Recensie: Godin bij vergissing – Deel 1 – Partholon Trilogie – P.C. Cast

9200000009983948

Beschrijving

Al heeft Shannon Parker als lerares Engels voor heel wat hete vuren gestaan, zelfs voor haar is het wat bizar om eerst op mysterieuze wijze te worden aangetrokken door een Keltische pot, dan met haar auto in een heftige storm verzeild te raken en door haar spiegelbeeld een vuurbal in gelokt te worden, om uiteindelijk geradbraakt wakker te worden in een andere wereld.

Een mythische wereld zonder auto’s, computers of opstandige pubers, waarin ze van identiteit heeft geruild met ene Rhiannon – incarnatie van de godin Epona – die op het punt staat in het huwelijk te treden met… een centaur. Shannon mag dan altijd een paardenmeisje zijn geweest en, toegegeven, de centaur in kwestie is een zeer aantrekkelijk exemplaar, maar wat moet een simpel meisje uit Oklahoma nu met een half paard als echtgenoot?

Dat Rhiannon meer goede redenen had om met haar van wereld te wisselen beseft Shannon niet lang … daarna, wanneer ze ontdekt dat haar nieuwe wereld, het rijk Partholon, door een leger bloeddorstige gevleugelde monsters wordt bedreigd.

Terwijl deze Fomorianen gruwelijk huishouden in Partholon, trekt Shannon samen met haar centaur – met wie ze het inmiddels méér dan goed kan vinden – ten strijde. Zal het haar lukken te overleven en een manier te vinden om naar huis terug te keren?

Recensie

Wanneer Shannon aankomt bij de antieke veiling wordt ze door een aparte man de weg naar de parkeerplaats gewezen. De veiling schijnt achter in een hele grote tuin te zijn en er staat van alles tussen, beelden, meubels, potten, vazen etc.

Wanneer ze van de veiling vertrekt beginnen zich donkere wolken te vormen en al gauw begint het keihard te regenen en te waaien. Terwijl ze met al haar kracht probeert de auto op de weg te houden word alles zwart. Wanneer ze niet veel later haar ogen open doet ziet ze gelukkig bekenden gezichten, maar toch is er iets anders aan ze, maar wat kan ze niet helemaal plaatsen. Als ze weer helemaal bijgekomen is merkt ze dat ze ergens anders is. Waarom hangen er fakkels aan de muren en geen lampen?

Op een of andere manier schijnt ze vanuit haar oude vertrouwde Oklahoma in Partholon te zijn beland. Een soort van parallelle wereld. Shannon kijkt haar ogen uit, maar mist het thuis toch heel erg. Ook maakt de gedachte aan Rhiannon die dus in haar wereld rondloopt haar ongerust. Maar zodra ze er achterkomt dat de Fomorianen steeds dichterbij dreigen te komen en alleen maar verderf met zich meebrengen, vermant Shannon zich en probeert er alles aan te doen om de mensen die in Partholon leven te beschermen. Maar of haar dat gaat lukken?

Het verhaal begint leuk en luchtig, en voor je het weet bevind je je in Partholon. De overgang in het boek is goed en duidelijk beschreven, waardoor je het echt met Shannon meebeleefd. Ook vond ik het idee dat personages een soort gelijke dubbelganger hebben in de gewone wereld erg leuk en interessant om te lezen. Dit zorgt voor veel grappige maar ook ongemakkelijke situaties voor Shannon en de mensen om haar heen.

Verder vond ik het heel leuk om eens te lezen over een wat ouder hoofdpersoon, sommige grapjes over John Wayne begreep ik niet helemaal maar dat deed niet veel aan het verhaal af.

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

3 reacties op Recensie: Godin bij vergissing – Deel 1 – Partholon Trilogie – P.C. Cast

  1. Ik snapte de John Wayne-grpajes ook absoluut niet :p Persoonlijk vond ik dat wel vervelend. Maar verder zeker een oké boek!

    Liked by 1 persoon

  2. 9636wen zegt:

    Leuk . gaat op mijn lijstje

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s