Recensie: Mannen die vrouwen haten – Deel 1 – De Millennium Trilogie – Stieg Larsson

mannen die vrouwen haatte 1

Deel 1

Beschrijving
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort.

Recensie
Journalist Mikael Blomkvist is veroordeeld wegens smaad. Terwijl hij zijn spullen inpakt op de redactie van zijn blad MIllennium wordt hij gevraagd om voor een grootindustrieel, Hendrik Vanger te komen werken.
Hij word ingehuurd om een familiekroniek te schijven, maar op de achtergrond dient hij eigenlijk uit te vinden wat er met zijn veertig jaar geleden verdwenen nichtje Harriet is gebeurd. Alhoewel Mikael de kans klein acht dat hij de zaak kan oplossen, gaat hij toch op onderzoek uit.
Hij komt erachter dat de familie Vanger een familie is vol met aparte figuren. Wanneer hij dan ook steeds dichter bij de waarheid komt stuit hij keer op keer op nieuwe gruwelijke en verbazingwekkende problemen.

Ik vond het heel erg lastig om in het verhaal te komen, ik heb dan ook een aantal bladzijdes doorgebladerd om verder te gaan lezen wanneer Mikael zijn taakomschrijving krijgt van Hendrik Vanger. Vanaf dat moment sprak het verhaal mij erg aan en heb ik het nauwelijks weg kunnen leggen. De onvoorspelbaarheid en de karakters van het verhaal zorgen ervoor dat je echt aan het denken gezet word over wat er nu precies is gebeurd.

Een lastig in te komen boek, maar naar eenmaal doorzetten het lezen zeer zeker waard!

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

2 reacties op Recensie: Mannen die vrouwen haten – Deel 1 – De Millennium Trilogie – Stieg Larsson

  1. Pingback: #The Tasty Pastry BookTag | Daniëlle's Boekenhoek

  2. Pingback: #ThePeculiarBookTag | Daniëlle's Boekenhoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s