Recensie: Schaduwkus – Deel 3 – Academicus Vampyrus – Richelle Mead

boek3

Auteur: Richelle Mead
Serie:
Academicus Vampyrus 1, Ijskoud 2, Schaduwkus 3, Bloedgelofte 4, Geesteband 5 & Offergave 6.
Andere boeken auteur:
De Alchemisten
Uitgever:
Full Moon | 2010
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
426
ISBN:
9789048805822
Uitgave: Paperback

 

Beschrijving
Rose weet dat een relatie met een andere hoeder onmogelijk is, want Lissa komt altijd op de eerste plaats. Maar haar liefde voor de aantrekkelijke Dimitri Belikov, die tevens haar leraar is, is steeds moeilijker te onderdrukken…

Rose wordt bekropen door vreemde, grimmige stemmingen en spookachtige figuren wijzen op onheil dicht bij de ijzeren hekken van de academie. De onsterfelijke Strigoi willen wraak op Rose voor de doden die zij op haar geweten heeft. In een bloedstollende strijd moet Rose kiezen tussen leven, liefde en de twee personen die voor haar het belangrijkste zijn. Maar betekent haar keuze dat slechts een van hen zal overleven?

Recensie
Na de heftige gebeurtenissen tijdens de ski-trip zijn Rose en Lissa weer terug op de academie. Lissa heeft gelukkig een stuk minder last van sombere gedachtes, maar Rose is nog altijd erg ondaan door de gebeurtenissen tijdens de ski-trip.

Ondanks dat het weglopen van Lissa en Rose alweer een tijdje geleden is blijft het lastig om tussen de leerlingen te zijn. De roddels blijven en er komen steeds nieuwe bij, tot grote ergernis van Rose. Hoewel ze zich steeds beter kan beheersen is de verleiding om iemand gewoon een knal te verkopen erg groot.

Ook probeert Rose nog altijd meer te weten te komen over het schaduwgekust zijn. Tijdens de kerkdienst heeft de priester het woord al eens laten vallen en dat heeft haar interesse gewekt. Ze is dan ook constant op zoek naar verhalen van Sint-Vladimir in de hoop er meer informatie over te vinden.

Wanneer Rose merkt dat de Strigoi wraak willen, heeft ze maar weinig tijd om iets te doen, als ze al iets kan doen. Hoewel ze officieel nog geen hoeder is, laat ze zich daardoor niet tegenhouden. Ze moet iets tegen die Strigoi doen!

Ook dit boek gaat verder waar deel 3 gebleven is. Ik vind het erg fijn om het verhaal als het ware gewoon door te kunnen lezen. Er gebeuren steeds nieuwe dingen maar het fijne is dat het een geheel vormt. Het past goed in het verhaal van Lissa en Rose en al hun hindernissen. Je ziet dat zowel Rose als Lissa steeds meer groeien op een gepast tempo. Tijdens het lezen van de boeken krijg je een steeds betere band met de vrienden van Rose en Lissa. Dat zorgt er voor dat de heftige situaties nog heftiger en emotioneler worden omdat je weet wat de personen betekenen voor Rose en Lissa maar ook omdat je er zelf een band mee hebt gekregen. Door het meeslepende verhaal heb ik dit boek uitgelezen met tranen in mijn ogen.

Het bij de hand houden van zakdoekjes is dus aan te bevelen!

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

11 reacties op Recensie: Schaduwkus – Deel 3 – Academicus Vampyrus – Richelle Mead

 1. melissasbookworld zegt:

  Dit boek he, jezus.. dat heeft me echt kapot gemaakt haha.
  Zo mooi met momenten maar mijn god dat einde.. ik ging echt dooooooood

  Liked by 1 persoon

 2. Pingback: Recensie: Academicus Vampyrus – Deel 1 – Academicus Vampyrus – Richelle Mead | Daniëlle's Boekenhoek

 3. Pingback: Recensie: Bloedbelofte – Deel 4 – Academicus Vampyrus – Richelle Mead | Daniëlle's Boekenhoek

 4. RabbitBookz zegt:

  Il vind de serie niet helemaaaaal fantastisch, maar ik ga hem zeker uitlezen, want ik wil gewoon weten hoe het verdergaat! Ga binnenkort beginnen in deel 4. Dit deel was inderdaad spannend, en het einde deed zeer. Heel. Erg. Zeer.

  Liked by 1 persoon

 5. Pingback: Recensie: Geesteband – Deel 5 – Academicus Vampyrus – Richelle Mead | Daniëlle's Boekenhoek

 6. Pingback: Recensie: Offergave – Deel 6 – Academicus Vampyrus – Richelle Mead | Daniëlle's Boekenhoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s