YA Event met Veronica Roth & Buddy TegenBosch

IMG_1605.JPG

HET YA-Event!

Vorige week zaterdag was het dan eindelijk zover! Samen met een heleboel andere boekenliefhebbers en grote fans heb ik Veronica Roth en Buddy Tegenbosch mogen  ontmoeten.

En dat was AWESOME!

Al heel vroeg was ik onderweg naar het event dat in de Euroscoop in Tilburg gehouden werd. Om 10.00 uur kregen we de 2de film van Divergent, namelijk Insurgent die pas uit was, te zien.

Zelf wilde ik dolgraag eerst de boeken lezen voordat ik de films zag. Dus deze week had ik deel 3, Samensmelting/ Allegiant van de serie uitgelezen. Ik was helemaal ondersteboven van het einde van deel 3, ik zal niets verklappen, maar een pakje of 2, 3 zakdoekjes heb je echt wel nodig!

Maar goed, nadat ik bekomen was van het einde van de boekenserie ging ik dus de eerste film kijken. En hoewel er altijd dingen anders gaan dan in de boeken bleef voor mijn gevoel de hoofdlijn hetzelfde en dat was het belangrijkste. Ik vond het dan ook erg leuk om het boek tot leven te zien komen op het scherm.

Na het zien van de eerste film was ik natuurlijk extra benieuwd na de 2de film, Insurgent. Deze mocht ik dus met een hoop andere fans, gisterochtend om 10,00 uur gaan zien.

Ik had er al enorm veel over gehoord. Veel mensen waren enorm teleurgesteld omdat de film zo erg zou afwijken van het boek en weer andere vonden het wel meevallen maar wel een mindere film dan de eerste film. Dus zodra het donker werd in de zaal probeerde ik er geen al te hoge verwachtingen van te hebben en gewoon te kijken naar de film.

Voor de mensen die film nog moeten zien, zal ik niets verklappen. Zelf vond ik de film wel leuk. Niet geweldig, maar ook niet slecht. Ik moest erg wennen aan het idee hoe ze de achtergehouden kennis hebben vormgegeven. Dit was namelijk heel anders dan in het boek. Ook dit keer bleef de lijn en de boodschap hetzelfde maar de manier waarop ze dit naar de filmkijker brachten was anders. Eenmaal aan het idee gewent, bleef het leuk om te zien.

En natuurlijk ben je na het zien van deze film erg benieuwd naar de volgende. De 3de film wordt als het goed is in 2 delen uitgebracht. Ik ben zeer benieuwd hoe deze gaan worden!


 

IMG_1608.JPG

Buddy Tegenbosch

Na de film mochten we allemaal kennismaken met Buddy Tegenbosch. Buddy is een schrijver van Nederlandse bodem. Hij komt namelijk uit Eindhoven en zijn eerste boek Oog om Oog is alweer een tijdje uit.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Buddy nog niet echt kon. Ik heb wel een enkele maal zijn boek in een facebookgroep voorbij zien komen maar verder was ik niet bekend met zijn werk.

Dat maakte het natuurlijk extra leuk om met hem kennis te mogen maken en hem zelf te horen praten over zijn boek. In dit boek komt het pesten veel aan bod. Zelf ben ik erg benieuwd naar dit boek. Ik wil namelijk graag lezen hoe het afloopt. Buddy neemt een aparte wending met zijn verhaal wat mij erg nieuwsgierig heeft gemaakt. Buddy zelf is heel aardig. Hij gaf dan ook met veel plezier antwoordt op de vragen van de boekenliefhebbers.

Wil je meer te weten komen over Oog om Oog van Buddy Tegenbosch? Lees dan hier de achterflap van zijn boek, of koop hem direct!


 

IMG_1617

Veronica Roth

Na het gezellige vragen praatje met Buddy Tegenbosch, was het tijd voor Veronica Roth om plaats te nemen op het podium. Veronica is super aardig en houd wel van een grapje. Vele van ons waren erg benieuwd of ze de Divergent films die op dit moment uit waren zelf ook had gezien. Maar vooral wat ze er van vond. Ze gaf aan dat ze het leuk vond om haar boek tot leven te zien komen en dat ze de cast voor de films erg goed vond. Wel had ze zelf ook moeite met bepaalde dingen die in de films veranderd waren tegenover haar boeken. Ze grapte dan ook: Waarom is dat wat ik heb geschreven niet goed genoeg?! Hoewel ze het soms lastig vond, begreep ze de veranderingen wel toen ze de films zag. Het komt allemaal goed samen en dat stelde haar gerust. Een opmerking die ze ook plaatste was: Ik heb mijn boek uitgegeven en iedere lezer maakt er zijn eigen wereld van met eigen personages en gevoelens. De filmmakers doen dit ook, dus het kan heel goed dat het boek afwijkt van de film, omdat het niet geschreven is als filmscript maar juist als boek waarbij de beelden door jezelf mogen worden gemaakt. De beelden in de film zijn die van de filmmaker en die zijn meestal anders maar niet per definitie fout.

Ook had ze voor de boekenliefhebbers die zelf graag zelf verhalen schrijven een goede tip. Klamp je niet vast aan een schrijfplek. Zo van, ik kan alleen schrijven in de middag achter mijn bureau. Want dan beperk je jezelf. Vaak heb je fantastische ideeën terwijl je allerlei dingen aan doen bent. Schrijf ze gewoon meteen op, en heb je tijd, werk het dan gewoon lekker uit. Anders duurt het veel langer dan je eigenlijk wilt voor je een verhaal geschreven hebt.

Zelf schrijf ik niet, maar het leek mij een leuke en handige tip voor lezers die dat wel doen of graag willen maar zich er niet toe kunnen zetten.

Het meest spraakmakende aan haar boeken is wel het einde van boek 3. Ik zal er niets over verklappen. Maar met mij waren een boel andere fans toch erg benieuwd hoe ze tot dat einde gekomen was. Veronica zei: Ik heb het geprobeerd uit te stellen, door andere eindes te schrijven, maar het sloot allemaal niet aan bij de richting dat ik uit wilde, hoe emotioneel ook, zelfs ik moest er aan geloven toen ik dit pakkende en vooral lastig einde schreef.

Veronica is een vrolijke spontane meid, die momenteel alweer hard aan het schrijven is aan haar nieuwste boek. Jammer genoeg geen Divergent verhaal maar we zijn toch heel erg benieuwd!


 

IMG_1635

Ook vond er nog een soort overleg discussiepanel plaats. Samen met Buddy Tegensbosch, Veronica Roth, Marian Postema (vertaler o.a Divergent, Hungergames) en Emmy van Boekenblog Zon en Maan.

Er werden allerlei stellingen gesteld en daarover werd dan de mening van de panelleden gevraagd. Bijvoorbeeld: YA is alleen voor de jonge lezers. Iedereen was het er unaniem mee oneens. YA is voor iedereen die het leuk vind om YA te lezen, jong of oud!

Ook kwam de stelling of lezen meer voor meisjes dan voor jongens was aanbod. Persoonlijk gaven de meeste wel aan meer meiden te kennen die lazen dan jongens. Maar Emmy maakte een goede opmerking. Zij denkt namelijk dat vooral veel meiden mee doen met het Fangirlen, zoals naar events gaan en bloggen en in allerlei groepen erover kletsen en dat jongens wel lezen maar dat gedeelte erbij gewoon niet echt doen. Daar ben ik het zelf eigenlijk wel mee eens. Jongens houden net zo zeer van lezen, alleen meiden kletsen er graag nog over, hihi.

IMG_1637.JPG

Toen het panel klaar was met het behandelen van de stellingen was het natuurlijk tijd voor mij en alle anderen om een handtekening en misschien zelfs een foto te scoren!

De zaal was in 2 groepen verdeeld. Iedereen had in zijn goodiebag (die overigens AWESOME was!!) een blaadje zitten met groep 1 of 2. Helaas zat ik in groepje 2 dus moest nog even de zaal verlaten en zou samen met de rest van groep 2 later terug mogen voor een handtekening.

Hoe jammer ik het ook vond, ik kon natuurlijk wel rustig gaan neuzen tussen de superleuke boeken en boekspulletjes die buiten de zaal waren opgezet!

Er stonden zoveel leuke boeken en spulletjes dat ik lang heb getwijfeld wat ik nu graag wilde meenemen. Alles was zo leuk!

Hieronder zie je een foto van mijn nieuwe aanwinsten! Een supergave Divergent-Mok, een stoffenmapje voor om een boek of andere spulletjes in te doen, 2 super grappige buttons met; ssshhh i’m reading en reading is my super power 🙂 en deel 2 van de Veronica Rossi serie.

Ook zie je dat ik een mooie Divergent ketting heb gescoord! Joelle van Pixiedusts was ook bij dit event en van haar heb ik deze supermooie ketting gekocht!

IMG_1676

Na al deze leuke spulletjes te hebben gekocht en netjes te hebben opgeborgen was het dan bijna zover. Nog ff snel een korte plaspauze en daarna konden we zo goed als in de rij gaan staan om een van de divergent boeken te laten signeren!!

Ik zelf heb gekozen voor het 2de deel opstand, omdat ik de cover gewoon erg mooi vind en ik hem van mijn vriend cadeau had gekregen.

Ook heb ik bij Buddy een boekenlegger van zijn boek laten signeren.

IMG_1652

IMG_1657

Ik ben hartstikke blij met mijn handtekeningen!! Ik vond het een super gave geweldige dag. De goodiebag die we kregen bestond uit de gave filmposter van Allegiant, een boekenlegger van De One, een gave tas van Allegiant en het boek Endgame! Een super goodiebag voor een super gaaf en tof event!!

IMG_1673

Ik wil iedereen van het YA- team bedanken. Jullie hebben er een event om nooit te vergeten van gemaakt. Ik heb genoten! Hopelijk jullie ook!

Liefs Daniëlle

 

 

 

 

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

4 reacties op YA Event met Veronica Roth & Buddy TegenBosch

  1. annawelling zegt:

    Wat leuk dat je Veronica Roth hebt gezien!

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: TTT: #EmojiBookTag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s