Boekenkast opruimen…

De afgelopen tijd ben ik wat aan het schuiven met mijn boeken. Het past allemaal niet meer zo als ik wil dus heb bijna alles alweer eruit gehaald. Wat een zooi! maar wel mijn heerlijke boekenzooi, hihi.

Nou zie op online veel opties om boeken te sorteren. Op achternaam van de schrijver, per uitgever of per genre. Zo zullen er vast nog wat mensen zijn die helemaal anders sorteren.

Ik bijvoorbeeld vind het sorteren op achternaam van de schrijver best handig. Maar ik heb graag mijn leukste series mooi bovenaan in mijn boekenkast staan :-/ Dat wordt dus dan erg lastig. Ook kan ik er totaal niet tegen als 1 boek van een serie groter of kleiner is dan de rest. Ik vind dat zo’n zonde! Wanneer het het laatste of eerste deel is dan moet mijn boekenplank met die serie beginnen of juist eindigen zodat ik niet middenin ineens 1 boek heb staan die er totaal niet tussen past. Dat vind ik zo niet uit zien! Maar dat maakt het sorteren van mijn boekenkast nog lastiger, want niet alle boeken zijn even dik en passen dus op de zelfde plek en soms is het deel 2 of 3 wat een compleet ander formaat heeft dus is het aan het begin of einde zetten van de boekenplank ineens geen optie meer. Zo storend!! Ik heb inmiddels al heel wat boeken weer verschoven omdat ik ze er niet mooi vind staan. Ik denk dat het ook nog wel fftjes duurt voor ik ze zo heb staan dat ik tevreden ben. Want natuurlijk zijn nog niet alle series helemaal compleet, dus ook dan moet er weer geschoven worden want dat ene boek moet natuurlijk wel erbij!

Ik heb dus gewoon besloten mijn boeken random neer te zetten. Wel per serie natuurlijk en dan begin ik bovenaan gewoon met de series die ik het leukst vind en schuif hier een beetje mee zodat ik geen rare uitstekende boeken in mijn series heb waardoor ze misschien net iets lager komen te staan dan ik zou willen, maar wel weer mooier uitziet.

Met de losse boeken doe ik eigenlijk hetzelfde. Zodra al mijn series in de kast staan plaats ik de losse boeken ook aan de hand van welke ik het leukste vond. Maar is er bijvoorbeeld nog een boek van dezelfde schrijver zet ik deze wel ernaast. Zodat het een beetje bij elkaar staat.

Wat een gedoe zeg, zo’n boekenkast inruimen. Stiekem vind ik het wel leuk. Dan kan ik namelijk nog eens rustig zien welke boeken ik allemaal heb, hihi. 🙂

Hoe sorteren jullie je boekenkast?

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

2 reacties op Boekenkast opruimen…

  1. Ik zet meestal alle series bij elkaar, en dan van groot naar klein haha. Moet het ook nodig weer eens gaan uitzoeken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s