Boeksloeries @ The Beach

13918710_10210200390107375_1925219165_o

Tijdens onze gezellige boekbabes (sloeries in wording) picknick in Utrecht hebben we besloten om een volgend uitje gezellig naar het strand te doen.

Zondag 7 augustus was het dan zover. Vroeg op staan en richting het station in Sittard. Daar aangekomen heb ik even gewacht op een paar dames die ook gezellig vanaf Sittard zouden vertrekken.

De avond van te voren had ik alles al klaar gelegd en grotendeels ingepakt zodat ik ’s morgens wat extra tijd had 🙂

Om 9.13 vertrok de trein uit het zonnige Sittard richting Utrecht. Daar hadden we met de meeste boeksloeries afgesproken om erna gezamenlijk richting Den Haag Centraal te gaan.

Deze keer waren we zo slim om niet in de stilte coupé te gaan zitten, haha. Gelukkig hoefden we niet over te stappen en zijn Annabel en Rika onderweg in dezelfde trein gestapt. We hebben gezellig kunnen bijkletsen en natuurlijk lekker kunnen lezen.

Aangekomen in Utrecht vonden we de andere meiden al snel. Zo snel dat we 3 minuten later al in de trein naar Den Haag Centraal stapten. Prima aansluiting dus! Aangekomen in Den Haag moesten we even puzzelen hoe iedereen met de tram kon reizen. Sommige hadden geen ov kaart en het was niet helemaal duidelijk hoeveel tegoed hierop moest staan. Gelukkig was er een soort info corner waar we het allemaal konden navragen en eventueel kaartjes kopen om met de tram te reizen.

13987324_10210200393667464_556069084_o

Het was maar een kort stukje, dus we waren al snel in Scheveningen. Helaas was het zonnige weer nog niet helemaal mee gereisd en was het er behoorlijk fris en winderig.

Maar zoals wij allemaal echte bikkels zijn, hebben we ons toch op het strand gewaagd. De meeste van ons hebben zelfs pootje gebaad in de zee! En dat was koud!!! Ja, lach maar, het was enorm koud, vooral met die wind erbij terwijl we helemaal zomers gekleed waren.

Dus zijn we gauw uit de zee gegaan, hebben lekker gesmikkeld van de slagroomsoesjes die Tineke had meegenomen en zijn toen op zoek gegaan naar een gezellig terras om daar wat warmer te worden en natuurlijk lekker te eten.

Inmiddels werd het steeds drukker op de pier en IMG_2598natuurlijk ook op de terrassen dus hebben we toch nog een flink stukje op en neer gehobbeld om een plekje te vinden waar we met zijn alle uit de wind konden zitten.

Halverwege het eten begon het zonnetje toch nog door te komen waardoor het gelukkig niet meer zo fris was. We hebben heerlijk gegeten en zaten allemaal al goed vol.

Daarna besloten we om in Den Haag op zoek te gaan naar, je raad het misschien al, juist een boekenwinkel! Want een uitje met de boeksloeries zonder te kijken naar nieuwe boekjes, het op snuiven van de  heerlijke boekenlucht, is natuurlijk geen echt boeksloeries waardig uitje. Dus gingen we, hop, met de tram naar de stad, richting de boekenwinkel.

De boekenwinkel in Den Haag was erg groot. Wel vond ik de hoeveelheid young adult boeken tegenvallen. Maar ondanks dat keken we onze ogen uit, was er een leuke tweedehands afdeling waar een aantal meiden wat boeken heeft weten te scoren en zijn we erna al gezellig kletsend richting het station gelopen.

Eenmaal daar namen we afscheid van een paar meiden die een directe aansluiting hadden naar huis en hebben we besloten dat er dit jaar gewoon nog een boeksloeries uitje moet komen. Waar en wanneer dat weten we nog niet maar een uitje willen we nog zeker plannen.

De rest van de groep moest weer richting Utrecht om daar over te stappen. Iedereen was doodmoe maar voldaan. We hadden er weer een gezellig uitje opzitten!

Liefs Daniëlle13977857_10210200367826818_1193641951_o                                                                   Foto: Kwante in Wonderland

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s