Recensie: Clockwork Princess – book tree – The Infernal Devices Trilogy – Cassandra Clare

 1013510_1559056820976223_4961330785605050853_n
Auteur: Cassandra Clare
Naam Serie: The Infernal Devices (en), De Helse Creaties (nl)
Boeken in serie: Clockwork Angel 1, Clockwork Prince 2, Clockwork Princess 3.
Andere boeken auteur:
The Mortal Instruments (en), De Kronieken van de Onderwereld (nl)
Uitgever:
Margaret K. McElderry Books | 2013 (en), Moon | 2015 (nl)
Genres:
Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina’s:
 592 (en), 512 (nl)
ISBN:
9781442485419 (en), 9789048826957 (nl)
Uitgave:
Paperback

Beschrijving
Tessa Gray should be happy – aren’t all brides be happy? Yet as she prepares for her wedding , a net of shadows begins to tighten around the Shaduwhunters of the London Institute. A new demon appears, one linked by the blood and secrecy to Mortmain, the man who plans to use his army of pitiless automatons, the Infernal Devices, to destrou the Shadowhunters. Mortmain needs onlu ne last item to complete his plan. He needs Tessa. And Jem and Will, the boys who lay equel to claim to Tessa’s heart, will do anything to save her.
Recensie
Jem en Tessa zijn verloofd. Terwijl zij plannen maken voor hun huwelijk koopt Mortmain alle drugs in de stad op. Deze drugs heeft Jem nodig om te blijven leven. Doordat Mortmain alle drugs opkoopt is het steeds lastiger voor Will om aan deze drugs te komen. Dan doet Mortmain Tessa een aanbod: een volle doos drugs voor Jem, in ruil voor haar. Jem verbied Tessa de drugs te ruilen voor hem. Hij wilt de tijd die hij nog heeft met haar doorbrengen.
Tijdens een verrassingsaanval op het Instituut word Tessa alsnog ontvoerd door Mortmain. Terwijl hij haar gevangen houd verteld hij haar beetje bij beetje waarvoor ze daar is. Hij wil haar kracht gebruiken om zijn eigen vader weer te zien. Maar waarom? Wat wil hij zo graag aan zijn vader vragen? Mortmain belooft een doos drugs naar Jem toe te sturen als ze dit ene ding voor hem doet. Hij wil alleen maar praten. Met veel tegenzin veranderd Tessa in zijn vader. Wanneer ze ontdekt waar hij op dat moment op doelt, probeert ze terug te veranderen. Maar het personage van Mortmains vader is te sterk en ze verliest haar bewust zijn. Wanneer ze bij komt is Mortmain tevreden, hij heeft alles wat hij nodig heeft om zijn plan uit te voeren.
Ondertussen heeft Will de hulp van Magnes Bane ingeschakeld. Samen met Henry werken ze aan een portal om zo van de ene plek naar een andere plek te teleporteren. Als Will erachter komt waar Mortmain Tessa vasthoud, licht hij Charlotte direct in en gaat achter haar aan. Charlotte probeer t hulp te vragen aan de leden van De Raad, maar haar verhaal word niet geloofd. Samen met wat Stille Broeders staan ze er alleen voor. Ze zullen zich moeten voorbereiden op het ergste.
Wanneer ze zich hebben omgekleed in hun gevechtstenue en iedereen bewapend is verzamelen ze zich bij Henry’s uitvinding, De portal.
Terwijl ze niet weten wat er aan de andere kant van de Portal op hen wacht stappen ze erdoorheen om Mortmain voor eens en voor altijd te stoppen en hopelijk Tessa te redden. Gaat het ze lukken?Het 3de en tegelijk het laatste deel van de trilogie is een echte page-turner. Alle onbeantwoorde vragen worden geleidelijk aan door het gehele boek beantwoord. De dingen die je dacht te weten blijken toch anders in elkaar te zitten dan dat je waarschijnlijk in eerste instantie dacht. Dit maakt het laatste deel zo ongelofelijk spannend! Het eindgevecht is dan ook een ware battle waar je je hart bij vast moet houden! Een adembenemend boek!

Over Daniëlles Boekenhoek

Ik ben al vroeg begonnen met het lezen van boeken en dat doe ik nog steeds heel erg graag. Mijn favoriete genre zijn Thrillers, maar ik hou ook heel erg van Young Adult, Sci-fi, Romans en nog veel meer! Ik deel graag mijn mening over mijn gelezen boeken. Dit kunnen bekende maar ook minder bekende boeken zijn. Misschien leer je wel hele nieuwe auteurs kennen waar je nieuwsgierig naar wordt en graag boeken van wilt gaan lezen. Ook kan je bij mij terecht als je graag een recensie van mij zou willen hebben over een boek of misschien zelfs over je eigen boek! Ik plaats deze dan bij mij op de site en plaats de recensie ook in andere boekengroepen op facebook en sites zoals www.hebban.nl. Dus hou jij van lezen? En wil je graag weten waar boeken overgaan voordat je ze aanschaft? Of ben je opzoek naar een nieuw boek maar heb je geen idee, van welke schrijver je iets wilt gaan lezen. Neem dan zeker een kijkje! Veel leesplezier!! :-D
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorize. Bookmark de permalink .

2 reacties op Recensie: Clockwork Princess – book tree – The Infernal Devices Trilogy – Cassandra Clare

  1. Pingback: Recensie: Clockwork Prince – book two – The Infernal Devices Trilogy – Cassandra Clare | Daniëlle's Boekenhoek

  2. Pingback: Recensie: Clockwork Angel – book one – The Infernal Devices Trilogy – Cassandra Clare | Daniëlle's Boekenhoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s