Recensie: De Duistere Fae – The Call of The Forgotten – The Iron Fey – Julie Kagawa

9789034754400.img

Beschrijving

Het enige wat ik wil, is een normaal leven.

Voor zover ‘normaal’ tenminste mogelijk is als je Ethan Chase heet, je zus koningin van het Ijzerrijk is en je voortdurend vreemde wezens ziet die niemand anders kan zien.

Alsof dat allemaal al niet moeilijk genoeg is, zorgt mijn neef Keirran weer eens voor problemen. Zijn mooie fae-vriendinnetje Annwyl is wanhopig. Keirran wordt vermist, en ze is bang dat hij bezig is met dingen die nooit meer ongedaan kunnen worden gemaakt.

Ik heb ontdekt dat Annwyl aan het ‘vervagen’ is en dat Keirran alles op het spel zet om haar te redden. Maar door de duistere krachten die hij oproept, brengt hij Nimmernimmer én de menselijke wereld in gevaar.

Eigenlijk wil ik er allemaal niets meer mee te maken hebben, maar Keirran blijft natuurlijk wel mijn neef, en ik kan hem niet zomaar in de steek laten. Alleen krijgt hij af en toe iets kils en duisters over zich waarmee hij me de rillingen bezorgt. En wat betekent dat akelige visioen van Keirran dat ik heb gehad?

Kan ik de juiste beslissing nemen of is het noodlot onafwendbaar?

Recensie
Ethan is erachter gekomen dat hij een neef heeft, Keirran. Keirran is de zoon van zijn zus Meghan. Het rare is dat hij precies van dezelfde leeftijd is als Ethan. Dat komt doordat de tijd in Nimmerimmer anders verloopt en Keirran daar is opgegroeid.

Ethan is net terug in de mensenwereld, wanneer de vriendin van Keirran, Annwyl, hem om hulp komt vragen. Keirran blijkt namelijk te zijn verdwenen. Hij is op zoek gegaan naar een oplossing om het vervagen van Annwyl tegen te gaan, en er is sindsdien niets meer van hem vernomen.

Annwyl is bang dat hij zich in allerlei gevaren heeft gestort om een oplossing te vinden. Terwijl ze proberen Keirran te vinden worden ze achter na gezeten door de vergeten fae. Ze willen dat Annwyl zich bij hen voegt om de balans tussen de vergeten wereld en de vergeten fae te herstellen.

Lukt het Ethan om Keirran te vinden en te voorkomen dat Annwyl vervaagt?

In dit deel verdiep je je steeds verder in het duistere gedeelte van Nimmernimmer. Je ontmoet nieuwe fae, planten en gebieden. Dat maakt dit deel erg leuk en spannend om te lezen, omdat je vele dingen nog niet kent en je dus vele verrassingen tegenkomt.

Het einde is ontzettend open. En dat vind ik zo vervelend! Vooral omdat ik niet meteen kan doorlezen in het volgende deel omdat deze momenteel nog vertaald moet worden. Helaas zit er niets anders op dan afwachten. Wat een spannend deel!

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s