Godin van Nature – Deel 3 – Partholon Trilogie – P.C. Cast

9200000020987374

Beschrijving
Zij, de incarnatie van een godin? No way! Morrigan mag dan altijd hebben geweten dat ze anders was dan haar oppervlakkige vriendinnen – zeg nu zelf, echt normaal is het niet als je stemmen hoort, vlammen uit je handen kunt laten komen en met bomen kunt praten – maar zoiets bizars heeft ze nog nooit gehoord. En dat wil wat zeggen, na alle absurde verhalen die haar grootouders haar hebben verteld over Partholon, de mythische wereld van haar moeder, Rhiannon.

Toch blijkt er geen woord van gelogen, wanneer Morrigan zich na een ijzingwekkende ervaring ineens in diezelfde parallelle wereld bevindt. In deze wereld zijn haar krachten als uitverkorene van de godin groter dan ze ooit voor mogelijk heeft gehouden, en blijkt er ook nog eens een beestachtig aantrekkelijke, eh… centaur naar haar gunsten te dingen.

Maar helemaal zonder twijfel is Morrigan niet. Want wie zegt haar dat de stem die … ze steeds in haar hoofd hoort die van haar godin is, en niet van de duistere god Pryderi? Ze was er immers al vroeg voor gewaarschuwd dat hij haar in zijn macht wilde hebben. Als dat zo is, lukt het haar dan wel de verleiding van het kwaad te weerstaan en te kiezen voor het goede? Zelfs als dat betekent dat ze alles wat haar lief is zal verliezen?

Recensie
Morrigan is de dochter van Rhiannon en wordt op gevoed door de ouders van Shannon. Als baby werd ze naar hen toegebracht en ondanks dat Rhiannon voor veel narigheid heeft gezorgd, konden de ouders van Shannon het kleine meisje niet aan haar lot overlaten. Omdat Morrigan officieel in Partholon thuis hoort, besluiten de ouders van Shannon haar daar zo veel mogelijk over te vertellen. Zo vertellen ze haar alles wat te maken heeft met de godin van Epona en de rituelen die erbij komen kijken. Hoewel ze de verhalen een beetje vreemd vind, vind ze het erg fijn om met haar grootouders te kunnen kletsen. Soms hoort ze stemmen en weet ze niet goed wat ze er mee doen moet en kan dan altijd bij hen terecht zonder dat ze haar voor gek verklaren.

Ook al vertellen haar grootouders haar dat ze op haar eigen oordeel moet vertrouwen, het maakt het wel lastig niet te weten wie er tegen je praat en je misschien naar de verkeerde aan het luisteren bent. En dat maakt het allemaal niet makkelijk.

Zal het Morrigan lukken om de duistere stem te weerstaan? En kan ze ooit naar Partholon?

Ik vond dit boek een leuk einde van de serie. Er liep een hoop anders dan ik had verwacht en dat maakte het voor mij erg interessant om verder te lezen. Ook vind ik dat de strubbelingen van Morrigan goed omschreven zijn waardoor ik mij erg goed kon in leven in haar worsteling met de stemmen en de gevoelens over haar krachten.

Wel vond ik het erg jammer dat er minder over Shannon en haar eigen dochter in voorkwam. Maar het verhaal van Morrigan was leuk en spannend genoeg om het gehele laatste deel te vullen.

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s