Recensie: Ster van Acht – Jennifer Murgia

recensie ster van acht

Auteur: Jennifer Murgia
Titel: Ster van Acht
Uitgeverij: Dutch Venture Publisher | 2017
Pagina’s: 300
Genre: Young Adult
ISBN: 9789492585042

Beschrijving
De zeventienjarige Teagan heeft al sinds haar kindertijd beangstigende dromen. Schaduwen slaan haar elke nacht gade vanuit de hoek van haar slaapkamer.

Als ze op school nieuwkomer Garreth rond moet leiden, valt ze – net als alle andere meiden in haar klas – als een blok voor hem. Ze kan haar geluk niet op als Garreth alleen oog voor

haar lijkt te hebben, maar waarom heeft ze tegelijkertijd het gevoel dat de schaduw die haar bedreigt steeds dichterbij komt? En wat heeft de achtpuntige ster die Garreth in de huid van zijn handpalm heeft staan met haar eigen lotsbestemming te maken..?

 
Recensie
Teagan is 17 jaar en woont bij haar moeder. Haar vader is jaren geleden zomaar verdwenen. Veel van hem kan ze zich dan ook niet herinneren en door haar moeder wordt er niet over hem gepraat.

Al sinds haar kindertijd heeft ze last van beangstigende dromen en lijkt ze af en toe schaduwen te zien. Soms blijven de nachtmerries en schaduwen weg maar de laatste tijd ziet ze ze veel vaker. Het ontmoeten van de knappe Garreth op school is dan ook een welkome afleiding. Vooral omdat hij vooral naar háár lijkt te kijken. Hoe meer tijd ze bij hem is, hoe zeker ze het weet. Ze is gek op hem en wil niets liever dan de hele dag bij hem doorbrengen.

ster van acht 1Voor het eerst verteld ze iemand over haar dromen en over de schaduwen. Maar ze had niet verwacht wat het betekende.

Dit boek mocht ik lezen van Dutch Venture Publishing voor de Blogtour van Ster van Acht. Dankjewel!
De achterflap sprak mij meteen al aan. De cover zelf vond ik iets minder. Ik vind de manier waarom Teagon haar handen houdt een beetje raar. Ze komt hierdoor op mij erg onzeker en twijfelachtig over. Terwijl ze in het boek juist een sterk personage is. Tuurlijk twijfelt ze net als iedereen aan de meeste dingen, maar verder is ze erg zeker van zichzelf. Dit vind ik erg leuk aan haar.  Ook de overige personages worden erg goed en duidelijk door Jennifer beschreven. Ik kan mij gemakkelijk van iedereen een voorstelling maken, wat ik erg belangrijk vind in een verhaal. Je leeft daardoor meer mee met de personages en het verhaal zelf omdat je je goed in hen kan inleven.

Teagon moet voor dat ze goed en wel beseft het opnemen tegen onbekende maar tegelijk ook bekende angsten. Hierdoor zie je haar groeien en merk je hoeveel zelfverzekerder ze in korte tijd geworden is.

Het jammere vond ik dat het verhaal erg ‘snel’ verliep. Teagan is absoluut niet dom en volgt logisch ook haar gevoel maar voor mijn gevoel heeft ze ‘te snel’ in de gaten hoe het allemaal zit en wat ze het beste dient te doen om de problemen te verhelpen. Dit vond ik wel jammer. Normaal lees je hoe een personage deze kennis verkrijgt en hoe ze bepaalde losse dingen aan elkaar weet te knopen.

De oplossing voor het probleem dat ik vanwege een spoiler niet ga toelichten, kwam voor mij een beetje uit de lucht vallen. Ik had namelijk geen idee hoe ze er op kwam dat die ingrijpende actie nodig was om het probleem op te kunnen lossen. Ik had graag gelezen hoe ze tot die conclusie was gekomen. Of dat ze ergens in haar zoektocht naar informatie een soort gelijk iets had gelezen waardoor ze nu het idee had dat dit zou werken.

Ondanks dit minpuntje heb ik genoten van het verhaal. De liefde tussen Teagan en Garreth wordt mooi beschreven, je begrijpt wat de personages in elkaar zien en wat ze tot elkaar aantrekt. Het verhaal zelf is niet ingewikkeld en gewoon lekker spannend. Ideaal voor tussen dikke pillen door of als je gewoon toe bent aan wat hemelse liefde!ster van acht 3

Dit verhaal laat zien dat je al snel onvoorwaardelijk van elkaar kan houden. Dat iedereen een keuze heeft in hoe zijn/haar hemel op aarde eruit ziet Als je maar blijft geloven in jezelf en de mensen waar je van houdt.

Het is een heerlijk liefdesverhaal waarin opgeven geen optie is. Voor ware liefde vecht je tot het einde! Er zal altijd licht zijn in de duisternis!

Het boek is vanaf 6 oktober verkrijgbaar! Zowel in e-book als paperback

 

 

 

 

 

 

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

Een reactie op Recensie: Ster van Acht – Jennifer Murgia

  1. Pingback: The #KeepItFresh Book Tag (and award)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s