het blijft het hele boek door spannend. Gaan er echt opstanden uitbreken? Moeten ze leiding gaan geven aan de nieuwe tributen? Zal iedereen dit overleven? Door de vele gebeurtenissen is het erg lastig om te voorspellen wat er staat te gebeuren. Dit zorgt ervoor dat je perse wilt verder lezen om steeds meer en meer te weten te komen.


Recensie: Spotgaai – Deel 3 – De Hongerspelen Trilogie – Suzanne Collins

spotgaai 3

Deel 3

Beschrijving
Het onmogelijke is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Maar ze mag dan wel levend uit de bloedige arena zijn gekomen, dat betekent nog niet dat ze veilig is. Het Capitool geeft haar de schuld van de onrust in Panem. En president Snow heeft bovendien meer dan duidelijk gemaakt dat Katniss niet de enige is die daarvoor zal boeten. Haar vrienden, haar familie: heel district 12 loopt gevaar.

Recensie
Katniss is uit de arena gered door de rebellen en naar het geheime District 13 gebracht. Nu is ze midden in het bolwerk van de opstand tegen het Capitool belandt. De rebellen willen dat Katniss de spotgaai wordt, het symbool van de opstand. Ze denken dat dit de rest van de mensen in Panem zal inspireren om ook in opstand te komen tegen het Capitool. Terwijl Katniss werd gered uit de arena, blijkt het Capitool gevangen te hebben genomen. Ze gebruiken hem tijdens de televisie uitzendingen om Katniss zichzelf te laten aangeven en te stoppen met alle opstandige acties. Als Peeta op televisie oproept tot een staakt-het-vuren, weet Katniss dat het in ieder geval niet mag gebeuren en besluit ze de spotgaai te worden. Met alle gevolgen van dien. 

Dit is het laatste deel van de Hongerspelen-reeks. Ik vond het verhaal iets minder verrassend dan de eerste twee delen omdat het een stuk voorspelbaarder was. Toch zorgen de vele spannende momenten er voor dat je het boek toch verder wilt lezen. Wanneer ik bij het einde was aangekomen werd ik compleet verrast door de actie van Katniss. Dit boek maakt het verhaal geheel compleet.


Recensie: Voor Altijd – Susanne Koster

Cover-Voor-altijd-Susanne-Koster

Beschrijving
Straalverliefd zijn en iemand volledig kunnen vertrouwen, dat is wat Luna zoekt in een relatie. Het lijkt erop dat ze dat gevonden heeft bij Nicolai. Haar ouders en haar kleine broertje kunnen het meteen goed met hem vinden en zelfs haar beste vriendin Quinty wil Nicolai het voordeel van de twijfel geven. Luna zou voor altijd van hem kunnen houden, maar waarom is haar oudste broer ervan overtuigd dat haar vriend niet te vertrouwen is?

Recensie
Tijdens een avondje stappen leert Luna Nicolai kennen. Ze had het wel gemerkt dat hij al een aantal weken achter elkaar naar haar stond te kijken. Maar in plaats van hem een “freak” te vinden zoals haar vriendin hem noemt, vind ze hem erg lief. Hij blijkt zelfs een beetje verlegen te zijn. Ondanks zijn verlegenheid weet hij haar iedere keer te verrassen met zijn superaardige en attentvolle gedrag.

Wanneer ze een tijdje verkering hebben word Luna steeds nieuwsgieriger naar zijn achtergrond. Iedere keer als ze vragen stelt over zijn familie of hoe het bij hem thuis gaat ontwijkt hij de vragen en soms wordt hij zelfs heel erg boos. Ze is zelfs nog nooit bij hem thuis geweest.

Als haar oudste broer Rick hem dan ook nog gaat verdenken van een inbraak bij haar buren weet ze helemaal niet meer wat ze moet denken.
Ze wil Nicolai erna vragen, maar steeds als ze samen zijn lijkt niets anders er toe te doen dan lekker samen zijn en van elkaar genieten. Ze is stapelgek op hem. Wat moet ze nou doen?

Dit was het eerste boek wat ik van Susanne Koster heb gelezen en ik was meteen verkocht! Vanaf bladzijde 1 was mijn interesse al gewekt en wilde ik weten wat er verder ging gebeuren. Ook was de schrijfwijze erg prettig. Ik kon meteen zien over wie ik nu wat ging lezen en dat maakte het erg fijn om door te lezen. Zo hoefde je niet steeds uit te vogelen van wie je de gedachte op dat moment las.

Ik was zo in de wereld van Luna en Nicolai gezogen dat ik voor dat ik het wist al op de helft van het boek zat.

Erg leuk en spannend boek met een twist die ik totaal niet zag aankomen. Een heerlijke pageturner die je dezelfde dag nog moet uitlezen!


Recensie: Vrees Me – Deel 1 – De Touching Juliette Trilogie – Tahereh Mafi

vrees me

Beschrijving

‘Je kunt me niet aanraken.’

Fluister ik

Ik lieg,

maar dat zeg ik niet.

Hij kan me aanraken,

maar dat zal ik nooit vertellen.

Raak me alsjeblieft aan,

is wat ik wil zeggen.

Er gebeuren dingen.

Als mensen me aanraken.

Vreemde dingen

Slechte dingen

Dode dingen

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.

Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Recensie

Juliette zit opgesloten in een inrichting. Al bijna 3 jaar. Mensen vinden haar een monster en voor monsters is geen plek, dus hebben haar eigen ouders haar laten opsluiten. Ze is meegenomen en ze weet niet hoelang ze er blijven moet.

Juliette zit er nu al 264 dagen. Om de tijd te doden telt ze alles, de dagen, de seconden, de muren, haar vingers en haar tenen.

Af en toe kijkt ze door een klein raampje naar buiten, in de hoop wat te zien. Maar door het toedoen van de mensen is de natuur in de war. De dieren gedragen zich anders en het weer kan ineens zomaar omslaan. Alles in ontregelt. Het Herstel heeft van die situatie gebruik gemaakt en belooft de mensen een betere wereld, een wereld voor al deze chaos. Met vakanties, buiten spelende kinderen en weer kunnen wonen in echte huizen.

Maar niets is minder waar. Het Herstel wil alleen maar macht. Macht over de wereld en alle mensen die erin leven. Dus laten ze de mensen in de waan dat er hoop is en iedere vorm van ongehoorzaamheid word direct zwaar afgestraft.

En nu wil Het Herstel Juliette inzetten als wapen. Want haar aanraking is dodelijk en dat willen ze gaan gebruiken. Het hoofd van Sector 45, Warner, haalt Juliette uit de inrichting. Van een kleine, koude, bedompte cel wordt ze overgebracht naar een prachtig grote kamer met een heerlijk bed, een eigen badkamer en een gevulde kledingkast. Ondanks al die mooie dingen, wil Juliette er niets van weten. Zodra ze merkt dat ze haar willen gebruiken voor slechte dingen, probeert ze tegen te stribbelen. Maar Warner geeft haar geen ruimte om zijn opdrachten te weigeren. Dus houdt ze zich iets meer gedeisd en bedenkt dat ze wilt ontsnappen. Terwijl ze uitkijkt naar de dag dat ze kan ontsnappen, leert ze Warner steeds beter kennen. Hij is maar iets ouder dan haar en lijkt te begrijpen hoe ze zich voelt, eenzaam, in de steek gelaten. Hij wil dat ze wraakt neemt door haar gave te gebruiken, maar wil ze dat wel? Ze wilt helemaal niemand pijn doen. Enigste wat ze weet is dat ze daar weg wil, maar waarheen?

Het boek is best dik, maar voor ik er erg in had was ik al halverwege met lezen. De pagina’s zijn weliswaar ietsjes dikker dan bij de andere boeken die ik normaal lees, maar telt toch nog een hoop pagina’s.

En dat is helemaal niet erg, van mij mocht het boek nog wel dikker zijn! Gelukkig zijn er nog 4 vervolgdelen dus nog voldoende leesplezier. Want wat een heerlijk boek is het!

Het begin was ff apart, omdat ik nog niet merkte dat ze zat opgesloten. Maar zodra ik dat in de gaten kreeg, kon ik niet stoppen met lezen. Wanneer haar vragen gesteld werden dacht ik dat ze gewoon antwoord zou geven, maar ze zit al 264 dagen alleen en opgesloten dat ze zich natuurlijk anders gedraagt en dat vond ik erg goed en origineel uitgewerkt, je merkt zo goed dat ze een wrak is, maar de hoop om ooit buiten de 4 muren te komen is nog altijd sterk aanwezig.

De doorgestreepte woorden en zinnen, zijn de woorden van haar gedachtes. Wat je de mogelijkheid geeft Juliette wat meer te leren kennen, in haar hoofd te kijken en om de woorden die ze zegt te vergelijken met die wat ze denkt. Dat maakt het allemaal een stuk echter, meeslepend en prachtig te gelijk om de gedachtes te ervaren van een psychisch in de war meisje. Ik kon dan ook niet wachten met het verder lezen van dit unieke en erg spannend verhaal.


Recensie: Verwoest Me – Deel 1,5 – De Touching Juliette Trilogie – Tahereh Mafi

verwoest-me

Beschrijving
Ik heb de reputatie opgebouwd van een koud, gevoelloos monster dat voor niets of niemand bang is en nergens om geeft. Maar dit alles is vreselijk misleidend. Want in werkelijkheid ben ik niet veel meer dan een lafaard.

Terug op de basis van Sector 45 is Warner, de meedogenloze leider van Sector 45, aan het herstellen van zijn bijna dodelijke schotwond. Na de ontsnapping van Juliette, Adam en Kenji moet hij er alles aan doen om zijn gezag terug te krijgen en de beginnende opstand onder de bewoners van Sector 45 te onderdrukken. Maar zijn obsessie voor Juliette wordt met de dag groter en het wordt zijn hoogste prioriteit om haar te vinden. Als Warners vader, de opperbevelhebber van Het Herstel, op de basis arriveert om de fouten van zijn zoon te corrigeren, wordt duidelijk dat hij hele andere plannen heeft voor Juliette. Plannen die Warner simpelweg niet kan toestaan.

Het fascinerende en alles onthullende boek Verwoest Me is deel 1,5 uit de Touching Juliette-trilogie. Het speelt zich af na Vrees me en voor Breek me en wordt volledig verteld vanuit het perspectief van Warner.

Recensie
Warner voelt zich belabberd. Hij heeft flinke last van de schotwond en moet zijn arm zelfs in een mitella houden. Terwijl hij zich alles behalve fit voelt moet hij zorgen dat zijn mannen daar geen lucht van krijgen. Er zijn er namelijk genoeg die misbruik van de situatie zouden willen maken en zelf een greep naar zijn machtspositie willen doen. Terwijl hij probeert de schade te beperken van de ontsnapping van Juliette, Adam en Kenji en zo snel mogelijk probeert op te knappen, verschijnt het hoofd van Het Herstel in zijn Sector. Zijn eigen vader.

Zijn vader heeft nog wredere manieren van regeren en past deze ook erg graag toe. Terwijl Warner door zijn vader onder de voet gelopen wordt probeert hij Juliette te vinden. Zal hij haar vinden en ervoor kunnen zorgen dat zijn vader zijn eigen plannen niet uitvoert?

Dit tussendeel is het zeker waard om gelezen te worden. Ik zelf ben heel anders over Warner gaan denken en kreeg zelfs een beetje medelijden met hem. Ik kijk nu ook anders tegen hem aan als ik over hem lees. Wanneer je dit boek niet zou lezen en door zou gaan met Breek me, zou je je af kunnen gaan vragen wat er nu met Warner is en wat hij aan het plannen is omdat het verhaal weer verder gaat met Juliette. Tenminste dat zou ik mij echt afvragen. Buiten het feit dat je dus meer te weten komt over Warner is het ook gewoon een erg leuk en verrassend deel om te lezen en raad het dus zeker aan!


Recensie: Breek Me – Deel 2 – Touching Juliette -Tahereh Mafi

Breek Me CVR.indd

Beschrijving
HOOP, denk ik steeds vaker,

Is een GEVAARLIJK,

ANGSTAANJAGEND iets.

In dit intense vervolg op Vrees Me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

Recensie
Juliette, Adam en Kenji zijn ontsnapt uit Sector 45. Warner zit nog altijd achter hen aan maar gelukkig hebben ze hun toevlucht gevonden in Omega Point. Dat is een soort van gigantische bunker onder de grond met allerlei gangen, vertrekken en grote ruimtes waar mensen zich schuil kunnen houden. Wanneer Juliette wat moeite doet om zich te verdiepen in wat voor mensen er precies verblijven komt ze er achter dat de meeste die daar zijn ook allemaal gaven hebben. De een is superelastisch en een ander kan onzichtbaar worden. Ze is dus niet alleen, er zijn nog meer mensen die anders zijn.

Tijdens hun verblijf vraagt Castle de leider van Omega Point of Juliette wil blijven en wilt meevechten tegen Het Herstel. Ook al leren zij haar om te gaan met haar gaven, weet Juliette niet goed of ze hier mee moet instemmen. Ze vind het namelijk nog altijd lastig om haar kracht als een gave te zien in plaats van een vloek. En is dan ook erg bang om iemand pijn te doen.

Maar dan word ze midden in de nacht wakker gemaakt door Kenji. Ze moet zich melden bij Castle. Hij schijnt een verzoek te hebben gehad van het hoofd van het Herstel, Warners vader, om Juliette te ruilen tegen 2 gegijzelde mensen die hij tijdens een patrouille heeft ontvoerd.

Adam en Kenji schrikken bij dit nieuws en vragen Castle dan ook of hij echt van plan is Juliette te ruilen voor de 2 gijzelaars. Maar tot hun geruststelling is hij dat niet van plan. Wel wil hij ze in de val lokken. Hij wil dat Adam en Kenji met Juliette meegaan naar de ontmoetingsplek terwijl de rest klaar zit voor de aanval. En nog voor dat ze kunnen tegen sputteren over hoe gevaarlijk dat wel niet is en dat Juliette er nog niet klaar voor is, stemt Juliette toe. Ze vind het vreselijk dat de 2 gegijzeld zijn en vind het haar schuld.

Tegen de ochtend zullen ze vertrekken alle 3, om de vader van Warner te ontmoeten. Zijn reputatie belooft niet veel goeds. Aangezien de mensen vertellen dat hij vele malen erger is dan Warner.

Zal deze ontmoeting goed aflopen?

In dit boek zie je Juliette beetje bij beetje groeien en wat minder onzeker worden. Soms is ze zelfs brutaal en weet ze direct wat ze moet doen. Maar toch is ze vooral nog het onzekere, naar binnen gekeerde meisje dat moeite heeft andere te vertrouwen. En dat is erg goed beschreven in het boek. Je leest echt alle goede en slechte dingen die ze meemaakt en merkt duidelijk dat ze begint te veranderen. Ook komen er in dit deel minder doorgestreepte woorden en zinnen voor omdat ze dus niet meer zoveel twijfelt en haar mentale toestand steeds wat verbeterd. Ook nu zijn de andere personages erg goed beschreven en leer je ze steeds beter kennen. Een heerlijk deel wat je niet kan wegleggen!


Recensie: Versplinter Me – Deel 2,5 – Touching Juliette Trilogie – Tahereh Mafi

versplinter me

Beschrijving

JIJ KOMT ALTIJD EERST, EN ALLE ANDEREN PAS DAARNA.

DAT ZAL NOOIT VERANDEREN.

Adam heeft veel om over na te denken. Juliette lijkt steeds onbereikbaarder, hij maakt zich ernstig zorgen om de veiligheid van zijn broertje James en et leven in Omega Point begint hem te beklemmen. Maar Adam heeft geen tijd om hier lang bij stil te staan: er is een aanval gepland op Het Herstel- en zij deinzen er niet voor terug om iedereen om wie hij geeft uit te schakelen.

Adam zal moeten kiezen; als hij James wil beschermen, dan moet hij Juliette laten gaan. Of wil hij koste wat kost Juliette terug aan zijn zij?

Versplinter me is deel 2,5 in de Touching Juliette trilogie. Et loopt gelijk met het laatste stuk van Breek me en voor Vertrouw me. Het verhaal wordt volledig verteld vanuit het perspectief van Adam.

Recensie
Adam is stapelverliefd op Juliette en hij geeft ontzettend veel om haar. Maar op dit moment lijkt het bij haar zijn steeds zwaarder te worden. Alles wat hij doet lijkt haar te doen besluiten om afstand van hem te houden. Ook zijn band met James lijdt eronder. Hij merkt namelijk te goed dat Adam verdrietig is en verwijt Juliette ervoor. James was altijd de reden voor Adam om niet op te geven. Om door te gaan.

Maar wanneer Juliette ineens verdwijnt, wordt hij gedwongen een keuze te maken. Gaat hij terug om James te halen of kiest hij ervoor om Juliette te gaan halen?

Bij het lezen van dit deel vond ik dat het eerste gedeelte zo goed als het zelfde was als de gedeeltes uit Breek Me. In dat deel wordt namelijk ook verteld hoe Adam zich voelt en reageert en daar is het eerste gedeelte van Versplinter Me gewoon een herhaling. Alleen wordt het vanuit de Ik-vorm van Adam vertelt met af en toe een kleine gedachte die niet gemeld stond in het Breek Me deel.

Het laatste deel was dan wel leuk om te lezen en voegde ook wat extra’s toe aan het verhaal. Aangezien je in het deel Breek Me niet merkt waar Adam heen is wanneer Juliette en hij zich begeven in de veldslag. Jammer genoeg vond ik dat het enigste gedeelte wat, na mijn idee iets toevoegde aan het verhaal. Hierdoor vind ik dit deel over het algemeen erg leeg en niet nodig. Het had of in het eind van het boek Breek Me opgenomen kunnen worden of in het begin van Vertrouw Me of er had meer info over Adam in het boek moeten staan.


Recensie: Vertrouw Me – Deel 3 – Touching Juliette Trilogie – Tahereh Mafi

Vertrouw_Me_CVR_2014.indd
Beschrijving
WRAAK

Denk ik

Leek nog nooit

zo ZOET

Als Omega Point wordt vernietigd, weet Juliette niet of haar vrienden en de andere rebellen nog in leven zijn. Ook Adam lijkt verdwenen. Om Het Herstel weer eens en altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht dat ze hem zou kunnen vertrouwen, maar wek degene die haar leven redde. Warner is bereid Juliette te helpen – maar wat wil hij daarvoor terug?

Vertrouw Me is het derde en laatste deel uit de Touching Juliette trilogie.

Recensie
Juliette kan niet geloven dat ze nog leeft. En buiten dat, dat Warner serieus haar leven heeft gered! Terwijl Warner haar weer terug meeneemt naar Sector 45 om verder op te knappen, wil ze graag weten hoe de slag is afgelopen. Warner vertelt haar dat Het Herstel de slag heeft gewonnen en dat er niemand meer over is van de mensen die in Omega Point woonden. Juliette raakt in paniek en kan het niet geloven, dat kan toch niet waar zijn?! Niet Kenji, Castle, James en Adam dan, dat kan niet. Hij moet nog leven!

Warner biedt haar aan om, wanneer ze in staat is naar buiten te gaan om haar de plek van Omega Point zelf te laten zien. Met gemengde gevoelens stemt Juliette ermee in, ze hoopt vooral heel hard dat hetgeen wat Warner zegt niet waar is.

Wanneer Juliette op de plek aankomt waar Omega Point vroeger was, stort ze in. Dit kan niet, het kan niet waar zijn en gilt het uit. Er is niets anders over dan een smeulende puinhoop. Er moeten toch nog ergens overlevende zijn? Er moet toch iemand hebben kunnen vluchten?

Juliette is er helemaal kapot van en haar besluit staat vast. Zij zal Het Herstel vernietigen, met of zonder hulp. Ze zal wraak nemen op Anderson. En voor het eerst zal ze het niet erg vinden om iemand pijn te doen. Ze wil niets liever dan het hem betaald zetten.

Gaat het Juliette lukken Het Herstel te vernietigen? Zal het haar lukken wraak te nemen?

In dit derde en laatste deel komen geen zinnen met strepen meer voor. Alles wat er gezegd of gedacht wordt is helemaal Juliette. Ze twijfelt niet meer aan zich zelf en is er klaar voor. Klaar voor de grote strijd en dat is erg goed beschreven. Het is niet een klein bang en ontwetend meisje meer en ze heeft niet van de een op de andere dag ineens de controle over al haar krachten, maar heeft het echt moeten leren met vallen en opstaan. En dat vond ik erg goed naar voren komen in dit deel. Dat komt natuurlijk ook omdat Juliette er nu voor wil gaan en niet meer zo bang is. Doordat de training van Juliette en de samenwerking tussen haar en Warner in dit boek veel aan bot komen duurt het wat langer voordat er wat actie in het boek voorkomt. Ik zelf vond dit niet storend, ik genoot namelijk van de gesprekken tussen Warner en Juliette en hoe zij naar elkaar toe begonnen te trekken. Wat ik wel erg jammer vond, was het grote gevecht zelf. De opvoering van de show voor het leger in Sector 45 was erg spectaculair beschreven en had dan ook een veldslag met vele trucs verwacht, maar dit bleek helaas niet waar.

Toch vind ik dat ik maar kleine minpunten heb ontdekt bij het lezen van deze boeken. Het is dan ook een geweldig leuke serie, die je zeker moet lezen en wat niet in je boekenkast mag ontbreken!


Recensie: Tweedehands Vleugels – Deel 1 – De Vleugels Trilogie – Vanessa Gerrits

deel 1

 

Auteur: Vanessa Gerrits
Serie:
De Vleugel Trilogie, Tweedehands Vleugels 1, Zilveren Vleugels 2.
Uitgever:
DVP | 2016
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
350
ISBN:
9462661782
Uitgave: Paperback

 

Beschrijving
Max heeft nieuwe vleugels nodig. En als Kraai – een wezen dat deels mens, deels monster en deels machine is – kan dat alleen maar door ze te stelen van een ander gevleugeld wezen. Een Beschermengel bijvoorbeeld. Iemand zoals Lucy. Lucy verliest alles met haar vleugels: haar vrijheid, haar carrière en mogelijk zelfs de ziel van haar Bestemmeling. Maar één veer blijkt genoeg om haar leven terug in handen te krijgen … Elk met een verborgen agenda, sluiten de Engel en de Kraai een ongewone alliantie. Er staan levens, harten en vleugels op het spel. Maar wat win je als je verliest? En is het, het waard??

Recensie
Max gaat samen met zijn vriend Raffyr op zoek naar een Beschermengel. Hij wil namelijk dolgraag nieuwe vleugels, want zijn eigen zijn te oud en behoorlijk aan vervanging toe. Eigenlijk heeft hij het al veel te lang uitgesteld.

Wanneer Lucy na haar lange dienst in het ziekenhuis naar huis gaat, wordt ze overrompeld door de twee kraaien.
Voor het tot haar doordringt wat haar staat te wachten is het te laat. De kraaien hebben wat ze willen, haar vleugels. Ze staat aan de grond genageld, compleet in shock.

Het enigste wat ze over heeft van de aanval is eén enkele losse veer. Een veer die eerst aan haar eigen vleugels vast zat en ze nu heeft gevonden op de grond. Terwijl ze probeert thuis te komen, kan ze alleen maar wanhopig denken hoe ze nu in hemelsnaam voor haar Bestemmelinge moet zorgen. De persoon waar zij over moet waken. Zonder vleugels zal dat niet kunnen.

Wanneer ze thuis aankomt en over de ergste schrik heen is, is Lucy vooral boos op de Kraai die haar dit heeft aangedaan. En ze besluit het allemaal van haar af te schrijven, wat kan ze anders? Maar dan duikt ineens die ene Kraai weer op. Wat moet hij van haar?

Het verhaal begint al gelijk erg spannend, met de Kraaien aanval op Lucy. Die net na een nacht werken in het Ziekenhuis naar huis gaat. Vanaf het begin had ik al medelijden met haar. Ze ziet haar hele leven in duigen vallen en dat is erg goed beschreven, je voelt en leeft met haar mee.

Wat ik vooral erg leuk vind is dat het verhaal vanuit Lucy maar ook vanuit Max geschreven wordt, zo kon ik mij precies verplaatsen in beide personages en zorgt er in dit verhaal echt voor dat je er vanaf het begin in mee getrokken word. Het verhaal is zo geschreven dat je de wereld van Lucy en Max voor je ziet, de prachtige Korf waar Lucy woont, tot het Kraaiennest waarin Max woont. Alles was erg makkelijk in te beelden, alsof je leest wat je in de film zou zien.

Het is een geweldig boek, een lange emotionele achtbaan rit, met humor en spanning, waar je niet uit wilt stappen voor dat je bij het einde bent.

Ik kan niet wachten om aan het vervolg te beginnen.


Recensie: Zilveren Vleugels – Deel 2 – De Vleugels Trilogie – Vanessa Gerrits

deel 2

Beschrijving
Een jaar nadat Max, Lucy’s vleugels stal (en Lucy, Max’ hart stal) is hij vastberadener dan ooit om haar vleugels terug te geven.

Dankzij een mechanisch prototype van angellicumzilver zullen de Engel en de Kraai eindelijk samen kunnen vliegen …

Maar Lucy’s gedwongen huwelijk met Beschermengel J.J. en de rol die Max ongewild speelt in een machtsspelletje tussen de Tribalkraaien, staan hun gevleugelde liefdesgeluk in de weg.

Wanneer een oude bekende zich opwerpt als onverwachte nieuwe vijand, staan Lucy en Max recht in het kruisvuur van zijn wraaklust. De werelden van Engelen en Kraaien zijn nog nooit zo nauw met elkaar in aanraking gekomen – zullen ze verenigen, of elkaar vernietigen?

Recensie
Lucy’s leven in de Korf gaat gewoon door, ook al ziet ze Max de Kraai regelmatig. Niemand weet hier verder iets van af en dat moeten ze ook zo zien te houden. Al is het behoorlijk moeilijk omdat ze inmiddels stapelverliefd is op Max, maar met J.J moet trouwen.

Ze probeert er zo weinig mogelijk aan te denken en zoveel mogelijk van haar tijd samen met Max te genieten. Over een tijdje is ze jarig en ze wil haar verjaardag dolgraag met Max vieren. Maar het allerliefst zou ze weer dolgraag willen vliegen, maar zonder haar vleugels is dat niet mogelijk.

Terwijl ze de dagen naar haar verjaardag af telt probeert ze zich bezig te houden met het werk in de Korf om zich af te leiden van de trouwerij die zich enkele dagen na haar verjaardag zal afspelen.

Wanneer Lucy erachter komt dat iemand erop uit is om haar en de andere Engelen kwaad te doen besluit ze zelf in actie te komen. Zal het haar lukken om iedereen te redden en nog heerlijk met Max van haar verjaardag te kunnen genieten?

Na deel 1 heb ik dit 2de deel er direct achteraan gelezen. Ik wilde, nee ik MOEST weten hoe het verder zou gaan met Lucy en Max en het ingewikkelde gedoe rondom hun verborgen liefde. Dit deel heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Het sloot goed aan op deel 1, zit vol spanning, liefde en bomvol avontuur. Ook deze keer zag ik het verhaal voor mijn neus afgespeeld worden. Een prettige schrijfwijze waardoor je als het ware in het boek gezogen wordt. Een echte aanrader.

Helaas is deel 3 op dit moment nog in de maak. Maar zodra deze beschikbaar is, duik ik met veel plezier weer het verhaal van Lucy en Max in.


Recensie: Academicus Vampyrus – Deel 1 – Academicus Vampyrus – Richelle Mead

boek1


Auteur:
Richelle Mead
Serie: Academicus Vampyrus 1
, Ijskoud 2, Schaduwkus 3, Bloedgelofte 4, Geesteband 5 & Offergave 6.
Andere boeken auteur:
De Alchemisten
Uitgever:
Full Moon | 2010
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
336
ISBN:
9789048806034
Uitgave: Paperback

 

Beschrijving
Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die ten allen tijde beschermd moet worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers, ongelooflijk wreed en gevaarlijk van aard. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een Dhampier. Zij leidt een leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar één van hen te maken.

Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de academie van Sint-Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en terug gebracht. Ze moeten de verloren jaren inhalen en Rose krijgt extra trainingslessen van de knappe Hoeder Dimitri Belikov.

Maar zowel binnen als buiten de hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want de Strigoi kunnen elk moment toeslaan.

Recensie
Rose heeft Lissa twee jaar lang veilig weten te houden. Op een paar problemen na hebben ze een anoniem bestaan geleid tussen de mensen. Helaas heeft een groep hoeders hun toch weten te vinden en worden ze terug gebracht naar de academie.

Ze komen midden in de nacht bij de academie aan. Omdat de academie een ander dag-nacht ritme aanhoud komen ze net aan wanneer de leerlingen naar hun lessen gaan. Lissa en Rose worden hierdoor meteen het middelpunt van al het gestaar en gefluister. Vooral Lissa vind dat erg vervelend en kan er maar moeilijk mee omgaan. Rose daar in tegen moet zich proberen in te houden. Normaal liet ze de rest wel hardhandig merken dat ze de opmerkingen niet op prijs stelde maar als ze zich deze keer niet weet te gedragen kan ze zonder pardon van school worden afgestuurd. Omdat het de bedoeling is dat zij de officiële hoeder word van Lissa, mag dat dus absoluut niet gebeuren.

Rose is ondanks de tijden van de extra trainingen van Dimitri er blij mee, zo is ze niet lang op de campus bij alle roddels en leert ze zich steeds beter in te houden.

Al snel neemt hun tijd op school een gevaarlijke wending. Lukt het Rose om Lissa te beschermen?

In het begin van het boek vond ik het verwarrend om de Strigoi, de Moroi en de Dhampiers uit elkaar te houden. Gelukkig worden de verschillen ook gaande weg in het verhaal vermeld, waardoor ik ze steeds beter kon onderscheiden en wat nu precies bij welk soort vampier hoorde. De personage van Rose vind ik het leukste, het verhaal wordt ook vanuit haar oogpunt verteld. Ze geeft zich helemaal voor haar missie Lissa te beschermen en laat zich hoe lastig het ook wordt niet zomaar uit het veld slaan. Ze is stoer, zit vol humor en is diep van binnen een meisje dat gewaardeerd en geliefd wilt worden, vooral van die ene leuke jongen. Rose en Lissa hebben beide meer problemen dan de standaard tienermeisjes hebben, hierdoor wordt het verhaal nog leuker om te lezen. De spanning wordt goed opgebouwd en voor dat je goed adem kan halen en denkt dat het even rustig blijft, doemt het volgende probleem zich op.

In heb enorm genoten van het eerste boek en ben dan ook meteen met de volgende begonnen.


Recensie: Ijskoud – deel 2 – Academicus Vampyrus – Richelle Mead

boek2


Auteur:
Richelle Mead
Serie:
Academicus Vampyrus 1, Ijskoud 2, Schaduwkus 3, Bloedgelofte 4, Geesteband 5 & Offergave 6.
Andere boeken auteur:
De Alchemisten
Uitgever:
Full Moon | 2010
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
316
ISBN:
9789048805815
Uitgave: Paperback

 

Beschrijving
Rose worstelt met serieuze problemen op het gebied van relaties. Haar aantrekkelijke mentor Dimitri heeft een oogje op iemand anders, haar vriend Mason lijkt meer voor haar te voelen dan zij voor hem en Rose vindt het op zijn zachts gezegd nogal vervelend dat Lissa meer tijd aan haar vriend Christian besteedt dan aan haar.

Nadat de Strigoi in de buurt een bloederige aanval hebben gepleegd, staat de academie van Sint-Vladimir op scherp. De hele school wordt in de kerstvakantie op een verplichte skitrip gestuurd. Maar het schitterende winterland en het chique skiresort leveren slechts de illusie van veiligheid. Als drie leerlingen het resort verlaten om het op te nemen tegen de Strigoi, gaan Rose en Christian achter hen aan. Maar al ze de drie gevonden hebben en op de terugweg zijn, worden ze gekidnapt… door de Strigoi.

Recensie
Rose vindt Dimitri nog altijd erg leuk, wanneer ze merkt dat hij het erg goed met iemand anders kan vinden, vind ze het verschrikkelijk. Ze kan zich hierdoor een stuk moeilijker inhouden dan eerst waardoor ze zichzelf nogal in de problemen begint te werken. Steeds als ze wilde praten met Lissa, leek ze te druk of zelf te zeer van streek dus houd Rose haar problemen zoals altijd maar voor zichzelf. Ze wilt niet dat Lissa door haar nog meer van streek raakt. Beetje bij beetje leren ze meer over de speciale krachten van Lissa en de verbondenheid die Rose en zij hebben.

De verbondenheid zorgt ervoor dat Rose vrijwel direct merkt dat er iets is met Lissa. Wat goed uitkomt nu er berichten komen dat de Strigoi steeds meer Moroi aanvallen. Omdat een van de laatste aanvallen redelijk dicht bij de academie was, heeft de academie bedacht om met alle leerlingen een ski-trip te maken, zodat de leerlingen alsnog van een vakantie kunnen genieten zonder zich al te druk te hoeven maken over de Strigoi.

Tijdens de ski-trip heeft Lissa een aantal koninklijke gebeurtenissen waar ze bij moet zijn. Rose heeft hierdoor meer tijd voor zichzelf dan dat ze zelf eigenlijk wilt. Ze begint steeds meer te piekeren wat te doen met de aandacht van jongens die ze krijgt. Mason is super lief, grappig en ziet er goed uit, dus waarom kan ze hem niet gewoon leuk vinden?! Ze besluit te genieten van haar tijd en haar liefdesleven op zijn beloop te laten. Misschien gaat ze Mason wel leuk vinden, daten kan geen kwaad toch?!

Alles verloopt redelijk tot dat Rose merkt dat een aantal van haar klasgenoten er zelf op uit getrokken zijn om achter Strigoi aan te jagen. Samen met Christian probeert ze hen terug te halen, maar dat schijnt nog niet zo gemakkelijk te zijn als het lijkt.

Ik vind het heerlijk dat het boek direct aansluit op het eerste en dat er geen maanden of jaren tussen zitten. Hierdoor krijg je niet het idee dat je dingen mist of dat de personen ineens een heel stuk gegroeid zijn in de tussentijd. Je wordt steeds hechter met de personages en dat maakt het verhaal een stuk meeslepender en spannender. De gebeurtenissen worden steeds heftiger en tekenen het leven van Rose en Lissa steeds meer. Het verhaal laat je lachen, maar ook met een flinke brok in je keel achter.

Een rollercoaster vol emotionele gevoelens en heftige gebeurtenissen!

 


Recensie: Schaduwkus – Deel 3 – Academicus Vampyrus – Richelle Mead

boek3

 

Auteur: Richelle Mead
Serie:
Academicus Vampyrus 1, Ijskoud 2, Schaduwkus 3, Bloedgelofte 4, Geesteband 5 & Offergave 6.
Andere boeken auteur:
De Alchemisten
Uitgever:
Full Moon | 2010
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
426
ISBN:
9789048805822
Uitgave: Paperback

 

Beschrijving
Rose weet dat een relatie met een andere hoeder onmogelijk is, want Lissa komt altijd op de eerste plaats. Maar haar liefde voor de aantrekkelijke Dimitri Belikov, die tevens haar leraar is, is steeds moeilijker te onderdrukken…

Rose wordt bekropen door vreemde, grimmige stemmingen en spookachtige figuren wijzen op onheil dicht bij de ijzeren hekken van de academie. De onsterfelijke Strigoi willen wraak op Rose voor de doden die zij op haar geweten heeft. In een bloedstollende strijd moet Rose kiezen tussen leven, liefde en de twee personen die voor haar het belangrijkste zijn. Maar betekent haar keuze dat slechts een van hen zal overleven?

Recensie
Na de heftige gebeurtenissen tijdens de ski-trip zijn Rose en Lissa weer terug op de academie. Lissa heeft gelukkig een stuk minder last van sombere gedachtes, maar Rose is nog altijd erg ondaan door de gebeurtenissen tijdens de ski-trip.

Ondanks dat het weglopen van Lissa en Rose alweer een tijdje geleden is blijft het lastig om tussen de leerlingen te zijn. De roddels blijven en er komen steeds nieuwe bij, tot grote ergernis van Rose. Hoewel ze zich steeds beter kan beheersen is de verleiding om iemand gewoon een knal te verkopen erg groot.

Ook probeert Rose nog altijd meer te weten te komen over het schaduwgekust zijn. Tijdens de kerkdienst heeft de priester het woord al eens laten vallen en dat heeft haar interesse gewekt. Ze is dan ook constant op zoek naar verhalen van Sint-Vladimir in de hoop er meer informatie over te vinden.

Wanneer Rose merkt dat de Strigoi wraak willen, heeft ze maar weinig tijd om iets te doen, als ze al iets kan doen. Hoewel ze officieel nog geen hoeder is, laat ze zich daardoor niet tegenhouden. Ze moet iets tegen die Strigoi doen!

Ook dit boek gaat verder waar deel 3 gebleven is. Ik vind het erg fijn om het verhaal als het ware gewoon door te kunnen lezen. Er gebeuren steeds nieuwe dingen maar het fijne is dat het een geheel vormt. Het past goed in het verhaal van Lissa en Rose en al hun hindernissen. Je ziet dat zowel Rose als Lissa steeds meer groeien op een gepast tempo. Tijdens het lezen van de boeken krijg je een steeds betere band met de vrienden van Rose en Lissa. Dat zorgt er voor dat de heftige situaties nog heftiger en emotioneler worden omdat je weet wat de personen betekenen voor Rose en Lissa maar ook omdat je er zelf een band mee hebt gekregen. Door het meeslepende verhaal heb ik dit boek uitgelezen met tranen in mijn ogen.

Het bij de hand houden van zakdoekjes is dus aan te bevelen!


Recensie: Bloedbelofte – Deel 4 – Academicus Vampyrus – Richelle Mead

boek4 

Auteur: Richelle Mead
Serie:
Academicus Vampyrus 1, Ijskoud 2, Schaduwkus 3, Bloedgelofte 4, Geesteband 5 & Offergave 6.
Andere boeken auteur:
De Alchemisten
Uitgever:
Full Moon | 2012
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
495
ISBN:
9789048810413
Uitgave:
Paperback

 

Beschrijving
Rose staat na de slachting op de Academicus Vampyrus voor de grootste uitdaging in haar leven. Nu Mason naar de andere wereld is vertrokken, moet ze Dimitri Belikov, de liefde van haar leven, opsporen en…vermoorden. Zal zij hiertoe in staat zijn nadat ze de hele wereld heeft afgereisd om hem te vinden? Of is het nu eindelijk tijd om zich bij hem te voegen?

Recensie
Rose is vastbesloten en gaat achter Dimitri aan. Ze weet dat Dimitri zo niet wilt leven, dat heeft hij haar een tijd geleden in de auto gezegd. Hij was liever dood dan een Strigoi, net als zijzelf. Rose vindt dat zij degene is die dat moet doen, dus reist ze naar Siberië in de hoop hem te kunnen vinden.

Al gauw merkt Rose dat Siberië een stuk groter is dan gedacht, waar moet ze in hemelsnaam beginnen met zoeken? Ze besluit op zoek te gaan naar het dorpje waar hij is opgegroeid in de hoop daar meer aanwijzingen te vinden over waar hij kan verblijven.

Als het haar lukt om hem te vinden, zal ze hem kunnen doden?

Het vorige boek was ontzettend emotioneel en hartverscheurend. Dit deel gaat op dezelfde voet verder. Je ziet hoe Rose kennis maakt met het land waar Dimitri geboren is en altijd zo trots over heeft gesproken. Je leest dat het haar pijn doet om de besproken dingen in Rusland te zien. Maar ook geeft het haar een vertrouwt gevoel als ze door de plekken wandelt waar Dimitri zo gek op was. Het geeft haar nieuwe energie om door te gaan al doet het haar verdriet dat hij niet bij haar is op die momenten.

Dat zorgt ervoor dat je nog meer met Rose gaat meeleven. Iedere bladzijde is een verrassing, ik had totaal geen idee wat ging komen. Dat maakte het lezen nog spannender, daarbij moest ik gewoon weten of ze Dimitri zou vinden en hoe dat voor haar zou zijn. Dit boek is super vervolg op het vorige en leest heerlijk weg.


Recensie: Geesteband – Deel 5 – Academicus Vampyrus – Richelle Mead

deel 5


Auteur:
Richelle Mead
Titel: Geesteband
Naam serie: Vampire Academy
Boeken in serie:Academicus Vampyrus 1, Ijskoud 2, Schaduwkus 3, Bloedgelofte 4, Geesteband 5, Offergave 6
Andere boeken auteur: De Alchemisten
Uitgever: Full Moon | 2011
Genres: Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s: 492
ISBN: 9789048810420
Uitgave:
Paperback

Beschrijving
Na een hartverscheurende reis naar Siberië keert Rose eindelijk terug naar St. Vladimir en haar beste vriendin Lissa. Ze zijn geslaagd en de meiden kunnen niet wachten tot het ‘echte leven’ begint. Hoewel het leven lonkt, verlangt Rose nog steeds naar Dimitri. Toen ze hem vond, was ze niet in staat om hem te vermoorden en wat erger is…hij heeft haar bloed geproefd.

Recensie
Rose keert terug naar de academie. Ze is teleurgesteld in zichzelf dat ze Dimitri niet heeft kunnen vermoorden. Maar ze heeft wel Lissa nog kunnen redden ook al was ze aan de andere kant van de wereld. Ze probeert zich samen met Lissa te focussen op school, omdat ze weer een flinke tijd is weggeweest heeft ze nog een hoop in te halen. Het allerbelangrijkste zijn de testen die ze moet afleggen om een officiële hoeder te worden. Niemand weet wat die testen precies inhouden, maar ze zullen niet gemakkelijk zijn. Ieder jaar zakken er toch een aantal leerlingen voor de testen. Hoe dichterbij de testen komen hoe zenuwachtiger Rose wordt. De kans dat ze de testen haalt is dan misschien niet zo heel klein, maar of ze na haar stunt van het weggaan van school nog een kans krijgt om Lissa’s hoeder te worden weet ze niet. En dat beangstigd haar het meeste.

Als ze geslaagd zijn vertrekken ze allemaal na het hof voor een officiële ceremonie. Eén voor de nieuwe hoeders en een voor de geslaagde Moroi. Rose heeft niet veel behoefte om na het hof te gaan. Maar is meer dan klaar voor een nieuw leven.

Dit boek begint een stuk rustiger dan de vorige twee delen. Je merkt goed dat Rose erg zenuwachtig is maar verder hebben zij en Lissa niet echt problemen meer. Ze hebben de vorige dreiging van Lissa uitgeschakeld en focussen zich alleen op school. Zodra het verhaal aankomt bij het hof wordt het weer spannend. Niet alleen komen ze in de standaard problemen, er heersen ook een hoop politieke machtspelletjes en deze zijn anders dan Rose en Lissa gewend zijn. Hierdoor word het boek op een andere manier boeiend, spannend en onvoorspelbaar. Het neemt je mee in een ander deel van het leven van Rose en Lissa. Hun problemen zijn nu erger en hebben grotere gevolgen. Ik heb ervan genoten.


Recensie: Offergave – Deel 6 – Acedemicus Vampyrus – Richelle Mead

offergave

Auteur: Richelle Mead
Titel: Offergave
Naam serie: Vampire Academy
Boeken in serie:Academicus Vampyrus 1, Ijskoud 2, Schaduwkus 3, Bloedgelofte 4, Geesteband 5, Offergave 6
Andere boeken auteur: De Alchemisten
Uitgever: Full Moon | 2012
Genres: Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s: 575
ISBN: 9789048810437
Uitgave:
Paperback

 

Beschrijving
Rose heeft altijd geleefd volgens haar eigen regels. Ze brak de wet door met haar beste vriendin Lissa weg te lopen van St. Vladimir, versloeg koningin Tatiana en werd verliefd op haar mentor Dimitri. Nu is ze echter gevangengenomen voor een misdaad die ze niet eens heeft gepleegd. De tijd dringt en Rose verkeert in levensgevaar. De grote vraag is: als je leven in het teken staat van het redden van anderen, wie redt jou dan?

Recensie
Rose zit opgesloten in de cellen bij de hoeders. Ze vind het vreselijk. Niemand praat met haar en ze mag totaal geen bezoek ontvangen. En bovenal zit ze er onterecht vast. Ja ze heeft duidelijk haar mening gegeven het niet met alles eens te zijn. Maar dat wil niet zeggen dat ze een misdaad pleegt om haar mening door te zetten. Rose wordt gek van het gepieker waarom iemand haar erin wil luizen en boven al wie dat zou doen.

Gelukkig kan ze via de verbondenheid met Lissa nog iets meekrijgen wat er gebeurd in het hof. Ze is opgelucht als ze via Lissa merkt dat zij en haar vrienden ook niet kunnen geloven dat Rose te ver is gegaan. Tussen alle belangrijke gebeurtenissen door aan het hof proberen ze erachter te komen wie het wel was en waarom Rose het moest ontgelden. Alleen hebben ze maar weinig tijd. Omdat iedereen aan het hof erg geschrokken is willen de dader sneller veroordelen. Dat wil zeggen dat er erg weinig tijd is om uit te zoeken wie er wel baat bij had. Rose vind het maar niets dat ze niets kan doen vanuit haar cel. En dan is er nog dat geheime briefje waarvan ze niet precies weet wat ze moet denken.

Zal ze ooit weer vrijkomen? Zal het haar vrienden lukken haar naam te zuiveren?

In dit slotdeel komt alles samen, verraad, liefde, vriendschap, leven en dood. Normaal is Rose degene die iedereen moet redden en nu is ze zelf degene die gered moet worden en dat vind ze maar niets. Ik vond het erg leuk om te lezen dat de andere deze rol op zich namen. Lissa is als persoon enorm gegroeid en kan zich steeds beter redden in benarde politieke situaties. De spanning na het grote einde loopt constant op. Het einde zelf is ook erg verrassend. Ik zelf zag het niet aankomen, ik was denk ik net zo verbaasd als ze rest van het hof bij de ontrafeling van de echte dader.

Het is een prima einde, van een fantastische serie. Ik heb ervan genoten en zal Rose, Lissa en Dimitri’s avonturen gaan missen.


Recensie: De Erfenis van Richard Grenville – Deel 1 – De Verborgen Universiteit – Natalie Koch

boek 1

Auteur: Natalie Koch
Naam serie: De Verborgen Universiteit
Boeken in serie: De Erfenis van Richard Grenville 1, Het levende Labyrint 2, De Stad van de Alchemist
Andere boeken auteur: Streken, De Sterren Stil
Uitgever: Q/ Querido | 2011
Genres: Fantasy, Young Adult, Thriller
Aantal pagina’s: 623
ISBN: 9789021439525
Uitgave: Hardcover

 

Beschrijving
Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert haar krachten te ontwikkelen.

Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna een huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, aar wie – en waarom?

Recensie
Alexa woont samen met haar moeder in Nederland. Haar vader heeft ze nooit gekend en haar moeder praat er niet graag over. Als kind droomde ze ervan dat die op een dag thuis zou komen, maar nu ze ouder is probeert ze eigenlijk niet meer zoveel aan haar vader te denken.

Wanneer ze vanuit school de kans krijgt om een semester aan een universiteit in Londen te studeren is ze enthousiast en nieuwsgierig. Ze is er nog nooit zelf tussenuit geweest en het lijkt haar een leuke ervaring. Haar moeder ziet het wat minder zitten dat haar kleine meisje zover van huis gaat, maar steunt haar in haar keuze.

Aangekomen in Londen loopt Alexa een oude bekende tegen het lijf, die tot haar verrassing ook haar nieuwe huisgenoot blijkt te zijn. Ze is blij dat iemand die zij kent haar kan rondleiden op school en in het leven in Londen.

Veel van haar tijd besteed ze aan het bijwerken van haar schoolwerk maar ook brengt ze graag tijd door met haar huisgenoten.

Op school zelf komt ze steeds beter mee en leert ze steeds meer mensen kennen. Ook de leerlingen die het niet zo nauw hebben met de regeltjes en graag doen alsof ze de beste zijn.

Hoe hard Alexa ook probeert problemen uit de weg te blijven, ze lijken ze haar te volgen. Al snel komt ze erachter dat niets is wat het lijkt en de grootste geheimen recht onder haar neus verstopt zijn. Door een vervelende gebeurtenis komt ze erachter dat ze speciale krachten heeft. Ze is een magi, iemand die magie kan gebruiken. Alexa wil niets liever dan een dood normaal studentenleven leiden maar is tegelijk ook erg nieuwsgierig naar haar magi kant en alles wat erbij komt kijken.

Terwijl ze voorzichtig steeds meer te weten komt over magi, gebeuren er rare dingen. Een docent en haar huisgenoot worden getroffen door een vreemde bewusteloosheid. Ze lijken in slaap, maar niemand krijgt ze wakker. Stiekem probeert ze uit te vogelen wat de bewusteloosheid veroorzaakt kan hebben, maar iemand houd haar in de gaten. Wie kan ze vertrouwen?

Samen met een aantal anderen was ik uitgekozen om dit boek te lezen voor de Hebban Leesclub. De Erfenis van Richard Grenville is het eerste boek wat ik heb gelezen van Natalie Koch en zeker niet de laatste. Haar schrijfwijze zorgt ervoor dat je vanaf het begin van het boek steeds verder wilt lezen om meer te weten te komen. De spanning begint laag maar wordt steeds sneller opgebouwd hoe verder je leest. Ze besteed precies genoeg aandacht aan haar hoofdpersonage Alexa waardoor ze ervoor zorgt dat je je goed kan inleven. Net als Alexa wil je steeds meer te weten komen.

De lessen van de professoren worden duidelijk en gedetailleerd geschreven alsof je samen met Alexa in de klas zit. Door deze details leer je steeds beter de wereld van magi kennen en begrijp je de emoties en acties van Alexa een stuk beter. Het verhaal zorgt ervoor dat je wilt weten hoe het verder gaat en dat je op je hoede bent voor het geen wat je nog te lezen gaat krijgen.

Het is geen luchtig boek die je tussen door leest, het vereist je aandacht. De informatie die Alexa leert is belangrijk voor het verloop van het verhaal. Tijdens het lezen ga je echt meedenken aan de hand van die informatie. Zodra je voor jezelf denkt een antwoord gevonden te hebben blijkt het anders in elkaar te steken dan je had verwacht. De erg spannende twist zorgt ervoor dat je direct verder wilt lezen in deze serie.


 

Recensie: Het Boek van Voorheen – Jen Minkman

Naamloos

Auteur: Jen Minkman
Titel: Het Boek van Voorheen
Andere boeken auteur: Het Laatste Licht, Schaduw van de Tijd
Uitgever: Storm Publishers | 2016
Genre: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina’s: 179 (e-book)
ISBN: 9789492098139
Uitgave: Paperback

 

Beschrijving
De zestienjarige Leia woont al sinds haar tiende in het landhuis en leidt daar een geïsoleerd leven, samen met de rest van de jongeren. Diep van binnen is ze altijd nieuwsgierig geweest naar wat er schuilt achter de Muur die het eiland in tweeën deelt.

Wanneer ze op een avond wegrent van Sol, hun wrede leider, ontmoet ze Walt, een van de Dwazen van achter de Muur. Hij vertelt een heel andere waarheid dan waarmee ze is opgegroeid. Wat blijft er nog over van haar wereld als de Muur uiteenvalt?

Het Boek van Voorheen zet de lezers aan het denken over hun cultuur, de wereld waarin ze leven en de plek die ze innemen. Hoeveel van die wereld neem je aan zonder het in twijfel te trekken?

Recensie
Leia is inmiddels zestien en heeft al veel geleerd over hoe je voor jezelf moet zorgen. In haar dorpje is het normaal dat de kinderen dat al vroeg leren. Samen met hen woont ze in een groot landhuis in een bosrijk gebied.

Hun leider Sol heeft vaak rare ideeën. Leia twijfelt daardoor steeds meer of de manier waarop ze nu leven misschien niet gewoon anders kan. Steeds vaker betrapt ze zichzelf erop hoe het zou zijn om aan de andere kant van de Muur te leven. Een enorme Muur verdeelt het eiland in twee. En van de verhalen die verteld worden over de Dwazen, zoals zij de mensen aan de andere kant noemen, wordt ze alleen maar nieuwsgieriger.

Ondertussen worstelt Walt aan de Dwazenkant van de Muur, met zijn eigen problemen. Hij woont thuis bij zijn vader en van iedereen in het dorp wordt verwacht de tempel die er ligt regelmatig te bezoeken.

Ook hij is erg nieuwsgierig naar wat er zich aan de andere kant van de Muur allemaal afspeelt. Wanneer hij de stoute schoenen aantrekt en een kijkje gaat nemen ontmoet hij Leia en ineens lijken hun werelden niet zo anders als ze verwacht hadden.

Ik was aangenaam verrast dat ik de kans kreeg om dit boek van Jen Minkman te lezen. Ik heb haar andere boek, Het Laatste Licht, wel op mijn verlanglijstje staan maar nog niet gelezen.

Om te beginnen vind ik de cover erg mooi en nodigt je meteen uit om het boek te gaan lezen, doordat het er zo mysterieus uitziet. Jen heeft gekozen om vanuit het perspectief van Leia en van Walt te schrijven. Dat vond ik bij dit boek erg fijn, als lezer ben je namelijk ook erg nieuwsgierig naar de andere kant van de Muur en door de verhalen van beide te lezen leer je steeds meer over de mensen die er wonen. Je leest eigenlijk twee kanten van een verhaal wat uiteindelijk bij elkaar uitkomen.

Het is een origineel verhaal met grappige momenten. De personages zijn goed uitgewerkt en door de manier van schrijven kon ik mij goed inleven.

Ik heb genoten van het verhaal en als er een vervolg komt van dit verhaal dan wil ik het erg lezen!

Heerlijk verhaal over twee verschillende werelden en een wending die je alleen in boeken leest!


Recensie: De Wereld Achter Het Water – Deel 2 – Jen Minkman

Dewereldachterhetwater

Auteur: Jen Minkman
Titel: De Wereld achter het Water
Serie: Het Boek van Voorheen 1, De Wereld achter het Water
Andere boeken auteur: Het Laatste Licht, Schaduw van de Tijd
Uitgever: Storm Publishers | 2016
Genre: Young Adult, Chicklit
Aantal pagina’s: 245
ISBN: 9789492098283
Uitgave: Paperback

 

Beschrijving
In dit spannende vervolg op ‘Het Boek van Voorheen’ van Jen Minkman, zijn Leia en Walt op weg naar de Wereld achter het Water, waar het legendarische land Cornwall op hen wacht. Tony, hun nieuwe vriend, heeft hen verteld dat alle oorlogen uit het verleden vergeten zijn en dat de inwoners van Bodmin en Dartmoor in vrede met elkaar leven. Mensen houden zich aan de regels van een religie van weleer die vergiffenis en geweldsloosheid predikt.

Helaas komen ze er al snel achter dat zelfs een vredelievende, ideale samenleving zoals in Dartmoor zijn tekortkomingen heeft. Na een verboden reis naar Exeter, de oude stad van hun voorvaderen, ontdekken de twee Eilanders meer over de nieuwe wereld dan ze lief is.

Wat als de prijs die je moet betalen voor vrede op aarde te hoog is?

Recensie
Terwijl de bewoners van het eiland nog aan het verhaal van Tony over de andere kant van het water. Besluiten Leia en Walt met hem mee naar de overkant te varen. Ze zijn ontzettend nieuwsgierig en willen de andere kant dan ook dolgraag een zien.

Toch zijn er nog altijd dingen die van de ‘oude wereld’ en hun eigen overeenkomen. De verschillen lijken er door de jaren gewoon zijn ingeslopen.

De reis duurt best lang, maar alle moeite wordt beloond wanneer ze de kust in zicht krijgen. Vanaf dat moment laten Leia en Walt hun ogen overal heen vliegen, de overkant is zo groot! Aan gekomen in Dartmoor, lijkt alles perfect. Iedereen lijkt blij te zijn, ondanks de vrij strikte regels.

Aangezien Leia en Walt inmiddels wat ervaring hebben met het breken van regels, deinzen ze er niet voor terug dit ook te doen om Exeter te zien. Ze moeten gewoon weten waar hun voorouders vandaan komen. Maar of het breken van de regels op deze nieuwe plek zo slim was?

Ik ben zo blij dat het verhaal van Leia en Walt een vervolg heeft gekregen! Het eerste boek vond ik zo origineel en leuk, dat ik dolgraag wilde lezen hoe het verder ging. Ik was net zo benieuwd als Leia en Walt en ontdekte de andere kant van het water met hun mee. Ik vind de schrijfstijl erg prettig, je wordt meteen meegenomen in het verhaal en ik vind het erg leuk dat het ook vanuit het perspectief van iemand die nog op het eiland is verteld wordt. Zo krijg je meer te weten over wat de informatie van Leia en Walt te weeg heeft gebracht.
Als je het eerste deel leuk vond, moet je zeker weten lezen hoe het avontuur in de wereld aan het water verder gaat!


Recensie: Gekortwiekt – Debora Elisabeth

gekortwiekt

Auteur: Debora Elisabeth
Titel:
Gekortwiekt
Andere boeken auteur: Vergeef Haar
Uitgeverij: Eigen beheer
Aantal pagina’s:
85
ISBN:
 1230001425802
Uitgave:
Ebook

 

Beschrijving
“Haar alleen maar zien zorgt ervoor dat het grote gat in mijn borstkas een heel klein stukje dicht lijkt te trekken. Kan zij me helpen? Kan ze een brug bouwen, zodat ik het gat weer over kan steken?”

Ze zijn nieuw op school: Ava en Ab. Bloedmooi, ongrijpbaar en mysterieus. Brian en zijn klasgenoten Jason en Renkse weten niet wat ze van de nieuwkomers moeten denken. Er is iets vreemds met hen beiden aan de hand. Ze zijn een stel, maar Ab heeft er geen problemen mee om andere meisjes op school te verleiden, zelfs Brians ex-vriendin Tara niet.

Brian voelt nog steeds veel voor Tara, maar wordt ook door Ava’s kwetsbaarheid en geheimzinnigheid aangetrokken.

Wat Brian niet weet is dat Ava en Ab een geheim verbergen dat nooit bekend mag worden … een geheim dat de gewone wereld overstijgt.

Recensie
Ab en Ava houden zielsveel van elkaar, het liefste willen ze niet zonder elkaar. Maar op school kunnen ze helaas niet altijd bij elkaar zijn. Terwijl Ava, voorzichtig probeert  vriendschappen te sluiten, maakt Ab zich nergens druk om. Hij krijgt aandacht genoeg.

Wanneer Brian, Ava alleen treft, is hij meteen weg van haar, ze is zo mooi en ook nog erg lief. Maar toch zit hem iets niet lekker. Er is iets met haar, maar ook met hem. Hij kan er geen touw aan vastknopen.

Is Ava wel zo gelukkig? Waarom ziet hij haar alleen maar bij Ab of in de les?

Dit boek neemt je mee in een achtbaan van emoties, liefde, mysterie en jaloezie. Het leest heerlijk weg en is erg spannend. Voordat ik het wist had ik het uit! Dat vond ik zo jammer!

Ik hoop heel erg dat er een vervolg komt! Ik moet gewoon weten hoe het verder gaat met Brain, Ab en Ava. Net nu Brain meer duidelijkheid heeft gekregen is het verhaal afgelopen. Ik ga er niet meer over schrijven, want wil niets verklappen. Je moet het gewoon lezen!


Recensie: Zielenverzamelaar – Deel 1 – Merkteken van de dood – Mascha Schoonakker

Zielenverzamelaar

Auteur: Mascha Schoonakker
Titel:
Zielenverzamelaar
Uitgeverij: Storm Publishers | 2017
Taal: Nederlands
ISBN:
989492098306
Uitgave:
Paperback

 

 

 

Beschrijving
Als iemand weet hoe je een ramp kunt ontketenen dan is dat de 17-jarige Gwen Collins wel. Ze breekt per ongeluk dertien van haar vaders zandlopers met daarin het levenszand van stervelingen en maakt hen daarmee ongemerkt onsterfelijk.
De Raadsheren eisen dat deze zielen binnen afzienbare tijd worden opgehaald. Wanneer Gwens vader als de verantwoordelijke zielverzamelaar een beroep op haar doet, voelt ze zich gedwongen zijn werk over te nemen.
Maar Gwen heeft vrijwel geen ervaring met zielverzamelen en als ook de ziel van haar klasgenoot Max onsterfelijk blijkt te zijn, komt ze voor een onmogelijke keuze te staan…

Recensie
De familie van Gwen verzamelt zielen van mensen waarvan de tijd om te leven op is. Gwen zelf lijkt het helemaal niets om in de voetstappen van haar vader te treden. Haar broer daarin tegen kan niet wachten om de taak over te nemen. Wanneer Gwen per ongeluk zandlopers met levenszand van mensen laat kapot vallen wil ze bewijzen dat ze sterk genoeg is om het op te lossen.

De mensen waarvan de zandlopers zijn gebroken, zijn nu onsterfelijk geworden en verstoren het evenwicht in de wereld. Het blijkt alleen een stuk zwaarder en emotioneler te zijn om dit op te lossen dan Gwen had gedacht.

Dit boek is erg leuk en origineel, vooral het verhaal over het verzamelen van de zielen en de zandlopers is goed bedacht. Mascha heeft het verhaal erg levendig geschreven waardoor het leuk is om te lezen. Alles wat Gwen meemaakt kan je zo voor je zien, zoals bijvoorbeeld de kasten met de vele zandlopers en de sprankelende zielen. Het verhaal begint rustig, je komt iets meer te weten over Gwen en haar familie en de spanning wordt in golven opgebouwd. Doordat de zenuwen van Gwen en Max oplopen en je weet wat Gwen moet doen zorgt voor de nodige spanningen in het boek. Je wilt gewoon weten hoe het met ze verder gaat doordat de karakters zo echt zijn. Het verhaal is buiten het feit dat je al een beetje kan raden dat Gwen een crush krijgt op Max niet voorspelbaar. Dat vind ik een extra plus voor een verhaal. Ik merkte dan ook al snel dat dit boek echt wel een vervolg nodig heeft om de avonturen van Gwen en Max te vertellen. Ik kan dan ook niet wachten om het vervolg te mogen lezen!

Bedankt Storm Publishers dat jullie mij hebben laten kennis maken met dit leuke verhaal!


Recensie: Magisch – Eva Moraal, Jen Minkman, Vanessa Gerrits, Marijke F. Janssen, Rianne Werring, Debora Elisabeth, Mascha Schoonakker, Daniëlle Dijkstra, Isabel Peters

Magisch Cover
Auteur: Eva Moraal, Jen Minkman, Vanessa Gerrits, Marijke F. Janssen, Rianne Werring, Debora Elisabeth, Mascha Schoonakker, Daniëlle Dijkstra, Isabel Peters.
Titel: Magisch
Andere boeken van auteur: Schaduw van de tijd, Tot in de Dood, Zielverzamelaar, Verboden Verlangen, Tweedehands Vleugels, Overstroomd.
Uitgever: Dutch Venture Publishing | 2017
Genre: Young Adult
Pagina’s: 300
ISBN: 9789492585028

Beschrijving
Wat zou jij doen als de jongen op wie je verliefd werd de Lazarusprijs betaald bleek te hebben voor zijn leven? Of als je je hart echt in duizend stukjes kon laten vallen en er aan kon sterven?

In deze verhalen word je meegenomen naar magische bossen, behekste boerderijen, vorige levens, maanverlichte nachten en het einde der tijden. Kan die geest in de fles jouw leven echt een andere wending geven? Of dat zusje dat ineens blijkt te kunnen toveren..?

Dit boek bevat 9 verhalen:
De Lazarusprijs – Vanessa Gerrits
Silvanima – Isabel Peters
Heksenzusje – Rianne Werring
Jim Djinn – Eva Moraal
Hart van Goud – Mascha Schoonakker
Door de sterren verbonden – Debora Elisabeth
Vergeten – Daniëlle Dijkstra
Het Koeienmeisje – Marijke. F. Jansen
Exodus – Jen Minkman

Recensie
Dit boek bevat 9 young adult verhalen van allemaal nederlandse auteurs.
Ieder verhaal leest stuk voor stuk heerlijk weg! Alle personages zijn goed en geloofwaardig uitgewerkt. Silva, Stefanie, Delani, Lotte, Tom en nog veel meer personen waar je de avonturen meebeleeft. De verhalen zijn kort maar nemen je snel mee in hun wereld, ideaal om te lezen als e-book in de bus of trein maar ook natuurlijk als gewoon boek. Let wel op je haltes, ik reed er door het lezen zelfs 1 ter ver, haha.
In de verhalen komen vooral de thema’s liefde, verlies en geloven in jezelf het meeste voor. Deze thema’s zorgen voor veel aansluiting bij de lezers waardoor het lezen van de verhalen nog makkelijker en leuker is.

Je merkt dat ieder verhaal anders geschreven is. Toch vind ik dat alle schrijfstijlen die in dit boek gebruikt zijn prettig om te lezen. Sommige zijn wat spannender of wat trager, gevuld met humor of toch serieuzer. Soms wordt er  geeindiged met een cliffhanger of met een proloog.

Een aantal van deze nederlandse auteurs kon ik al van hun andere boeken zoals Schaduw van de Tijd van Jen Minkman, Tweedehands Vleugels van Vanessa Gerrits, Tot in de dood van Debora Elisabeth, maar ik was nog onbekend met de overige auteurs.

Dit boek is ideaal om je ook met andere auteurs te laten kennis maken en ik ben dan ook erg nieuwsgierig geworden naar hun andere boeken. En wil deze dan ook zeker graag gaan lezen. Dus mocht je twijfelen, lees dan gewoon dit leuke boek met 9 verhalen en laat je meenemen door de magie van de Nederlandse auteurs!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s