Recensie: Een Ondertoon van Liefde

een ondertoon van liefde

Auteur: Kate Paris
Titel: Een Ondertoon van de Liefde
Andere boeken: Het verleidingseffect
Uitgever: Tinteling Romance | 2017
Pagina’s: 300
Genre: Roman
ISBN: 9789492507051

 

 

Beschrijving
Ik ben op twee plaatsen tegelijk als ik me omdraai en struikel op hetzelfde moment het restaurant en mijn hotelkamer in. In die laatste gooi ik mijn koffer op het bed en kwak erin alles wat ik bij me heb. Iemand roept me, bonst op de deur. Ik schuif snel het veiligheidskettinkje ervoor en ga bovenop mijn koffer zitten in een poging hem dicht te krijgen.

Ik kijk in de ogen van Alexander, maar zie die van Olivier.
Ik stap langs hem heen en ren zo hard als ik kan het hotel in Aspen uit. In Hotel Ford houd ik nog steeds krampachtig de klink van de deur vast.

De dag waarop Ivy Jansen haar grootste ambitie waar zou maken, werd de dag waarop ze alles verloor. Haar toekomstdroom. Haar grote liefde. Haar zelfvertrouwen. Gebroken vlucht ze vanuit Amerika terug naar Nederland, waar ze veiligheid zoekt in de nachtclub van jeugdvriend Bernd. Haar collega’s ontdekken al snel dat ze een bijzondere gave heeft als het aankomt op het herkennen van wijn en verleiden haar tot het spel “The kiss of the bottle”.

Ongewild trekt ze hierbij de aandacht van Alexander Ford, manager van het exclusieve Hotel Ford. Hij biedt Ivy een baan aan als sommelier in zijn restaurant. Al snel gaat ze niet alleen helemaal op in haar werk, maar ook in de relatie met Alexander, die haar precies geeft wat ze nodig heeft. Tot een echo uit Ivy’s verleden doordringt in haar nieuwe leven en de geschiedenis zich dreigt te herhalen.

Recensie
Ivy is tijdelijk ingetrokken bij een vriend van vroeger,  Bernd en zijn vriendin Rosie. Zij zijn eigenaar van een nachtclub waar Ivy in dienst is. Ivy is een aardige, leuke en soms wat verlegen jonge vrouw met een unieke gave voor het herkennen van wijn.

Het herkennen van allerlei wijnen zit in de familie. Zo herkende Ivy al op jonge leeftijd allerlei soorten wijnen door er alleen maar aan te ruiken, proeven was niet eens nodig.

Regelmatig voert Ivy een show op. Geblinddoekt en wel staat ze op het podium terwijl ze verschillende wijnglazen in haar hand gestopt krijgt. Het publiek klapt honderduit als ze de ene wijn na de andere herkent en Ivy is dan ook helemaal in haar element. Ze houd van wijn en het plezier dat ze mensen ziet hebben van het nuttigen van de perfecte wijn bij de perfecte avond of maaltijd.

Wanneer ze op een avond met haar show bezig is krijgt ze van een mysterieuze man een glas wijn in haar handen gedrukt met de vraag of ze ook deze wijn weet te herkennen. Een beetje van haar stuk gebracht door de intense stem van de man houd ze het even spannend voordat ze de wijn bekend maakt. Zodra ze de blinddoek afdoet is de man verdwenen en heeft ze alleen zijn visitekaartje in zijn hand.

Als blijkt dat de mysterieuze man de knappe Alexander Ford is die zelf ook nog het een en ander van wijnen weet, begint Ivy’s buik te kriebelen. Hij is nl wel erg leuk. Vanaf het eerste moment dat Ivy een stap in zijn hotel zet hebben ze een enorme klik en en algauw hebben ze innige sensuele ontmoetingen in de wijnkelder. Toch twijfelt Ivy aan de duur van haar innige relatie en voordat ze de kans krijgt haar twijfels met Alexander te bespreken dondert haar hele wereld in. In een klap komt haar verleden, met bedrog en verraad als een mokerslag terug in het heden. Ivy wil niets liever dan vluchten naar de veilige bij Bernd en Rosie waar ze de vorige keer ook terecht kon. Toch wil ze niet zomaar opgeven. Zal ze het Alexander durven te vertellen? Of is haar kans verkeken en is ze te laat?

Op de eerste plaats dankjewel dat ik dit boek mocht recenseren. En wat een heerlijk smeuiig boek! Dit is het debuut boek van Kate Paris wat er direct voor zorgt dat ik de volgende ook wil lezen!  Kate Paris heeft zich goed verdiept in het zijn van een echte wijnkenner en dat versterkt haar personage van Ivy nog eens extra.

Alles is zo heerlijk, zo echt, en met passie geschreven dat de gevoelens van de bladzijdes af spatten.
De passie van Ivy voor de verschillende wijnen en de manier waarop ze deze ruikt en proeft is zo geschreven dat je vanzelf de geuren om je heen lijkt te ruiken. Voordat ik het wist had ik zin in een heerlijk glas wijn op aanraden van Ivy en dat terwijl ik geen wijndrinker ben.

Maar niet alleen dat weet Kate realistisch neer te zetten. De beschrijvingen van Olivier, die met zijn natte haren en een handdoek om zijn heupen uit de douche druppelt en de zwoele blik van Alexander in zijn perfecte maatpakken en prachtig gespierd lijf….

Ehm, sorry, ik dwaal af. Ook deze heren komen met gemak voor je ogen tot leven 😉 wat het lezen alleen nog maar leuker maakt. Ikzelf zou het verhaal niet snel in de bus of trein lezen omdat Ik durf namelijk te wedden dat menigeen met rode wangetjes en oortjes de bladzijdes zal omslaan. Dus thuis op de bank of op het strand met een heerlijk verkoelend briesje is zeker aan te raden!

Een heerlijk, mooi, smeuiig boek dat zich net zo zacht leest als goede wijn. Ik kan dan ook niet wachten op het volgende deel over Olivier dat in de zomer van 2018 uitkomt.

 

Pseudoniem

Nou komt het wel vaker voor dat een auteur schrijft onder een andere naam en iedere auteur heeft zo zijn eigen redenen hiervoor. Ook de naam Kate Paris is een pseudoniem dat gebruikt wordt door Rian Sevenhuijsen. Dus stelde ik haar de vraag waarom dat ze eigenlijk schrijft onder een andere naam.

Rian: Toen ik mijn eerste verhaal naar Tinteling Romance stuurde heb ik eigenlijk direct de pseudoniem Kate Paris gebruikt. Kate, omdat dit de tweede naam was die mijn ouders erg leuk vonden en ikzelf natuurlijk ook. Paris, omdat Parijs voor mij de ultieme stad van de liefde is. Mijn verhalen en ook mijn debuut zijn natuurlijk licht erotisch getint en dat leek mij een goede reden om onder een pseudoniem te gaan schrijven. 

Bovendien werk ik nu ook aan een verhaal in het fantasy genre, wat ik graag onder mijn eigen naam uit wil laten geven. Dan voorkom je verwarring denk ik.

Dus zodra ik een feelgood verhaal schrijf kruip ik gewoon in de huid van Kate Paris en dat bevalt goed!

Ik begrijp helemaal waarom Rian heeft gekozen om haar verhaal uit te brengen onder Kate Paris. Ook vind ik de naam leuk en origineel bedacht. En zeg nu zelf wie denkt er niet aan Parijs als je zegt: ik ga naar de stad van de liefde?!

Laten we hopen dat we nog veel boeken mogen lezen, of ze nu van Kate of van Rian gaan zijn 🙂

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Daniëlle

 

 

Advertentie

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s