Recensie: De Ijzerkoningin – Deel 3 – The Iron Fey – Julie Kagawa

ijzerkoninging 3

Beschrijving
Mijn naam is Meghan Chase.

Ik dacht dat het voorbij was. Dat Ash en ik eindelijk samen konden zijn nu we allebei verbannen zijn uit Nimmernimmer. We hebben een hoge prijs moeten betalen, maar het was het waard. Alleen, is het wel echt voorbij? Hoef ik geen moeilijke keuzes meer te maken? Geen offers meer te brengen voor de mensen van wie ik hou?

Nou, niet dus!

De valse koning van het Ijzerrijk zit achter me aan. Hij is uit op mijn magische krachten. Krachten die ik niet begrijp of kan beheersen, maar die hem oppermachtig zullen maken.

Tegelijkertijd blijk ik de enige te zijn die hem kan tegenhouden. De enige die kan voorkomen dat het oprukkende ijzer heel Nimmernimmer vernietigt. Waarschijnlijk krijg ik er spijt van, maar dat zien we dan wel weer. Eerst maar eens leren hoe ik een zwaard moet vasthouden en hoe ik die magie onder de knie krijg.

Eén ding is zeker: het wordt erop of eronder. Voor mij, voor Ash, voor ons allemaal…

Recensie
Ash en Meghan zijn verbannen uit Nimmernimmer, maar in plaats van eindelijk samen te kunnen zijn, worden ze in de gewone wereld lastig gevallen door de Ijzerfae. Terwijl zij vluchten voor de Ijzerfae die achter hen aanzit word Nimmernimmer belaagt door de Ijzerkoning. De Ijzerkoning verovert beetje bij beetje steeds meer van Nimmernimmer voor zijn eigen volk. Wanneer het Zomerhof en het Winterhof merken dat ze samen sterker zijn proberen ze zich samen tegen de vijand te keren. Maar meer dan ze vertragen kunnen zij niet doen. Omdat Meghan niet ziek kan worden van ijzer hebben ze haar hulp nodig om de Ijzerkoning te verslaan.

Samen met Puck, Ash en Grimalkin reist ze af naar het IJzerrijk om de valse Ijzerkoning te verslaan.

Ik vond dit een erg spannend deel. De hele weg naar het Ijzerrijk is niet zo gemakkelijk als dat het lijkt en ze krijgen veel voor hun kiezen. Door alle delen heen heb ik meer kennis kunnen maken met Puck en Ash en heb ik Meghan echt zien groeien van bang en onzeker naar daadkrachtig en moedig.
Het einde van dit verhaal doet je meteen verlangen naar het volgende. Het kan zo toch niet afgelopen zijn?

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

Een reactie op Recensie: De Ijzerkoningin – Deel 3 – The Iron Fey – Julie Kagawa

  1. Pingback: Recensie: De Ijzerprinses – Deel 2 – The Iron Fey – Julie Kagawa | Daniëlle's Boekenhoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s