Recensie: Versplinter Me – Deel 2,5 – Touching Juliette Trilogie – Tahereh Mafi

versplinter me

Beschrijving

JIJ KOMT ALTIJD EERST, EN ALLE ANDEREN PAS DAARNA.

DAT ZAL NOOIT VERANDEREN.

Adam heeft veel om over na te denken. Juliette lijkt steeds onbereikbaarder, hij maakt zich ernstig zorgen om de veiligheid van zijn broertje James en et leven in Omega Point begint hem te beklemmen. Maar Adam heeft geen tijd om hier lang bij stil te staan: er is een aanval gepland op Het Herstel- en zij deinzen er niet voor terug om iedereen om wie hij geeft uit te schakelen.

Adam zal moeten kiezen; als hij James wil beschermen, dan moet hij Juliette laten gaan. Of wil hij koste wat kost Juliette terug aan zijn zij?

Versplinter me is deel 2,5 in de Touching Juliette trilogie. Et loopt gelijk met het laatste stuk van Breek me en voor Vertrouw me. Het verhaal wordt volledig verteld vanuit het perspectief van Adam.

Recensie
Adam is stapelverliefd op Juliette en hij geeft ontzettend veel om haar. Maar op dit moment lijkt het bij haar zijn steeds zwaarder te worden. Alles wat hij doet lijkt haar te doen besluiten om afstand van hem te houden. Ook zijn band met James lijdt eronder. Hij merkt namelijk te goed dat Adam verdrietig is en verwijt Juliette ervoor. James was altijd de reden voor Adam om niet op te geven. Om door te gaan.

Maar wanneer Juliette ineens verdwijnt, wordt hij gedwongen een keuze te maken. Gaat hij terug om James te halen of kiest hij ervoor om Juliette te gaan halen?

Bij het lezen van dit deel vond ik dat het eerste gedeelte zo goed als het zelfde was als de gedeeltes uit Breek Me. In dat deel wordt namelijk ook verteld hoe Adam zich voelt en reageert en daar is het eerste gedeelte van Versplinter Me gewoon een herhaling. Alleen wordt het vanuit de Ik-vorm van Adam vertelt met af en toe een kleine gedachte die niet gemeld stond in het Breek Me deel.

Het laatste deel was dan wel leuk om te lezen en voegde ook wat extra’s toe aan het verhaal. Aangezien je in het deel Breek Me niet merkt waar Adam heen is wanneer Juliette en hij zich begeven in de veldslag. Jammer genoeg vond ik dat het enigste gedeelte wat, na mijn idee iets toevoegde aan het verhaal. Hierdoor vind ik dit deel over het algemeen erg leeg en niet nodig. Het had of in het eind van het boek Breek Me opgenomen kunnen worden of in het begin van Vertrouw Me of er had meer info over Adam in het boek moeten staan.

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s