Shadowhunters

The-Mortal-Instruments-City-of-Bones-banner

Als er een serie is waar ik meteen helemaal verliefd op was is het The Mortal Instruments serie van Cassandra Clare. In het Nederlands, de Kronieken van de Onderwereld.

Heerlijke serie, super opbouw, goed verhaal. Heerlijke liefdesdrama’s, kortom superleuk.

Het grappige is eigenlijk dat ik deze boekenserie helemaal niet kon. Pas toen ik de trailer op televisie zag voor de film The Mortal Instruments City of Bones en hoorde dat daar boeken van waren wilde ik ze heel graag lezen. De trailer wekte namelijk mijn interesse en heb erna de film meteen gezien. En wat was die leuk!

Mocht je de trailer via de link hierboven hebben gezien, dan heb je al een klein idee waar het over gaat. Om het kort samen te vatten gaan de boeken over de Schaduwjagers, een ras van half-engel en half-mens, die tegen de demonen vechten. Ze zijn onzichtbaar voor gewone mensen maar op een avond ziet de 15-jarige Clary Fray drie Schaduwjagers die een demon vermoorden en al snel wordt ze helemaal opgezogen in hun wereld.

Ik vind boeken met demonen en engelen altijd wel erg leuk om te lezen, dus toen ik de trailer zag van deze film snap je wel dat ik die wilde zien en de boeken ook echt wilde lezen. Natuurlijk waren er achter af wat kleine dingetjes die anders waren in het boek dan in de film, maar dat komt vaak bij boek verfilmingen voor en ik zelf stoorde mij er niet aan.

Ook vond ik de cast erg goed. Ze kwamen geloofwaardig over en ook toen ik de boeken las stelde ik mij de personages precies zo voor als de film ze had gecast.

Halverwege de serie, bij boek 3 ofzo. Hoorde ik dat de plannen voor een tweede film waren gestopt. Er waren niet genoeg mensen die de film hadden gekeken en het loonde zich volgens de makers niet om een tweede film te maken. 😦

Hier baalde ik natuurlijk heel erg van, want ik vond de film erg leuk en door de film ben ik de boeken juist gaan lezen. Gelukkig ging de serie uit 6 boeken bestaan, dus al lezend kon ik mij nog heerlijk amuseren met de wereld van de Schaduwjagers.

immortalinstruments6books

Tot een paar maanden geleden geruchten ontstonden dat er een tv-serie van de boeken gemaakt zou worden. Per boek zou dan ongeveer een seizoen worden gemaakt.

En ik dacht hé, misschien is dat wel leuk!

Toen zag ik langzaam de cast verzameld worden voor de serie. Ik vond het echt enorm jammer dat ze het niet bij de cast van de film gehouden hebben. Deze cast wilde namelijk ook dolgraag door met een tweede film en was perfect geweest voor de tv-serie door te zetten. Maar jammer genoeg heeft de maker voor een gehele andere cast gekozen.

TV Cast

Omdat ik de boeken zo geweldig vind, heb ik besloten de cast, het voordeel van de twijfel te geven en pas te oordelen wanneer ik er ook meer van te zien kreeg.

Al gauw zag je opname foto’s verschijnen en het leek er wel goed uit te zien, maar ik mis gewoon de oude cast. 😦

Enkele dagen geleden hebben ze een teaser trailer voor de serie gedeeld. Hierin zag je al dat er een boel veranderd was tegenover de boeken en de film. Clary is namelijk 18 wanneer ze erachter komt dat er dingen anders zijn dan ze had gedacht.

Soms wordt er wel eens geschoven met leeftijden vanwege bepaalde scenes, dus dat vond ik nog niet zo erg. Wel vond ik de teaser trailer er ietswat, hocus pocus achtig uitzien. Dus hoopte erop dat de trailer zelf een beter beeld zou weergeven.

En dat deed het gelukkig wel. Minder hocus pocus en meer over het verhaal. Ook vind ik de cast in de nieuwe trailer net iets beter uit de verf komen dan in eerdere beelden. Kijk de hele trailer hier.

Wel stoorde ik mij eraan dat Clary thuis komt en haar moeder verteld wat er is gebeurd in de club en dan ineens verdwijnt naar een andere plek, terwijl dit in de boeken niet het geval is. Ik hoop dan ook dat ze niet te veel afwijken van de boeken want die verhalen vond ik gewoon weg super dus aanpassingen zijn absoluut niet nodig!

En dan nu het moment waarop we gewacht hebben, tenminste ik wel. Een Sneak Peek van de allereerste aflevering van de serie! Klik gauw hier 🙂

En wat vonden jullie ervan? De Sneak Peek vond ik erg goed. Nog altijd jammer van de lichtgevende zwaardjes maar ik ben oprecht nieuwsgierig naar de rest.

Ik ga deze serie zeker een kans geven en kijken, en jullie? Ow en de eerste aflevering kan je als het goed is zien op 16 januari 2016! Nog fftjes geduld hebben dus!

Liefs Daniëlle

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

4 reacties op Shadowhunters

  1. Ik ga de serie ook een kans geven, maar ik ben er nogal sceptisch van… It ben helemaal niet blij met de actrice that ze voor Clary hebben gekozen! De actrice vind ik er veel te “braaf” uitzien, terwijl ik de personage eigenlijk als een sterk persoon zie… Ach ja, miss ben ik de enige die er zo erover denkt 🙂
    Het feit dat ze de leeftijden hebben veranderd vind ik ook wat spijtig. Ik hoop dat de serie tenminste een béétje lijkt op de boeken 😀

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s