Chicklit & Roman

Recensie: Schaduwvrouw – Barbara Joy

10626485_1539876782894227_4087083077400767427_n

Angela is getrouwd met Sander. Angela blijkt geen kinderen te kunnen krijgen en Sander heeft zijn eigen geheim, hij zit al sinds de middelbare school in de knoop met zijn geaardheid. Ze zijn erg goed bevriend met Katja en Rob die ook getrouwd zijn en samen twee kinderen hebben.
Angela is dol op kinderen en zorgt dan ook regelmatig voor de kids van haar vrienden.

Nadat Angela achter Sanders geheim is gekomen, veranderd haar relatie met Rob. Waar Rob eerst alleen een goede vriend was, waar ze zich zeer aangetrokken tot voelde, veranderde hij langzaam in haar minnaar waar ze stapelverliefd op is.
Ze houden enorm veel van elkaar maar willen de anderen niet kwetsen met hun stiekeme relatie. Uiteindelijk besluiten ze beide dan ook met veel tegenzin om er een punt achter te zetten. Deze beslissing heeft veel impact op hun leven. Hoe moet het nu verder?

Je wordt meteen in het verhaal gezogen. Door de manier van schrijven voel je vanzelf heel erg mee met de personages, waardoor je heel duidelijk de spanning en de wanhoop meevoelt. De problematiek in de relaties is zo goed voelbaar dat ik het einde van het verhaal las met een brok in mijn keel.

Een mooi boek om heerlijk in één adem uit te lezen!


Recensie: California Dreaming – Iris Pinson

CALIFORNIA
Auteur: Iris Pinson
Titel: California Dreaming
Andere boeken auteur: Dr. Norton
Uitgever:
Pinson Publisher | 2014
Genres:
Chicklit, Romantiek, Erotiek
Aantal pagina’s:
 315
ISBN:
9789082192926
Uitgave:
Paperback

 

Beschrijving
Wie wil er niet rijk worden en bekendheid verwerven. Een droom die de werkelijkheid overtreft? Is dat niet, waar het bij veel mensen in het leven om draait? Of eindigt de gekoesterde droom in een nachtmerrie?

Micky en Dana vormen een ambitieus stel. Ze staan aan het begin van hun carrière en ze zijn bereid hiervoor offers te brengen. Dana is een knappe jonge vrouw die de nodige aanbidders heeft, maar ook kritisch is. Ze heeft voor zichzelf een carrièrepad uitgestippeld waarbij ze handig gebruikt maakt van haar charmes. Deze insteek blijkt zeer renderend te zijn, waarbij Dana haar principes discreet laat varen als het haar uitkomt.Het leven lacht Dana toe met een glansrijke carrière, rijkdom en geluk in de liefde. Maar klopt haar voorstelling wel? Is ze wel zo succesvol zoals ze iedereen laat geloven, of zijn het louter dromen om haar miserabele leven aangenaam te maken?
Eén van haar geliefden heeft een wens, die hij graag ingevuld zou willen zien. De weg hiernaar toe is de weg van melk en honing, maar de bestemming is niet de hemel maar de hel, waarbij Dana genadeloos wordt geëxploiteerd. De tralies worden zichtbaar waar haar leven zich achter afspeelt.Het blijkt voor Dana een dagelijks gevecht om te overleven. De pijn in haar hart is ondragelijk, maar ze is een vechter en bereid om de strijd aan te gaan. Het is vallen en opstaan. Door in haar droomwereld te geloven, vindt ze de kracht die ze nodig heeft om aan haar lijdensweg te ontsnappen. Of is de nare werkelijkheid de nachtmerrie, waaruit Dana ontwaakt?

Recensie
Dana staat aan het begin van haar carrière en is bereid om daar helemaal voor te gaan.Ze is een knappe jonge vrouw die de nodige aanbidders heeft, maar wel erg kritisch is.
Ze heeft voor zichzelf een carrièrepad uitgestippeld waarbij ze handig gebruik maakt van haar looks en haar charmes. Ze weet heel goed wat ze wil en dat blijkt al gauw vruchten af te werpen.
Als het voor haar carrière beter is, laat ze gemakkelijk haar principes varen.

Dana heeft een relatie met de knappe Micky. Micky bevredigd haar op alle vlakken waar ze dat nodig heeft en hij kan ook nog eens erg lekker koken.
Dana heeft niets te klagen en Micky legt haar niets in de weg wat haar carrière betreft.
Ze werkt bij een groot bedrijf waar ze zich in een korte tijd weet op te werken tot de persoonlijk assistent van Ben. Een man die binnen het bedrijf een erg belangrijke functie heeft.

Al gauw merkt Ben dat Dana meer in haar mars heeft, hierdoor krijgt ze al vrij snel meer verantwoordelijkheid.

Ben moet voor zaken op reis en Dana moet hierdoor met hem mee. Zelf vind ze dit geen enkel probleem en ziet het als ervaring die ze kan gebruiken voor haar carrière.
Micky vind het echter minder leuk omdat hij toch een klein beetje jaloers is op Dana’s baas Ben.

De zakenreis valt Dana toch iets zwaarder dan gedacht, ze maakt veel lange dagen. Op de laatste dag wil ze graag nog even winkelen want ze had een leuk jurkje gezien.
Terwijl ze richting de winkel loopt merkt ze dan Ben met haar mee is gelopen in plaats van terug naar het hotel.
Ze voelt zich een beetje ongemakkelijk, want ja winkelen met je baas?
Ondanks dat haar baas erbij is past ze het jurkje en ze is er helemaal verliefd op. Na het omkleden loopt ze naar de kassa om af te rekenen en dan blijkt dat Ben dit al heeft gedaan.
Hij vraagt haar of ze dit ’s avonds bij het afsluitdiner wilt dragen.

Tijdens het diner bekijkt Ben haar uitgebreid. Wat ziet ze er toch mooi uit en al helemaal in die sexy jurk. Na een paar borreltjes praten ze honderduit en is het erg gezellig.

De volgende dag reizen ze door naar de volgende meeting. Dana voelt zich anders tegenover Ben. Hij is ongeveer 15 a 20 jaar ouder dan haar maar toch heeft hij iets wat haar aantrekt.
Hij is zo charmant en intelligent.
Voordat ze er erg in heeft belanden Ben en zij samen in haar hotelkamer. Het gevoel dat ze heeft is onbeschrijfelijk, wat is hij hemels, zoveel anders dan met Micky. Is Micky wel echt wat ze wilt?

Terwijl Dana haar gedachtes probeert te ordenen over haar relatie met Micky, raakt ze steeds meer verslaafd aan Ben.

Wanneer Micky dan ook nog eens een voorstel doet om samen te gaan wonen, hakt Dana de knoop door. Micky is niet wat ze wil. Ze wilt Ben.

Lang gaat de relatie tussen Ben en haar goed. Niemand weet ervan dus niemand die haar erover lastig valt. Maar is een relatie met Ben wel zo slim?
Ze wil namelijk dolgraag aan haar volgende carrièrestap beginnen en zelf projectleider worden. Zal Ben haar wel laten gaan?
En wat als ze verder wil in het bedrijf en mensen komen erachter? Dan denken ze dat ze ben gebruikt heeft, wat in het begin misschien ook wel zo was maar nu toch niet meer? Of wel?

Lukt het Dana om haar dromen te verwezenlijken? Of stort haar hele wereld in door de keuzes die ze heeft gemaakt?

California Dreaming is het eerste boek wat ik van Iris Pinson heb gelezen. Het is een boek wat heerlijk weg leest. Perfect voor het slapen gaan.
Ik vond het boek in eerste instantie erg gewaagt vanwege de erotische stukken en dacht dat hierdoor het verhaal verloren zou gaan.
Echter voegt het veel passie toe aan de karakters van de personen waar je over leest. De spannende momenten met Micky en Ben zorgen voor hartkloppingen waardoor je,
je helemaal in het moment bevind.
Een heerlijke roman met passende erotische momenten!


Recensie: Dr. Norton – Iris Pinson

9200000040188503

 

Auteur: Iris Pinson
Titel: Dr. Norton
Andere boeken auteur: California Dreaming
Uitgever:
Pinson Publisher | 2015
Genres:
Chicklit, Romantiek, Erotiek
Aantal pagina’s:
 299
ISBN:
9789082192940
Uitgave:
Paperback

 

 

Beschrijving
Paul Norton en Victor Bosch zijn boezemvrienden die voor elkaar door het vuur gaan. Als ze tijdens hun studie samen een kamer delen is het elke avond feest. Ze hebben dezelfde voorliefde voor muziek, houden allebei van geintjes en van vrouwen. Deze twee sportieve en goed uitziende charmeurs bouwen al snel de reputatie op vrouwenverslinders te zijn. Het lijkt wel of dat juist de belangstelling bij vrouwen aanwakkert. Totdat Jackie zich aandient. Zij is de vrouw die het liefdesleven van beide mannen op de achtergrond regisseert, zonder de mannen zich hiervan bewust zijn.

Beide jongemannen doorlopen na hun studie een succesvolle carrière, waardoor hun werelden langzaam uiteen drijven. De gekoesterde waardering voor elkaar ontwikkelt zich tot een haatdragende jaloezie.
Als Paul Norton door belangenverstrengeling aan de kant is gezet, overdenkt hij zijn leven en ondergaat hij een zuiveringsproces om met zichzelf in het reine te komen. Hij opent een alternatieve praktijk en als zijn leven weer op de rit is besluit Paul om het hart van Jackie te veroveren. Als een virus sluipt hij haar leven binnen en besmet hij haar. De ziekteverschijnselen worden te laat door haar naasten opgemerkt, waardoor Paul Norton onherstelbare schade aanbrengt om zijn ego te bevredigen.

Recensie
Paul en Victor zijn echte vrienden. Ze delen niet alleen dezelfde studentenkamer, maar regelmatig ook elkaars vrouwelijke veroveringen. Totdat Victor, Jackie aan de haak slaat. Hij is het niet gewend dat een vrouw niet meteen reageert op zijn charmes. Hij besluit dan ook meteen om haar alsnog voor zich te winnen. Na een aantal spannende momenten met Jackie te hebben beleefd, blijkt ze voor hem toch niet de ware.

Terwijl Victor zich richt op zijn carrière, studeert Paul verder aan zijn opleiding. Ze zien elkaar hierdoor maar weinig en groeien snel uit elkaar. Dat Jackie met Paul samen is helpt hier natuurlijk niet bij.

Victor besluit Jackie opnieuw voor zich te winnen. Tijdens een diner waar Paul en Jackie samen eten, zorgt Victor dat hij hier ook is. Hij neemt voor de gelegenheid een mooie dame mee en hoopt hiermee wat jaloezie bij Jackie op te wekken. Dit lijkt te werken, want later die week verschijnt Jackie ineens op Victor’s werk. Na nog enkele malen elkaar gesproken te hebben is Victor erin geslaagd. Jackie is verliefd en verkiest hem boven Paul. Paul kan het niet verkroppen dat hij zijn Jackie is verloren aan Victor. Sinds het einde van hun studietijd samen kan hij hem niet uitstaan. Alles lijkt Victor in de schoot geworpen te krijgen. Hij komt van een goed thuis, altijd geld genoeg en zijn vader staat altijd voor hem klaar. Dat heeft Paul niet. Hij besluit dan ook voor eens en voor altijd Jackie terug te winnen van Victor. En deze manieren zijn heel wat anders dan de versieringstrucjes van Victor. Hoe ver is Paul bereid om te gaan? En lukt het hem om hiermee Jackie terug te veroveren?

Ik heb enorm genoten van dit romantisch, erotisch verhaal. Meestal lees ik de verhalen vanuit een vrouwelijk perspectief. Het was erg leuk om het eens vanuit een mannelijk hoofdpersoon te lezen. Iris laat dan ook heel duidelijk de andere denkwijze van deze mannelijke karakters zien. Hierdoor rol je meteen in het verhaal en kom je geen dingen tegen waarvan je denkt dat het niet bij de personage past. In het begin krijg je al een sneak-peek van het einde. Ik was dit door het mee slepende verhaal helemaal vergeten. Toen ik dus bij het einde van het verhaal kwam had ik echt zo iets van; Ow nee! Het zal toch niet! En ja hoor, het bleek helaas wel zo. Ik was er helemaal stil van!

Kortom een heerlijk pakkend verhaal met goede onverwachte wendingen. Heerlijk!


Recensie: Heb je even voor mij? – Win Hendrikse

heb je even voor mij

Beschrijving
Heb je even voor mij? Wat doet de eenzame weduwe Francine Bauer met een verkeerd geadresseerde brief? Terugsturen naar Kees de Rooy, een ouderwetse man aan wie het digitale tijdperk grotendeels is voorbijgegaan? Nee, veel te spannend, je moet de brief beantwoorden en een hoop leugens verzinnen, dan kunnen we lachen, e-mailt haar onstuimige jeugdvriendin Trudy. Francine Bauer besluit een antwoord te schrijven en kruipt in de huid van Frans Bauer, de volkszanger en presentator met de gouden strot en de innemende lach. Om zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven en zich te verdiepen in het onderwerp brengt Francine een traumatisch bezoek aan

Frans Bauers woonplaats Fijnaart, gevolgd door een undercover actie op het Zeeuwse Walcheren. Slaagt Francine er in de leugen in stand te houden? Brengt Frans Bauer onbewust twee verloren zielen bij elkaar?

Recensie
Zodra Francine de brief van Kees de Rooy, gericht aan Frans Bauer ontvangt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze e-mailt haar vriendin Trudy met de vraag of ze op de brief zou reageren of niet. Trudy raad Francine aan om net te doen alsof ze Frans is en om erachter te komen of Kees misschien wel relatiemateriaal is. Dus Francine schrijft Kees een brief terug. Al gauw merkt ze dat het doen alsof ze Frans Bauer is toch niet zo gemakkelijke opgave is. Om zelf meer over Frans te weten te komen, gaat ze op onderzoek uit. Ze Googelt, ze zoekt op Wikipedia. Maar toch wil ze nog meer over Frans te weten komen. Voordat ze er erg in heeft rijd ze naar de woning van Frans om hem te begluren en gaat ze zelfs naar een concert, wat niet helemaal volgens plan verloopt… Ondertussen is Trudy haar steeds meer aan het pushen om Kees uit te vragen. En dat terwijl hij nog steeds denkt dat zij Frans Bauer is. Langzamerhand weet ze de brieven zogezegd over te dragen aan Frans nichtje, Francine. Waardoor ze in de gelegenheid komt om eindelijk iets meer over haar zelf te vertellen en Kees meer persoonlijke dingen te vragen. Kees vind het in eerste instantie erg jammer dat hij niet meer met Frans zelf schrijft maar vind Francine erg spontaan en warm overkomen en blijft dan ook graag zijn brieven schrijven. Na een spontane bui van Francine nodigt ze Kees uit op de koffie. Kees is erg twijfelachtig maar stemt uiteindelijk toch toe. Hoe zal dat aflopen? Ondanks dat ik mijzelf niet aangetrokken voel tot Nederlandstalige muziek is dit een heel erg leuk boek om te lezen. De gesprekken tussen de twee vriendinnen Francine en Trudy hebben mij meerdere malen aan het lachen gekregen. Ook zie je de veranderingen die Francine zelf doormaakt door de acties die ze onderneemt, en deze zijn niet allemaal zonder slag of stoot. Kortom een geweldig luchtig boek wat een lach op je gezicht tovert!


Recensie: Verliefd en Verloren – Deel 1 – Lizzie van den Ham
Verliefd-en-verloren-recensie-exemplaar-original

Auteur: Lizzie van den Ham
Serie:Verliefd en Verloren 1, De winter dat ik je zag 2, De lente dat ik je won 3.
Andere boeken auteur: Wanhopig Verliefd, Romantische Kerst, Verboden Kus.
Uitgever: DVP | 2016
Genres: Chicklit, Romantiek
Aantal pagina’s: 250
ISBN: 9462661790
Uitgave: Paperback

 

Beschrijving
Wat zou je doen als de knappe jongen die je op een concertavond tegen het lijf bent gelopen en die je graag beter wilt leren kennen, plotseling in je mentorklas blijkt te zitten..? Het overkomt Gemma Visser tijdens haar eerste jaar als docente Engels op het Thorbecke College. En hoe langer zij en Julian elkaar meemaken op school, hoe moeilijker het wordt om te ontkennen dat er iets broeit tussen hen twee.

Maar meent Julian het wel zo serieus? En vindt Gemma hem leuk genoeg om haar baan ervoor op het spel te zetten?

Recensie
Gemma is samen met haar zus Riana naar een concert. Eigenlijk wilde ze niet echt mee. Sinds het uit is met haar ex voelt ze zich het derde wiel aan de wagen bij haar zus en haar vriendin, maar haar zus stond erop dat ze er lekker tussen uit ging. Want wie weet ontmoet ze wel een leuke jongen.
Gemma geniet van de muziek die er tijdens het concert wordt gespeeld, maar wordt onzeker bij de gedachte aan het opnieuw daten met jongens.

Al zit er wel een erg leuke jongen in die band die nu op het podium staat! Als de jongen haar niet veel later aanspreekt weet ze niet goed wat ze moet zeggen. Zou hij haar ook leuk vinden?

Wanneer ze op haar eerste dag op school merkt dat die leuke jongen bij haar op school lessen volgt en dan ook nog in haar mentorklas zit, is ze radeloos. Wat moet ze nu? En wat zal hij nu van haar denken?

Van DVP heb ik dit boek mogen lezen en wat heb ik genoten. Het zou zo waargebeurd kunnen zijn. Ik kan mij niet voorstellen dat ik iemand ontmoet die ik super leuk vind en dat het erna mijn baas is of een collega of zoals bij Gemma, haar leerling! Dat zou zo ongelofelijk rot zijn! Het verhaal is erg goed geschreven. Je wordt meegenomen met Gemma’s twijfelachtige gevoelens en de angst om iemand beter te leren kennen. Ondertussen merk je heel goed de spanning die er hangt wanneer ze op school les moet geven. Ik heb het verhaal met veel plezier gelezen en ben erg benieuwd naar het vervolg!


Recensie: Landing – Gerrits Sangers

Landing
Auteur: Gerrit Sanger
Titel: Landing
Andere boeken auteur: De Morgendans, Michelle Welt, Het verlaten station
Uitgever: Aspekt | 2016
Genres: Novelle
Aantal pagina’s: 97
ISBN: 9789461539731
Uitgave: Paperback

 


Beschrijving

‘Kom maar, je hoeft niet bang te zijn, niet meer. Ik zal jou door deze hel leiden die ze leven noemen want ik ben het leven. Ik ben jouw tovenares en ik zal je in mijn magie doen verdrinken, je doen vergeten wie je bent, wie je was. Ik zal je het verleden doen vergeten, je vader en je moeder, je zogenaamde vrienden en vriendinnen die uiteindelijk alleen maar om je lachten omdat je niet zo was als zij waren. Je moet opnieuw beginnen en ik zal je leiden.‘

Recensie
Renke is een eenzame jongen. Hij wil niets liever dan zijn leven met iemand delen. Maar hij weet niet precies hoe. Dan ontmoet hij Virginie, een tovenares, die belooft Renke te helpen. Renke wil niets liever dan Virginie geloven, maar blijft sceptisch. Kan het waarheid worden wat ze zegt?

Het boek begint een beetje verwarrend doordat ik voor mijn gevoel middenin het verhaal viel. Gelukkig werd dit na enkele pagina’s meteen een stuk duidelijker en daardoor direct een stuk leuker om te lezen. Het verhaal over een eenzame jongen die een tovenares ontmoet om hem op weg te helpen met zijn leven klinkt heerlijk in de oren. Het zou naar mijn mening het boek meer recht hebben gedaan als het uit meer pagina’s zou bestaan. Er gebeurd erg veel in een korte tijd, waardoor ik het idee heb dat er details verloren gaan, die het verhaal meer kunnen versterken. Ik wil Gerrit Sangers bedanken voor het verstrekken van dit recensie-exemplaar.


Gonna Catch Pikachu – Lily Frank

gonna-catch-pikachuAuteur: Lily Frank
Titel:
Gonna Catch Pikachu
Andere boeken auteur:
Liefde zonder kleerscheuren
Uitgeverij: Polder Publishes
Genre:
Chicklit, Roman
Auteur: Lily Frank
Titel:
Gonna Catch Pikachu
Andere boeken auteur:
Liefde zonder kleerscheuren
Uitgeverij: Polder Publishes
Aantal pagina’s:
67
ISBN:
 978153652904
Uitgave:
ebook

Beschrijving
Jen wil het liefst diep wegkruipen onder een steen als een onbekende man in een Pikachu-pak haar vreselijk voor paal zet bij de man waar ze verliefd op is. Kort daarna haalt haar beste vriendin haar over om samen Pokémon Go te gaan spelen.
Jen is niet meteen laaiend enthousiast, maar krijgt al snel de smaak te pakken. Bij een Pokéstop ontmoet ze Victor. Ze voelt een leuke klik met hem, maar helaas blijft het Pikachu-incident haar achtervolgen…

Recensie
Het is een kort verhaal, maar dat doet niets af aan de heerlijkheid ervan! Al vanaf het begin voel je met Jen mee en ben je maar al te blij dat jezelf niet zo giga voor paal gezet bent geworden. Wat het meteen extra sneu maakt voor Jen.

Tijdens het spelen van het spel beland ze van de regen in de drup, maar of dat zo slecht is?

Van Lily Frank heb ik dit ebook mogen krijgen voor mijn recensie. Dankjewel!
Omdat het verhaal zo kort is, is mijn samenvatting dat ook. Aangezien ik niets wil verklappen van dit leuke, originele verhaal. Het spel is erg leuk verwerkt in het verhaal, zelfs al zou je het spel niet leuk vinden, is het verhaal dat absoluut wel!

Het verhaal leest leuk weg en voor je er erg in hebt heb je het uit. Van mij had het verhaal nog langer mogen zijn, gewoon omdat het zo heerlijk is. Ik ga dan ook zeker de andere verhalen van Lily lezen.

Het is een heerlijk, grappig verhaal met een erotisch tintje. Lezen dus!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s